Western Digital kupuje SanDisk za 19 milijardi dolara

Western Digital kupuje SanDisk za 19 milijardi dolara

Foto: Antonio Jularić

Američki SanDisk potvrdio je ono što se nagađalo proteklih tjedana, prodat će svoje poslovanje Western Digitalu! Informacija je službena i potvrđena, a posao vrijedi 19 milijardi američkih dolara u gotovini i dionicama.

Čudno je da se treći svjetski proizvođač flash memorije našao u problemima i odlučio na prodaju, ali tako je to na tržištu nažalost. Veća kompanija osjetila je priliku i zagrizla, a od količine novca jednostavno se lako zavrti u glavi, tako da ne treba zamjeriti.

Naime, Western Digital se specijalizirao za proizvodnju hard driveova baziranih na rotirajućim magnetskim diskovima i svjesni su da je riječ o zastarjeloj tehnologiji pa su izračunali da im je jeftinije preuzeti poslovanje uhodane kompanije umjesto da grade sami nešto ispočetka i u konačnici potroše više, uz tko zna kakve rezultate.

Glavni izvršni direktor (CEO) bit će Steve Milligan, koji je ujedno i aktualni CEO Western Digitala, što znači da će voditi oba dijela poslovanja. Što se tiče dosadašnjeg CEO-a SanDiska Sanjaya Mehrotra, on će ući u Izvršni odbor Western Digitala. Za njega brige nema, a što će biti s inovativnim SanDiskom, pokazat će vrijeme.

- Dugoročna strategija je nastaviti se postavljati kao inovativni lider na tržištu - rekao je Steve Milligan.

Istina jest da SanDisk i Wester Digital trenutno imaju 15 tisuća prijavljenih patenata na čekanju pa taj dio o inovativnosti teško da kratkoročno može razočarati, ali poslovna strategija još se mora utvrditi i tko zna hoće li i u budućnosti SanDisk pomicati granice kad je flash memorija u pitanju. Korisnici su navikli na to i voljeli su SanDisk jer oduvijek se činilo da ne pripadaju među "velike ribe", ali se činilo i da svojim načinom rada i kvalitetom koju nude održavaju to mjesto. Nažalost, ni treća pozicija na svijetu nije ih uspjela spasiti od preuzimanja...

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.