Combis u 2021. bilježi rast poslovanja, nove projekte i rast broja zaposlenih

Combis u 2021. bilježi rast poslovanja, nove projekte i rast broja zaposlenih
Dražen Tomić / Tomich Productions

Za Combis je godina na izmaku bila odlična, bilježi se rast poslovanja, pokrenuti su novi projekti, a što je jako važno i povećan je broj zaposlenih, pojašnjava za ICTbusiness.info predsjednik Uprave Combisa Goran Car.

Prema njegovim riječima osim kibernetičke sigurnosti, Combis je radio i na razvoju pametnih gradova pa će naši projekti unaprijediti život građana u Zagrebu i Splitu.

Kakvim ocjenjujete ovu poslovnu godinu koja je na izmaku?

Možemo reći da je upravo tehnologija u zadnje dvije godine održala ljude povezanima i donijela je razvoj, unatoč teškim uvjetima koje je nametnula pandemija. Zanimljivo je da su prilike koje tehnologija stvara u sektoru informacijske i komunikacijske tehnologije tek kap u moru prema prilikama koje tehnologija pruža i izazovima koja ona rješava u drugim sektorima, poput financija, poljoprivrede, obrazovanja, zdravstva, energetike, industrije i trgovine. U Combisu smo to odavno prepoznali i u 2021. smo rasli u svakom pogledu: imali smo izvanredan rast poslovanja, pokrenuli smo nove projekte, a broj zaposlenika je tijekom godine porastao za više od deset posto.  Novi izazovi donijeli su nam i puno više znanja i vještina što je odličan ulog za budućnost.

Po čemu za Combis ova godina bila posebna?

U 2021. fokus je bio na našoj 30SEC usluzi koja omogućava brzu detekciju i reakciju na cybersecurity napade čiji broj iz godine u godinu raste. Pošto je sigurnost u online svijetu ipak i odgovornost svih nas zajedno, potrudili smo se i educirati korisnike o tome. Za najmanje smo izdali zbirku Bajke u digitalnom svijetu, a za velike svijetlo i tamno Hack3r pivo koje asocira na nadmetanje ‘bijelih’ i ‘crnih’ šešira odnosno ‘dobrih’ i ‘zločestih’ hakera. Osim kibernetičke sigurnosti, Combis je radio i na razvoju pametnih gradova pa će naši projekti unaprijediti život građana u Zagrebu i Splitu. Naposljetku, dvjema DiscussIT konferencijama otvorili smo i nova pitanja na koja IT tvrtka može uspješno odgovoriti: pitanja razvoja na krilima tehnologije u financijskoj i prehrambenoj industriji.

Što očekujete u 2022. godini?

Nadamo se da ćemo u 2022. vidjeti kraj pandemije, da ćemo opet prigrliti dobre stvari od prije, ali i da će IT industrija i dalje ići u korak s ubrzanom digitalizacijom i promjenama na bolje. U Combisu planiramo rast, kako u projektima, tako i u broju zaposlenika, uz našu društveno odgovornu #GetInvolved inicijativu. Bez obzira na tijek pandemije, zadržat ćemo naš hibridni način rada SmartWork jer ono što nas zanima su kvalitetno određeni projekti te atmosfera koja potiče na razvijanje ljudi, u poslovnom i privatnom smislu.