Combis u 2021. bilježi rast poslovanja, nove projekte i rast broja zaposlenih

Combis u 2021. bilježi rast poslovanja, nove projekte i rast broja zaposlenih

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Za Combis je godina na izmaku bila odlična, bilježi se rast poslovanja, pokrenuti su novi projekti, a što je jako važno i povećan je broj zaposlenih, pojašnjava za ICTbusiness.info predsjednik Uprave Combisa Goran Car.

Prema njegovim riječima osim kibernetičke sigurnosti, Combis je radio i na razvoju pametnih gradova pa će naši projekti unaprijediti život građana u Zagrebu i Splitu.

Kakvim ocjenjujete ovu poslovnu godinu koja je na izmaku?

Možemo reći da je upravo tehnologija u zadnje dvije godine održala ljude povezanima i donijela je razvoj, unatoč teškim uvjetima koje je nametnula pandemija. Zanimljivo je da su prilike koje tehnologija stvara u sektoru informacijske i komunikacijske tehnologije tek kap u moru prema prilikama koje tehnologija pruža i izazovima koja ona rješava u drugim sektorima, poput financija, poljoprivrede, obrazovanja, zdravstva, energetike, industrije i trgovine. U Combisu smo to odavno prepoznali i u 2021. smo rasli u svakom pogledu: imali smo izvanredan rast poslovanja, pokrenuli smo nove projekte, a broj zaposlenika je tijekom godine porastao za više od deset posto.  Novi izazovi donijeli su nam i puno više znanja i vještina što je odličan ulog za budućnost.

Po čemu za Combis ova godina bila posebna?

U 2021. fokus je bio na našoj 30SEC usluzi koja omogućava brzu detekciju i reakciju na cybersecurity napade čiji broj iz godine u godinu raste. Pošto je sigurnost u online svijetu ipak i odgovornost svih nas zajedno, potrudili smo se i educirati korisnike o tome. Za najmanje smo izdali zbirku Bajke u digitalnom svijetu, a za velike svijetlo i tamno Hack3r pivo koje asocira na nadmetanje ‘bijelih’ i ‘crnih’ šešira odnosno ‘dobrih’ i ‘zločestih’ hakera. Osim kibernetičke sigurnosti, Combis je radio i na razvoju pametnih gradova pa će naši projekti unaprijediti život građana u Zagrebu i Splitu. Naposljetku, dvjema DiscussIT konferencijama otvorili smo i nova pitanja na koja IT tvrtka može uspješno odgovoriti: pitanja razvoja na krilima tehnologije u financijskoj i prehrambenoj industriji.

Što očekujete u 2022. godini?

Nadamo se da ćemo u 2022. vidjeti kraj pandemije, da ćemo opet prigrliti dobre stvari od prije, ali i da će IT industrija i dalje ići u korak s ubrzanom digitalizacijom i promjenama na bolje. U Combisu planiramo rast, kako u projektima, tako i u broju zaposlenika, uz našu društveno odgovornu #GetInvolved inicijativu. Bez obzira na tijek pandemije, zadržat ćemo naš hibridni način rada SmartWork jer ono što nas zanima su kvalitetno određeni projekti te atmosfera koja potiče na razvijanje ljudi, u poslovnom i privatnom smislu.

Još iz kategorije

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

17.01.2022.

GlobalLogic, tvrtka Hitachi grupe, objavila je dostupnost verzije OpeNgine 2.1. OpenNgine, dio GlobalLogicovog paketa Digital Accelerators,  automatizira kritične elemente životnog ciklusa DevOps-a – uključujući CI/CD, konfiguraciju skupa alata i pružanje infrastrukture u oblaku – za platforme mikroservisa.

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

CES 2022: Schneider Electric predstavio prva energetska rješenja za dom izrađena od reciklirane plastike iz oceana

13.01.2022.

Schneider Electric predstavio je prva energetska rješenja za dom izrađena od oceanske plastike. Vodeći asortiman utičnica i sklopki na tržištu, Merten, izrađen je od recikliranog materijala izvučenog iz oceana. Čitava linija se isporučuje u održivoj ambalaži te tako kupcima omogućuje da se pridruže u postizanju ugljične neutralnosti.