Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

Foto: DepositPhotos

Kompanija Zensar je napravila zanimljivo istraživanje u kojem je bilo uključeno tisuću zaposlenika viših pozicija u IT i zdravstenom sektoru te stigla do zaključka da bi nadređeni voljeli da im podređeni rade kao strojevi, odnosno, da bi voljeli kad bi upravljali strojevima umjesto ljudima.

Do takvog se zaključka stiglo na osnovu odgovora koje su pružili svi ispitanici iz Sjedinjenih Američkih Država te raznih dobnih skupina i godina iskustva na radnom mjestu.

Konkretnije, 52,7 posto ispitanika tvrdi da su se njihove organizacije odlučile uvesti nove tehnologije samo ukoliko u njima vide profit. No, to ne znači da ispitanici misle kako uz nove tehnologije u samom radu mogu postići više. Ne, oni tvrde da bi ih to učinilo sretnijima, a podrazumijeva se da sretniji i zadovoljniji radnik daje više.

Ujedno, svi su svjesni da će umjetna inteligencija učiniti njihov posao težim, u smislu da će ga biti više zbog hladnokrvnog baratanja statistikama koje su namijenjene podizanju efektivnosti, odnosno profitabilnosti u poslovanju, ali i u smislu da bi umjetna inteligencija mogla potpuno zamijeniti čovjeka na radnom mjestu.

Ipak, istraživanje pokazuje da postoje razlike u dobnim skupinama, odnosno, pogledu na poslovni svijet oko njih. Primjerice, oni starosti od 35 do 54 tvrde da bi ih novi alati, odnosno, tehnologije u poslovanju učinile sretnijima. Čak 80 posto njih tvrdi to, dok njih 83 posto u dobnoj skupini iznad 55 tvrdi identično.

Kod zaposlenika starosti 18 do 34 godine, njih 68 posto vidi zadovoljstvo i poboljšanja u radu ukoliko dobiju priliku raditi s novim tehnologijama.

Zaključak istraživanja je da ukoliko se implementira način poslovanja koji traži isključivo način kako biti što profitabilniji, zaposleni će to prepoznati i izgubiti motivaciju, radit će lošije i tražit će nove prilike u karijeri. Dakle, to je kratkoročno rješenje. Dugoročno je imati zadovoljne i sretne radnike, a to u konačnici donosi više profita. Samo, treba biti strpljiv, a menadžeri i direktori rijetko imaju privilegiju dopustiti si strpljenje...

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Amazon za vrijeme blagdana zapošljava čak 200,000 honorarnih radnika

INFOGRAFIKA: Amazon za vrijeme blagdana zapošljava čak 200,000 honorarnih radnika

19.02.2020. komentiraj

Osnivač i izvršni direktor (CEO) Amazona Jeff Bezos svjestan je obujma posla u vrijeme blagdana pa ne komplicira već djeluje i zapošljava honorarne radnike specijalno za taj posao.

Rekordna potrošnja na Cloud računarstvo u 2019.

Rekordna potrošnja na Cloud računarstvo u 2019.

17.02.2020. komentiraj

Kompanije koje se bave cloud IT infrastrukturom i uslugama mogu zadovoljno trljati ruke jer prihodi koje ostvaruju nastavljaju rasti, što jasno pokazuje Canalys u svom izvještaju za 2019. Riječ je o ukupnih 107 milijardi američkih dolara, koliko se troši na njihove proizvode od strane raznih organizacija. Ili, riječ je o rastu od 37 posto!

Apple najavljuje univerzalni način kupovine aplikacija za iOS i macOS

Apple najavljuje univerzalni način kupovine aplikacija za iOS i macOS

16.02.2020. komentiraj

Kad je Apple predstavio Catalyst, toolkit za prebacivanje iOS i iPadOS aplikacija na macOS, developeri i korisnici brzo su zaključili da bi bilo sjajno vidjeti univerzalni način kupovine iOS i macOS aplikacija na App Storeu. Tako nešto će im se i ispuniti s ožujkom, obećavaju u Appleu.