Velike tvrtke u EU svjesne sigurnosnih problema, male još uvijek ne obraćaju previše pažnje

Velike tvrtke u EU svjesne sigurnosnih problema, male još uvijek ne obraćaju previše pažnje

Foto: DepositPhotos

U 2019. godini 93 posto poduzeća iz EU-a s 10 ili više zaposlenih osoba koristilo je barem jednu sigurnosnu mjeru, kontrolu ili postupak ICT-a radi osiguravanja integriteta, autentičnosti, dostupnosti i povjerljivosti podataka i ICT sustava, stoji u najnovijoj analizi Europskog statističkog ureda. Međutim i dalje se pokazuje da male tvrtke to ne čine iz razloga jer nemaju dovoljno stručnjaka ili nemaju dovoljno novca.

Jedno od tri poduzeća (34 posto) prijavilo je da ima dokumente o mjerama, praksi ili postupcima sigurnosti IKT-a. 62 posto poduzeća postavilo je osoblje svjesno svojih obveza u pitanjima sigurnosti ICT-a. Svako četvrto poduzeće (24 posto) osigurano je od sigurnosnih incidenata u ICT-u. Svako od osam poduzeća (12 posto) barem jednom se suočilo s problemima zbog sigurnosnih incidenata povezanih s ICT-om u 2018. godini.

Gotovo sva velika poduzeća koristila su barem jednu mjeru ICT (99 posto poduzeća koja zapošljavaju 250 ili više osoba), dok je taj udio bio nešto manji za srednja (97 posto poduzeća koja zapošljavaju od 50 do 249 osoba) i mala poduzeća (92 posto poduzeća koja zapošljavaju 10 do 49 osoba).

Velika većina (91 posto) velikih poduzeća svoje su zaposlenike osvijestila o obvezama vezanim za pitanja uz sigurnost informacijske tehnologije, dok je 78 posto srednjih i 58 posto malih poduzeća to učinilo 2019. godine.

Općenito, veća poduzeća vjerojatnije su imati probleme zbog sigurnosnih incidenata povezanih s informacijskim i komunikacijskim tehnologijama, jer je gotovo četvrtina (23 posto) barem jedanput imala probleme zbog takvih incidenata u 2018. godini, u usporedbi s jednim od šest srednjih poduzeća (17 posto) i jednim u deset malih poduzeća (11 posto). U 2019. godini 40 posto velikih, 33 posto srednjih i 22 posto malih poduzeća prijavilo se za osiguranje od nezgode sigurnosti u ICT-u.

U 2019. godini najčešća IKT sigurnosna mjera koja su koristila poduzeća iz EU-a bila je ažuriranje softvera ili operativnih sustava (87 posto poduzeća), praćena jakom provjerom autentičnosti lozinke (77 posto), sigurnosnim kopijama podataka na zasebno mjesto ili oblak (76 posto) i kontrola pristupa mreži (64 posto). Manje od polovice poduzeća izvijestilo je o održavanju datoteka dnevnika za analizu nakon sigurnosnih incidenata (45 posto) i korištenja virtualne privatne mreže (VPN, 42 posto). Poduzeća rjeđe koriste tehnike šifriranja podataka, dokumenata ili e-mailova (38 posto), sigurnosnih testova na ICT (36 posto), procjene rizika od IKT-a (34 posto) te identifikacije i provjere identiteta korisnika biometrijskim metodama (10 posto).

U 2019. godini gotovo dvije trećine poduzeća (62 posto) svoje je zaposlenike postavilo svjesnim svojih obveza u vezi s pitanjima sigurnosti ICT-a. Na primjer, dobrovoljni trening ili interno dostupne informacije, na primjer, na intranetu, najčešće su korištene forme (44 posto poduzeća), a slijede ugovori poput ugovora o radu (37 posto) i obavezni tečajevi za obuku ili pregledavanje obveznog materijala (24 posto).

U 2018. godini jedno je osam poduzeća (12 posto) barem jednom imalo problema zbog sigurnosnih incidenata vezanih za ICT. Najčešći prijavljeni problem uzrokovan incidentima sa sigurnošću u ICT-u bio je nedostupnost IKT usluga, poput kvarova na hardveru ili softveru (osim mehaničkih kvarova i krađe), uskraćivanja napada usluga, napada ransomwarea koji su zahvatili 9 posto poduzeća. Uslijedilo je uništavanje ili korupcija podataka uslijed zaraze zloćudnim softverom, greškama hardvera ili softvera ili neovlaštenim upadom (5 posto poduzeća), a rjeđe poduzeća (1 posto) izvijestila su o otkrivanju povjerljivih podataka, na primjer, zbog provale, pharminga ili phishing napada.

Još iz kategorije

Kriza je ukazala na slabosti

Kriza je ukazala na slabosti

09.07.2020. komentiraj

Pandemija COVID-19 testira snage i otkriva slabosti državne uprave, obrane, sigurnosnih snaga i privatnog sektora u njihovoj spremnosti i reakciji na krizu. Kako bi buduće reakcije bile snažnije i otpornije, vlade će morati razumjeti na koji način ti čimbenici surađuju i mapiraju prioritete vodstva.

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

07.07.2020. komentiraj

Novi je izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe postaje Neven Kaić koji je bogato menadžersko iskustvo stekao tijekom 25 godina rada u kompanijama u financijskom sektoru. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. te je 2003. stekao MBA na poslovnoj školi Henley u Velikoj Britaniji. U IN2 dolazi iz savjetničke kuće Corellia gdje je proteklih šest godina na poziciji partnera vodio složene projekte u segmentima zdravstva, telekom industrije, turizma, urbanog i ruralnog razvoja.

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Bosch završio je 2019. fiskalnu godinu s oko 442 milijuna HRK (58.9 milijuna EUR) u konsolidiranoj prodaji te time zabilježio stabilan rast od tri posto u odnosu na prethodnu godinu. „Povećanje prodaje u 2019. godini uglavnom je rezultat našeg širokog portfelja inovativnih proizvoda, usredotočenosti na kupce i snažne timske suradnje među odjelima“, izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju. Broj zaposlenih na dan 31. prosinca 2019. godine u tvrtki Bosch u Hrvatskoj bio je 65.