Combis u 2021. bilježi rast poslovanja, nove projekte i rast broja zaposlenih

Combis u 2021. bilježi rast poslovanja, nove projekte i rast broja zaposlenih

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Za Combis je godina na izmaku bila odlična, bilježi se rast poslovanja, pokrenuti su novi projekti, a što je jako važno i povećan je broj zaposlenih, pojašnjava za ICTbusiness.info predsjednik Uprave Combisa Goran Car.

Prema njegovim riječima osim kibernetičke sigurnosti, Combis je radio i na razvoju pametnih gradova pa će naši projekti unaprijediti život građana u Zagrebu i Splitu.

Kakvim ocjenjujete ovu poslovnu godinu koja je na izmaku?

Možemo reći da je upravo tehnologija u zadnje dvije godine održala ljude povezanima i donijela je razvoj, unatoč teškim uvjetima koje je nametnula pandemija. Zanimljivo je da su prilike koje tehnologija stvara u sektoru informacijske i komunikacijske tehnologije tek kap u moru prema prilikama koje tehnologija pruža i izazovima koja ona rješava u drugim sektorima, poput financija, poljoprivrede, obrazovanja, zdravstva, energetike, industrije i trgovine. U Combisu smo to odavno prepoznali i u 2021. smo rasli u svakom pogledu: imali smo izvanredan rast poslovanja, pokrenuli smo nove projekte, a broj zaposlenika je tijekom godine porastao za više od deset posto.  Novi izazovi donijeli su nam i puno više znanja i vještina što je odličan ulog za budućnost.

Po čemu za Combis ova godina bila posebna?

U 2021. fokus je bio na našoj 30SEC usluzi koja omogućava brzu detekciju i reakciju na cybersecurity napade čiji broj iz godine u godinu raste. Pošto je sigurnost u online svijetu ipak i odgovornost svih nas zajedno, potrudili smo se i educirati korisnike o tome. Za najmanje smo izdali zbirku Bajke u digitalnom svijetu, a za velike svijetlo i tamno Hack3r pivo koje asocira na nadmetanje ‘bijelih’ i ‘crnih’ šešira odnosno ‘dobrih’ i ‘zločestih’ hakera. Osim kibernetičke sigurnosti, Combis je radio i na razvoju pametnih gradova pa će naši projekti unaprijediti život građana u Zagrebu i Splitu. Naposljetku, dvjema DiscussIT konferencijama otvorili smo i nova pitanja na koja IT tvrtka može uspješno odgovoriti: pitanja razvoja na krilima tehnologije u financijskoj i prehrambenoj industriji.

Što očekujete u 2022. godini?

Nadamo se da ćemo u 2022. vidjeti kraj pandemije, da ćemo opet prigrliti dobre stvari od prije, ali i da će IT industrija i dalje ići u korak s ubrzanom digitalizacijom i promjenama na bolje. U Combisu planiramo rast, kako u projektima, tako i u broju zaposlenika, uz našu društveno odgovornu #GetInvolved inicijativu. Bez obzira na tijek pandemije, zadržat ćemo naš hibridni način rada SmartWork jer ono što nas zanima su kvalitetno određeni projekti te atmosfera koja potiče na razvijanje ljudi, u poslovnom i privatnom smislu.

Još iz kategorije

Digitalna transformacija preduvjet uspjeha u turizmu

Digitalna transformacija preduvjet uspjeha u turizmu

04.10.2022.

U posljednjih nekoliko godina, turistička industrija je doživjela veliki zaokret. Osim očiglednog utjecaja koji je na industriju imala COVID-19 pandemija, jednako bitan utjecaj na ponašanje potrošača ima i tehnologija. Upravo je tehnologija ključni pokretač ubrzanja inovacija u području turizma te izaziva protagoniste više nego ikad, da brzo reagiraju na promjene u tržištu vezane uz to kako se putnici ponašaju i što od svog putovanja očekuju.

Hibridni rad donosi sve više problema i poteškoća za firme

Hibridni rad donosi sve više problema i poteškoća za firme

03.10.2022.

Microsoft je objavio svoj najnoviji Work Trend Index izvještaj koji stavlja naglasak na rastuće trendove kao što su paranoja produktivnosti, smisao ureda jer 73 posto zaposlenika treba bolji razlog od očekivanja tvrtke za dolazak u ured) te važnost stjecanja vještina (55 posto zaposlenih smatra kako je promjena tvrtke najbolji način za stjecanje novih vještina).

Dell partnerima nudi Asset Recovery Services program za održivo i sigurno odlaganje tehnologije

Dell partnerima nudi Asset Recovery Services program za održivo i sigurno odlaganje tehnologije

03.10.2022.

Tvrtka Dell Technologies uz Asset Recovery Services program omogućuje partnerima diljem svijeta da pomognu svojim klijentima u odgovornom odlaganju IT opreme. Ovaj program koristi kompanijama svih veličina, ne zahtijeva minimalne uvjete i komponente te se može koristiti bez obzira na to je li radna snaga tvrtke centralizirana na lokaciji ili remote.