Vanjski trgovci ostvaraju više prihoda na Amazonu od Amazona

Vanjski trgovci ostvaraju više prihoda na Amazonu od Amazona

Foto: DepositPhotos

Amazon je ostvario 287 milijardi američkih prihoda prošle godine samo od prodaje na svojoj online trgovini, ali čak 58 posto od toga su ostvarili “third-party” trgovci.

Slučajno ili ne, kad se počelo govoriti o dominantnoj poziciji Amazona u svijetu online trgovine, osnivač kompanije Jeff Bezos odlučio ne učiniti što inače ne čini - podijeliti poslovne rezultate sa svijetom. Ispada da čak 160 milijardi dolara ostvaruju upravo "mali trgovci", što nudi zaključak da je Amazon iznimno koristan upravo njima pa bi bilo kakva regulativa udarila prvo na njih.

Dapače, ovaj trend se bilježi iz godine u godinu, a sad je na vrhuncu. Primjerice, 1999. su "thid-party" trgovci činili svega tri posto na Amazonu, što samo po sebi najbolje govori koliko je situacija otišla prema naprijed u njihovu korist.

Naravno, zato zagovaraju aktualnu situaciju i sasvim sigurno će biti izniman partner kontra svih onih koji bi nametnuli određene regulative Amazonu.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.