Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka.

Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

A oni će svakako cijeniti ovaj senzor, koji služi kako bi tamo gdje GPS signal nije dostupan pomogao lokalizirati ljude unutar određenih prostorija, bilo da se radi o kućama, stanovima, uredima...

Poboljšanja je Bosch postigao dodavanjem specifične vertikalne pozicije na postojeću horizontalnu informaciju, čime se omogućilo prepoznavanje visine na kojoj se korisnik pametnog telefona nalazi u trenucima kad, primjerice, zove upomoć. Dakle, pri pozivu Hitne pomoći, policije ili vatrogasaa, BMP390 će pokazati na kojem se katu osoba nalazi.

"Korištenje našeg najnovijeg BMP390 senzora u pametnim telefonima, omogućava preciznu uslugu lokalizacije koja ima potencijal spasiti tisuće života", rekao je Stefan Finkbeiner, izvršni direktor (CEO) Bosch Sensorteca.

Pomoć pri izvedbi senzora Boschu je pružio NextNav, poslužitelj 3D geolokacijskih usluga. Uz njega, načinjene su potrebne specifikacije komponenti i sustav performansi koji je rezultirao u konzistentnim, visoko točnim mogućnostima z-osi (eng. z-axis) u prostorijama. Konkretnije, Bosch koristi NextNavov Metropolitan Beacon System (MBS) za točnije prepoznavanje lokacije i pozicije.

Ujedno, BMP390 podržava poboljšane GPS aplikacije za navigaciju i potrošnju kalorija, što znači da se može prepoznati hoda li korisnik ravno, prema gore, prema dolje, bavi li se fitnessom... Na taj način izračunava se potrošnja kalorija, a preciznost je poboljšana za 15 posto. Naravno, zahvaljujući novoj tehnologiji bolje se prati koliko je korisnik pretrčao, prehodao ili biciklirao.

Još iz kategorije

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.