Veliki rast kupnje osiguranja online, a Croatia osiguranje upravo predstavilo svoje rješenje LAQO

Veliki rast kupnje osiguranja online, a Croatia osiguranje upravo predstavilo svoje rješenje LAQO

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Posljednja istraživanja pojedinim državama u Europskoj uniji pokazuju kako raste broj korisnika koji su spremni kupiti neki oblik osiguranja online. I dok je 2017. godine ta brojka bila na nekih 56 posto, onda godinu dana kasnije skače za svega 1 postotni poen, prošle je godine taj broj porastao na 69 posto, što je vrlo visok rast samo jednoj godini. Prvi pokazatelji govore kako je u vrijeme krize korištenje mogućnosti online ugovaranja osiguranja nastavio rast i premašio čak 75 posto.

Jedan od razloga zašto se to nije pretočilo i u kupnju jest činjenica što to nisu end-to-end digitalizirani proizvodi niti su prilagođeni digitalnim potrošačima koji žele i očekuju vrhunsko digitalno iskustvo. Globalno je mali broj kompanija koje imaju u potpunosti digitaliziran proizvod i tu naravno riječ o većim i razvijenijim tržištima.

Analitičari ipak napominju da je to želja korisnika da imaju i takve usluge na tržištu, a da je kupnja osiguranja zaista uspješna govore i podaci prikupljeni od 500 najvećih svjetskih brandova koji govore kako najmanju stopu napuštanja košarice i prekida kupovine u 2020. godine ima industrija osiguranja jer je stopa svega 67,92 posto, što je mnogo manje od prosjeka koji iznosi prema podacima Statiste za 2020. godinu 88,05 posto.

Kada je, pak, riječ o stvarnom kupnju osiguranja online procjene za ovu godinu još uvijek govore kako se oko 20 posto osiguranja kupuje online. Međutim, velika je razlika između pojedinih oblika osiguranja, gdje prednjači prodaja obveznih i kasko osiguranja automobila, nakon toga slijedi kupnja osiguranja imovine, a tek na kraju osiguranje života.

Podaci, primjerice, za Njemačku, s kojom se često znamo uspoređivati, govore kako udjel online kupnje nekog oblika auto osiguranja iznosi 31 posto, dok je, primjerice, udio životnih osiguranja kupljenih online mnogo manji i iznosi svega 3,55 posto.

Što se tiče Hrvatske i njezine digitaliziranosti i korištenja online usluga posljednje istraživanje agencije Hendal pokazuje kako je kriza pogurala korištenje digitalnih usluga na čak 62 posto. Kada je riječ o redovitom korištenju digitalnih financijskih usluga, istraživanje je pokazalo kako građani čak pet puta češće koriste digitalna rješenja u bankarstvu u odnosu na osiguranja. Razlog tome je da takvih usluga nema, dok digitaliziranost bankarstva i korištenje usluga postoje već godinama.

Stoga i ne čudi odluka najvećeg domaćeg osiguravatelja Croatia osiguranja da nakon 10 mjeseci razvoja tržištu predstavi LAQO osiguranje – prvi sustav koji u Hrvatskoj omogućuje kupnju osiguranja online.

Ključni kanal je LAQO web, jer je LAQO prvenstveno webshop, a primarna svrha LAQO aplikacije je self care - iako će i aplikacija s vremenom nuditi sve više mogućnosti, pojašnjavaju iz Croatia osiguranja. Web je ogledalo gdje korisnik može pročitati sve o ovom osiguranju, informirati se o proizvodima, pročitati zanimljive teme iz industrije i svjetskih trendova te kupiti LAQO policu. Jednom kad korisnik postane klijent LAQO osiguranja, kroz mobilnu aplikaciju može upravljati svojim uslugama na jednostavan način.

LAQO je danas najjednostavniji način osiguranja vozila, a uz atraktivne cijene omogućuje opciju ‘manje voziš, manje plaćaš’. Iz Croatia osiguranja poručuju da je cijeli proces transparentan i jasan i da od ponude do osiguranja prođe zaista samo jedna minuta.

Još iz kategorije

Koja je svrha digitalne transformacije

Koja je svrha digitalne transformacije

26.11.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa otklonila je svaku sumnju vezanu uz digitalnu transformaciju. Jasno je svima da se ona mora početi provoditi, ako već nekim slučajem nije. Jer, to je budućnost poslovanja praktički svake organizacije na svijetu.

Realme najbrže dogurao do 50 milijuna isporuka mobitela

Realme najbrže dogurao do 50 milijuna isporuka mobitela

25.11.2020. komentiraj

Tržište pametnih telefona u trećem je kvartalu poraslo za 32 posto ukoliko gledamo situaciju u odnosu na drugo tromjesječje ove godine, no na godišnjoj razini svjedočili smo padu od četiri posto. Brojkom, isporučeno je oko 380 milijuna uređaja kroz treći kvartal.

Predstavljena prva pametna poslovna zona u Hrvatskoj

Predstavljena prva pametna poslovna zona u Hrvatskoj

25.11.2020. komentiraj

„Želimo stvoriti uvjete za dolazak novih investitora. Nije to napravljeno preko noći, na tome se radi duži niz godina. Naša zona nije samo 'gola livada', već je u potpunosti spremna za dolazak potencijalnih investitora. Uređena je dokumentacija, komunalna infrastruktura. Imamo izuzetno dobar prometni položaj, niz drugih pogodnosti i tvrtke u okruženju koje mogu pružiti potporu potencijalnom investitoru,“ rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić povodom današnje online konferencije Prezentacija Industrijsko-logističke zone Kutina i uloga digitalizacije u gospodarstvu u organizaciji HGK i Grada Kutine.