Comping nastavlja s pozitivnim trendovima u 2019.

Comping nastavlja s pozitivnim trendovima u 2019.

Iza Compinga su tri uspješna kvaratla, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info predsjednik Uprave Alojzije Jukić i dodaje da su vidljivi pozitivni trendovi. Prema njegovim riječima nastavljaju zacrtanim smjerom i s ponudom cjelovitih tehnoloških rješenja korisnicima, odnosno pomak prema domeni servisnih tvrtki koje napuštaju klasični break&fix pristup i nude value added servis.

Polako se približavamo kraju 2019. godine. Kakva je ona bila za Comping i koja su ključna rješenja implementirana kod korisnika ove godine?

S obzirom na to da 2019. godina još uvijek traje, možemo reći da su iza nas uspješno završena tri kvartala, odnosno devet mjeseci. Uspoređujući se s ostvarenim rezultatima u istom razdoblju prošle godine, ovog trenutka možemo samo reći da reći da smo ovogodišnje poslovanje nastavili planiranim i rastućim trendom. Naravno, pred nama još dosta posla do kraja godine.  Očekujemo još jednu uspješnu poslovnu godinu, koja ujedno znači i zadržavanje trendova koji smo postavili. Jedan od njih svakako je i ponuda cjelovitih tehnoloških rješenja našim korisnicima, odnosno pomak prema domeni servisnih tvrtki koje napuštaju klasični break&fix pristup i nude value added servis. To se očituje u poznavanju rješenja, industrijskih potreba i poznavanju uporabe tehnologije, a sve za korist korisnika. Korist se ogleda u brzini, učinkovitosti, smanjenju troškova i u konačnici boljim rezultatima.

Bolji rezultati naših korisnika ujedno su naši bolji rezultati koji znače tržišnu održivost i prepoznatljivost.

ICT danas više nije kao nekad – traže se rješenja, a ne tehnologije. U kojem smjeru vidite razvoj Compinga u narednim godinama? Koji je cilj?

Jedno od novih poslovnih područja koje razvijamo već nekoliko godina je i domena IoT-a koja je dio sveopće digitalizacije. Internet of Things nalazi se na izvoru podatka i pretvara ih u digitalnu formu.

Na taj se način, kroz današnje dostupne i široko primjenjive tehnologije, uzimaju podaci sa samog izvora i  formira se paleta podataka čijom se obradom i kreiranjem izvještaja stvaraju vrijednosti za cijeli eko sustav. ThingsTalk platforma obrađuje te podatke i pruža korisniku vrijednost kroz analitiku.

Comping je iskoračio i u nove niše primjerice s Things Talk platformom za IoT i podatke, koji su planovi, koja rješenja danas korisnici očekuju od vas?

Promatrajući to iz kuta nekog krajnjeg potrošača to može biti npr. informacija o stanju potrošnje nekog energenta u realnom vremenu, praćenju stanja usjeva, plaćanju po stvarnoj potrošnji, ali i alarmiranjem potrošača o eventualnoj  potrošnji koja izlazi izvan standardnog okvira potrošnje poput curenja vodomjera. Naravno da za operatera tih podataka sama se monetizacija ogleda u primjeni analitike, odnosno načinu na koji prikupljene podatke najbolje iskoristiti, kako uočiti korelacije između posjedih informacija, predikciju i kako uspostaviti što kvalitetniju ekonomiju poslovanja.

Razvijajući Things Talk platformu stekli smo iskustva i znanja koja su primjenjiva na čitav niz izazova s kojima se korisnici suočavaju danas. Rješavanjem kompleksnih integracijskih zadataka cilj je omogućiti korisnicima pristup iskoristivim informacijama za donošenje odluka u stvarnom vremenu. Stvaranje dodatne vrijednosti za korisnike, naše klijente je smjer u kojem Comping namjerava nastaviti svoj rast.

Još iz kategorije

PwC proglašen liderom za savjetovanje za područje kibernetičke sigurnosti

PwC proglašen liderom za savjetovanje za područje kibernetičke sigurnosti

19.11.2019. komentiraj

PwC je proglašen liderom u dvama izvješćima pod nazivom „The Forrester Wave: Cybersecurity Consulting Services in Asia Pacific” za 4. tromjesečje 2019. i „The Forrester Wave: European Cybersecurity Consulting Providers”, također za 4. tromjesečje 2019.Q4 2019. pohvalili su se iz ove konzultantske tvrtke.

Tranformacija tvrtke u eri digitalizacije i digitalne transformacije

Tranformacija tvrtke u eri digitalizacije i digitalne transformacije

19.11.2019. komentiraj

Devetu godinu zaredom, od 21. do 22. studenoga ove godine, u zagrebačkome hotelu Westin održat će se konferencija GALP 2019 (Green and Lean Production). Konferencija, koju organizira tvrtka Culmena, bavit će se temom Izazovi transformacije u Pametno poduzeće: Lean & Green kao potpora digitalizaciji, a svoja će praktična iskustva podijeliti i Rimac Automobili te Amazon Web Services.

Shift Money pokazao smjer razvoja fintech kompanija

Shift Money pokazao smjer razvoja fintech kompanija

19.11.2019. komentiraj

Dvodnevna konferencija o fintech industriji, kompanija i inovacijama otvorena je jučer u Zagrebu na čijem je otvaranju organizator Ivan Burazin istaknuo koliko se ovaj segment industrije brzo razvija i što se sve promijenilo u godinu dana.