Comping nastavlja s pozitivnim trendovima u 2019.

Comping nastavlja s pozitivnim trendovima u 2019.

Iza Compinga su tri uspješna kvaratla, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info predsjednik Uprave Alojzije Jukić i dodaje da su vidljivi pozitivni trendovi. Prema njegovim riječima nastavljaju zacrtanim smjerom i s ponudom cjelovitih tehnoloških rješenja korisnicima, odnosno pomak prema domeni servisnih tvrtki koje napuštaju klasični break&fix pristup i nude value added servis.

Polako se približavamo kraju 2019. godine. Kakva je ona bila za Comping i koja su ključna rješenja implementirana kod korisnika ove godine?

S obzirom na to da 2019. godina još uvijek traje, možemo reći da su iza nas uspješno završena tri kvartala, odnosno devet mjeseci. Uspoređujući se s ostvarenim rezultatima u istom razdoblju prošle godine, ovog trenutka možemo samo reći da reći da smo ovogodišnje poslovanje nastavili planiranim i rastućim trendom. Naravno, pred nama još dosta posla do kraja godine.  Očekujemo još jednu uspješnu poslovnu godinu, koja ujedno znači i zadržavanje trendova koji smo postavili. Jedan od njih svakako je i ponuda cjelovitih tehnoloških rješenja našim korisnicima, odnosno pomak prema domeni servisnih tvrtki koje napuštaju klasični break&fix pristup i nude value added servis. To se očituje u poznavanju rješenja, industrijskih potreba i poznavanju uporabe tehnologije, a sve za korist korisnika. Korist se ogleda u brzini, učinkovitosti, smanjenju troškova i u konačnici boljim rezultatima.

Bolji rezultati naših korisnika ujedno su naši bolji rezultati koji znače tržišnu održivost i prepoznatljivost.

ICT danas više nije kao nekad – traže se rješenja, a ne tehnologije. U kojem smjeru vidite razvoj Compinga u narednim godinama? Koji je cilj?

Jedno od novih poslovnih područja koje razvijamo već nekoliko godina je i domena IoT-a koja je dio sveopće digitalizacije. Internet of Things nalazi se na izvoru podatka i pretvara ih u digitalnu formu.

Na taj se način, kroz današnje dostupne i široko primjenjive tehnologije, uzimaju podaci sa samog izvora i  formira se paleta podataka čijom se obradom i kreiranjem izvještaja stvaraju vrijednosti za cijeli eko sustav. ThingsTalk platforma obrađuje te podatke i pruža korisniku vrijednost kroz analitiku.

Comping je iskoračio i u nove niše primjerice s Things Talk platformom za IoT i podatke, koji su planovi, koja rješenja danas korisnici očekuju od vas?

Promatrajući to iz kuta nekog krajnjeg potrošača to može biti npr. informacija o stanju potrošnje nekog energenta u realnom vremenu, praćenju stanja usjeva, plaćanju po stvarnoj potrošnji, ali i alarmiranjem potrošača o eventualnoj  potrošnji koja izlazi izvan standardnog okvira potrošnje poput curenja vodomjera. Naravno da za operatera tih podataka sama se monetizacija ogleda u primjeni analitike, odnosno načinu na koji prikupljene podatke najbolje iskoristiti, kako uočiti korelacije između posjedih informacija, predikciju i kako uspostaviti što kvalitetniju ekonomiju poslovanja.

Razvijajući Things Talk platformu stekli smo iskustva i znanja koja su primjenjiva na čitav niz izazova s kojima se korisnici suočavaju danas. Rješavanjem kompleksnih integracijskih zadataka cilj je omogućiti korisnicima pristup iskoristivim informacijama za donošenje odluka u stvarnom vremenu. Stvaranje dodatne vrijednosti za korisnike, naše klijente je smjer u kojem Comping namjerava nastaviti svoj rast.

Još iz kategorije

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

Postoje li nedostatci u sustavima podatkovnih centara, istraživanje kaže da

21.02.2020. komentiraj

Da usluge podatkovnih centara ispunjavaju njihove svakodnevne potrebe potvrđuje tek 29 posto utjecajnih klijenata, dok samo 6 posto smatra da se podatkovni centri pravovremeno ažuriraju prijevremeno, predviđajući njihove potrebe. Takve zaključke moguće je pronaći u izvještaju najnovijeg zajedničkog istraživanja tvrtki Forbes Insights i Vertiv (NYSE: VRT)  - “The Modern Data Center: How IT is Adapting to New Technologies and Hyperconnectivity. Istraživanje se temelji na odgovorima 150 ispitanika na vodećim funkcijama podatkovnih centara te sistemskih inženjerima koji pružaju podatkovne usluge u različitim poslovnim sektorima diljem svijeta.

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

Osnovana udruga croAI koja će baviti promocijom umjetne inteligencije i rješenja baziranih na AI-u

20.02.2020. komentiraj

CroAI okuplja kao Udruga za umjetnu inteligenciju vodeće hrvatske tvrtke iz područja umjetne inteligencije te podržavajuće članove, a to su sve tvrtke ili pojedinci koji razumiju utjecaj umjetne inteligencije na sve aspekte života i žele biti dio pozitivne promjene hrvatskog društva kroz adekvatnu primjenu umjetne inteligencije.

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

Startup airt predstavio svoje rješenje za banke

19.02.2020. komentiraj

Hrvatski AI startup Airt, kojeg su osnovali Davor Runje i Hajdi Ćenan, predstavio je jučer svoje fintech rješenje namijenjeno malim i srednjim bankama koje zanima umjetna inteligencija (AI) kako bi bolje upoznale svoje korisnike te im na bolji način ponudile i komunicirale svoje proizvode i usluge. Kako ističu osnivači njihovo se rješenje trenutno koristi na hrvatskom tržištu i u regiji, a ubrzo će biti dostupno u cijelom svijetu.