Domaća IT tvrtka Netgen obilježava 18 godina rada

Domaća IT tvrtka Netgen obilježava 18 godina rada

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Netgen, domaća IT tvrtka, koju je 2002. godine osnovala nekolicina kolega s FER-a, danas zapošljava 25 stručnjaka te se čvrsto profilirala u implementaciji web i digitalnih rješenja, koristeći suvremene metodologije i open source tehnologije.

Pretežno usmjeren na zahtjevne i složene projekte te kompleksne integracije s trećim sustavima, Netgen se od ranih dana vodio jednostavnom idejom kako što lakše kreirati web rješenja te ga učiniti boljim za krajnje korisnike.

Tijekom 18 godina rada, Netgen je s posebnom pažnjom ulagao u razvoj svojih zaposlenika. Trenutni zaposlenici Netgena u prosjeku su 6,8 godina zaposleni u tvrtki, što dovoljno dokazuje usmjerenost tvrtke na svoje ljude i temeljne vrijednosti. Također, neki od dugogodišnjih zaposlenika čak dobivaju i priliku ući u vlasničku strukturu tvrtke, čime se daje dodatni poticaj vrhunskom kadru.

“Svi naši ljudi, uključujući i suvlasnike, mogu u svakom trenutku naći posao bilo gdje u svijetu, a činjenicu da odabiru ostati, smatramo jednim od naših najvećih uspjeha“, kaže Ivo Lukač Netgenov suosnivač i direktor.

Netgen se među hrvatskim IT tvrtkama od ranih dana isticao i svojom otvorenom, open-source filozofijom - postavljanjem programskog koda na GitHub. Tijekom ovih godina, zagovarao je poprilično otvoren način rada jer, osim što koristi open-source tehnologije kroz vlastite open-source ekstenzije, add-onove i cjelovita rješenja dijeli svoje znanje i sa čitavom zajednicom. Netgen ima otvoreno više od 70 open source projekata s više od pola milijuna linija izvornog koda, pri čemu je u vrhu među hrvatskim tvrtkama.

Uz dugogodišnju suradnju s digitalnim agencijama i velikim tvrtkama i organizacijama u Norveškoj, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj - Netgen je ostvario i neke zanimljive projekte u Vijetnamu i Togu, dok s domaćim klijentima poneke suradnje traju čak i 15 godina.

Među vlastitim projektima u proteklim 18 godina zasigurno su se istaknuli Netgen Layouts - sustav za izgradnju web stranica temeljenog na Symfony PHP frameworku, ali i Web Summer Camp, ljetna mini-konferencija koja od 2012. godine ljeti okuplja i do dvjestotinjak stručnjaka.

Još iz kategorije

Održana Megatrendova konferencija  Power of Data

Održana Megatrendova konferencija Power of Data

21.10.2020. komentiraj

Početkom listopada tvrtka Megatrend poslovna rješenja pripremila je za svoje klijente jesensko izadnje tradicionalnog eventa Power of Data, u Zagrebu na lokaciji  CK SHOWROOM & GARDEN. U prostoru prikladnom za održavanje evenata na otvorenom, okupljeni su iskoristili sunčan i topao dan te poslušali intreresantna predavanja s područja AI&BI-ja.

Kvantno računarstvo je budućnost tehnologije

Kvantno računarstvo je budućnost tehnologije

21.10.2020. komentiraj

Očekujemo da će kvantna računala otvoriti vrata za koja smo mislili da će još dugo ostati zaključana, rekao je u intervjuu za ICTbusiness.info Zlatko Minev koji radi na IBM-ovim projektima kvantnog računarstva. Minev je iznenadio kvantnu zajednicu riješivši raspravu koja je dijelila fizičare više od jednog stoljeća - pretpostavljalo se da se razina energije atoma mijenjala naglim, slučajnim, takozvanim kvantnim skokovima.

U DHMZ stiže Atosovo superračunalo BullSequana vrijedno više od 10 milijuna kuna

U DHMZ stiže Atosovo superračunalo BullSequana vrijedno više od 10 milijuna kuna

20.10.2020. komentiraj

Atos je potpisao petogodišnji ugovor s Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ) za nabavu i održavanje Atosovog superračunala BullSequana XH2000. Ugovor je vrijedan više od 10 milijuna kuna. Novi sustav povećat će računalnu snagu DHMZ-a i omogućiti četiri puta brži izračun prognoze vremena, uz češće i preciznije prognoziranje. Koristit će se i u sklopu projekta AIRQ za unapređenje sustava upravljanja i praćenja kvalitete zraka kako bi se postigla učinkovita kontrola i upravljanje kvalitetom zraka u urbanim sredinama.