Asseco kupnjom IT Sistema i eVisiona širi svoj portfelj usluga

Asseco kupnjom IT Sistema i eVisiona širi svoj portfelj usluga

O najnovijem domaćem preuzimanju razgovarali smo s Igorom Gržaljom, predsjednikom Uprave ASEE Hrvatska koji ističe kako će im novo pojačanje olakšati proširenje postojećih rješenja koja omogućuju korisnicima da što brže i efikasnije provedu proces digitalne transformacije.

Prema njegovim riječima izdvojili su u zasebnu poslovnu jedinicu Business Process Management i Content Management kao područja koja dodatno osnažuju digitalizacijske procese. U  ASEE tvrtkama u Srbiji i Rumunjskoj već imaju stručnjake usmjerene na razvoj i primjenu BPM-a te su im se sada svojom ekpertizom priključili i stručnjaci tvrtki IT Sistemi i eVision.

Zašto je došlo do odluke o kupnji tvrtke IT sistemi? Kolika je vrijednost transakcije?

U ASEE Grupi kombiniramo inovativnost i fleksibilnost start-up kompanije sa stabilnošću i procesima ozbiljne korporacije te složenu tehnologiju stavljamo u službu izvrsnog korisničkog iskustva. Tako unutar Grupe već niz godina putem vlastitog razvoja, ali i kupnjom novih kompanija proširujemo ponudu proizvoda i usluga.

Kao jedna od najvećih IT kompanija u ovom dijelu Europe, veliki značaj pridajemo digitalizaciji svih segmenata poslovanja naših klijenata. Pri tome smo poseban naglasak stavili na Business Process Management i Content Management kao područja koja dodatno osnažuju digitalizacijske procese.

Kako bismo zadržali fokus na njima, ta područja smo izdvojili u zasebnu poslovnu jedinicu na razini Grupe. U našim tvrtkama u Srbiji i Rumunjskoj već imamo stručnjake usmjerene na razvoj i primjenu BPM-a, te mi je drago da su nam se sa svojom ekpertizom priključili i stručnjaci tvrtki IT Sistemi i eVision. Zajedno ćemo raditi na internacionalizaciji i razvoju rješenja vezanih u BPM kako bismo klijentima iz raznih industrija pružali punu podršku u ovom području. Vrijednost samo transakcije ne možemo komunicirati.

Na koji način će se portfelj proizvoda i usluga uklopiti u Asseco portfelj?

Portfelj proizvoda i usluga tvrtki IT Sistemi i eVision nadopunjuje naš trenutni BPM/DMS portfelj koji koriste klijenti diljem svijeta te ćemo im na taj način ponuditi još širi spektar usluga. Također, novo pojačanje omogućit će nam proširenje i naših postojećih rješenja koja omogućuju našim korisnicima da što brže i efikasnije provedu proces digitalne transformacije koja im je iznimno važna za unaprjeđenje poslovanja.

Kakvi su planovi s tvrtkom, nastavak pod istim brandom ili pripajanje Assecu?

IT Sistemi i eVision ostaju odvojene tvrtke sa svojim vlastitim brandom. Prednosti sinergije s ASEE kao globalnim brandom bit će vidljive primarno u nastupu na internacionalnom tržištu te sam siguran da ćemo zajedno ostvariti još bolje rezultate.

Kakvim ocjenjujete poslovanje u 2021. godini?

Zahvaljujući jasnoj strategiji te stručnim i predanim zaposlenicima, ASEE Grupa iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate te nam raste broj korisnika. Tako smo u dosadašnjem razdoblju u 2021. godini ostvarili svoje planove i poboljšali poslovanje u odnosu na 2020. U proteklom razdoblju, s obzirom na pandemiju, uočili smo povećan interes za naša rješenja koja omogućuju komunikaciju i suradnju na daljinu, daljinsko upravljanje dokumentima, web i mobilno plaćanje, što je našim klijentima omogućilo da i dalje posluju i žive na siguran i nesmetan način.

Koja su Očekivanja u narednom razdoblju?

U Hrvatskoj ASEE Grupa posluje kroz kompanije ASEE i Payten. Drago mi je da su nam se već u sklopu Paytena u Hrvatskoj priključile kompanije Remaris, lider u pružanju cjelovitih softverskih rješenja za upravljanje poslovanjem i blagajnama u području ugostiteljstva, Gastrobit Grc Grupa, jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u području platnih rješenja te Monri, tvrtke fokusirane na razvoj naprednih rješenja za sve vrste plaćanja te jedinog omnichannel pružatelja usluge plaćanja u regiji.

Početkom ove godine ASEE Grupa kupila je i tvrtku Thing Solver, specijaliziranu za umjetnu inteligenciju i strojno učenje. Ova akvizicija dio je naše strategije razvoja kompetencija u području umjetne inteligencije te nam pomaže unaprijediti našu ponudu još dubljim mogućnostima uvida u podatke, prediktivnom analizom i generiranjem poslovnih preporuka koje će se pretočiti u bolje razumijevanje kupaca, poslovnog potencijala i mogućnosti za rast za naše klijente. Očekujem da će naše poslovanje u bliskoj budućnosti rasti i na ovom području.

Također, nastavit ćemo razvijati našu ponudu u daljinskom upravljanju dokumentima i automatizaciji poslovanja, upravljanju klijentima, kao i u okviru digitalne transformacije banaka te mobilnih i sigurnosnih rješenja.

Još iz kategorije

Lexmark komercijalizira svoju interno korištenu IoT platformu

Lexmark komercijalizira svoju interno korištenu IoT platformu

20.10.2021.

Kompanija Lexmark, poznata po printerima, razvila je platformu Interneta stvari (IoT) i predstavila je na komercijalnom tržištu. Namijenjena je poduzećima i naziva se Lexmark Optra IoT Solutions, a javnost je za nju doznala tijekom virtualne IoT konferencije IoT Tech Expo North America.

Vlade država će u 2022. potrošiti 6,5 posto više novca na IT rješenja

Vlade država će u 2022. potrošiti 6,5 posto više novca na IT rješenja

20.10.2021.

Potrošnja na informatičke tehnologije (IT) u sektorima vladajućih struktura svih država svijeta dogodine će dosegnuti 557,3 milijarde američkih dolara, što bi bio rast od 6,5 posto u odnosu na potrošnju iz ove godine, navodi Gartner u istraživanju. Naravno, te promjene i dalje potiče aktualna pandemija koronavirusa.

Četvrti kvartal zaredom tržište printera nastavlja s rastom

Četvrti kvartal zaredom tržište printera nastavlja s rastom

19.10.2021.

Svjetsko tržište perifernih uređaja za printanje poraslo je četvrti kvartal zaredom u drugom tromjesečju 2021., prema podacima kojima barata IDC. Isporuke su porasle za 13,4 posto u odnosu na prošlu godinu, odnosno, na gotovo 22,9 milijuna jedinica.