ČUVANJE PODATAKA

Fujifilm i IBM razvijaju izvorni sustav za pohranu na vrpcu od 50 TB

Fujifilm i IBM razvijaju izvorni sustav za pohranu na vrpcu od 50 TB
Depositphotos

Fujifilm i IBM najavili su razvoj izvornog sustava za pohranu trake od 50 TB, koji ima najveći svjetski kapacitet izvorne podatkovne trake. Fujifilm je započeo proizvodnju kazete za traku visoke gustoće za korištenje s najnovijim IBM-ovim pogonom trake za poduzeća, TS1170. Šesta generacija IBM 3592 JF kazete s trakom uključuje novorazvijenu tehnologiju koja sadrži fine hibridne magnetske čestice kako bi se omogućio veći kapacitet pohrane podataka.

Fujifilm je uspio postići ovaj kapacitet razvijanjem tehnologija razvijenih u prethodnim generacijama traka. To je uključivalo povećanje površinske gustoće snimanja (količina podataka koja se može snimiti po kvadratnom inču) i ukupnog područja snimanja (površina sposobna za snimanje podataka). Tehnologija dizajna nanočestica sadrži finu hibridnu magnetiku koja je nedavno razvijena kombinacijom tehnologija korištenih u sljedećoj generaciji magnetskih čestica stroncij ferita (SrFe) i čestica barijevog ferita (BaFe) koje se trenutno koriste u trakama za pohranu podataka velikog kapaciteta. Smanjenje veličine magnetskih čestica i poboljšanje njihovih magnetskih svojstava značajno poboljšava površinsku gustoću snimanja.

Tehnologija visoke disperzije za magnetske čestice sprječava agregaciju pojedinačnih ultrafinih magnetskih čestica i omogućuje ravnomjerniju disperziju čestica. Poboljšana tehnologija tankoslojnog premaza postiže ujednačeniju i glatkiju površinu trake, što rezultira poboljšanim omjerom signala i šuma. 15% dulja vrpca po podatkovnom ulošku u usporedbi s prethodnom petom generacijom ostvarena je upotrebom tanjeg i jačeg temeljnog filma, koji služi za potporu magnetskog sloja.

Analitika poboljšana umjetnom inteligencijom pomaže organizacijama da izvuku vrijednost iz eksponencijalno rastuće količine velikih podataka i potiče potrebu za dugoročnom, isplativom pohranom podataka velikog kapaciteta. Uz pogon TS1170 i kasetu trake 3592 JF, organizacije koje intenzivno rade s podacima, uključujući rastuće pružatelje usluga u oblaku, mogu iskoristiti povećani kapacitet 3592 JF za dugoročno zadržavanje i sigurnost ovih masivnih skupova podataka.

"S izvornim kapacitetom od 50TB, 2,5 puta većim od kapaciteta prijašnjih kazeta trake najvećeg kapaciteta, Fujifilm vjeruje da ovo otkriće pokazuje budući potencijal tehnologije trake. Kazeta trake IBM 3592 JF još je jedna prekretnica u mnogim godinama zajedničkog istraživanja i razvoja s IBM, a nama je čast biti proizvođač ovog proizvoda," rekao je Kei Nagata, zamjenik generalnog direktora odjela za industrijske proizvode u Fujifilmu.

"Napredna tehnologija u IBM 3592 JF spremniku s trakom omogućit će korisnicima postizanje visoke gustoće, što olakšava optimizaciju troškova pohrane uz održavanje performansi i vremena do podataka. Ovo je prvi medij za pohranu trake s izvornim kapacitetom od 50 TB i pokazuje održivost trake kao optimalan izbor za zaštitu podataka, aktivne arhive i dugoročno čuvanje znanstvenih podataka, prikupljanje industrijskih podataka i pružatelj usluga u oblaku