GDi nastavlja s rastom i zapošljavanjem, otvara ured u Splitu

GDi nastavlja s rastom i zapošljavanjem, otvara ured u Splitu
Dražen Tomić / Tomich Productions

Poslovna 2020. godina za nas kao i za cijelo gospodarstvo je bila vrlo izazovna. U našim poslovnim planovima nismo razmišljali u smjeru da će cijeli svijet zadesiti pandemija pa smo ove godine planirali nastavak rasta i širenje na internacionalna tržišta. GDi je na razini grupe u kojoj se nalazi 15 operativnih poduzeća doživjela rast prihoda u 2020. dok je GDi Zagreb zadržao stabilnost prihoda.

Mi u GDi smo iznimno zadovoljni godinom jer prihode gledamo i u kontekstu snažnih investicija koje su nam ipak obilježile godinu. U 2020. godini smo investirali gotovo 20 milijuna kuna na investicijske projekte od kojih su neki podupirani i od strane EU. Osim toga GDi grupa je u ovoj godini zaposlila čak 57 novih zaposlenika što znači da je ukupan broj zaposlenika porastao za četvrtinu.

Osim u Zagrebu i naši regionalni uredi su dobili nova pojačanja, prvenstveno u odjelima prodajnog razvoja i softver inženjerstva, a od početka 2021. godine ćemo i službeno imat prvu zaposlenicu GDi ureda u Splitu čime smo kompletirali regionalno širenje u RH. Razlog tomu je bilo osvajanje novih projekata kod novih korisnika iz područja telekomunikacija, poljoprivrede i pametnih gradova koji su također nastavili svoj investicijski ciklus u svrhu poboljšanja iskustva vlastitih korisnika bez obzira na situaciju sa pandemijom. Od EU projekata bismo istaknuli CegLOG projekt, trenutno najveći projekt kojeg Fakultet elektrotehnike i računarstva radi s GDi-om kao partnerom iz industrije.

Ipak, najponosniji smo na projekte koje su bili od velike važnosti cijelom društvu a to su Koronavirus portal gdje smo kombinirali vlastitu tehnologiju i Esri tehnologiju te sustav za procjenu štete od potresa u Zagrebu izrađen u manje od 48 sati od potresa. Nažalost pred kraj godine Hrvatsku je zadesio još dva velika potresa koji su napravili velike štete u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Poučeni iskustvom reagirali smo odmah isti dan kada se dogodio prvi snažan potres i uspostavili sustav za procjenu šteta u tom području te omogućili stručnjacima na terenu korištenje naših cloud servisa. Ovim društveno odgovornim projektima ćemo možda i najviše pamtiti 2020. godinu. Pokazali smo da možemo biti agilni i proaktivni kada smo suočeni s izazovima, naučili smo mnoge lekcije i dobili snažnu motivaciju da i dalje radimo na razvoju i digitalizaciji društva.

U 2021. godini očekujemo nastavak snažnog vala zapošljavanja iz ove godine. Trenutno imamo otvoreno desetak novih pozicija a talentirane i iskusne ljude smo uvijek spremni zaposliti. Snažno vjerujemo u vrijednost ljudskih resursa i to je nešto u što ćemo uvijek investirati. Također, nastavljamo s planom širenja na nova europska tržišta s fokusom na Centralnu Europu.

Moramo napomenuti i da se na našem trećem katu u Baštijanovoj 52A  trenutno gradi Data Center u kojem će se raditi na jedinstvenom integralnom rješenju u segmentu kibernetičke sigurnosti kritične komunikacijske i mrežne opreme.  Radimo na novim funkcionalnostima naših GDi Ensemble rješenja za upravljanje imovinom, radnom snagom i voznim parkom. U idućoj godini ćemo staviti fokus na razvijanju modula koji dovode do manjih troškova, efikasnosti poslovanja i praćenja aktivnosti u realnom vremenu.

Ovo vrijeme je sve nas naučilo da je potrebna hitna modernizacija i digitalizacija poslovanja kako u privatnom tako i u javnom sektoru. Promijenila se svijest u društvu, više nema straha od digitalnog prostora što nas iznimno veseli i zbog čega vjerujemo da i u idućoj godini možemo ostvariti veliki uspjeh.