Vanjski trgovci ostvaraju više prihoda na Amazonu od Amazona

Vanjski trgovci ostvaraju više prihoda na Amazonu od Amazona

Foto: DepositPhotos

Amazon je ostvario 287 milijardi američkih prihoda prošle godine samo od prodaje na svojoj online trgovini, ali čak 58 posto od toga su ostvarili “third-party” trgovci.

Slučajno ili ne, kad se počelo govoriti o dominantnoj poziciji Amazona u svijetu online trgovine, osnivač kompanije Jeff Bezos odlučio ne učiniti što inače ne čini - podijeliti poslovne rezultate sa svijetom. Ispada da čak 160 milijardi dolara ostvaruju upravo "mali trgovci", što nudi zaključak da je Amazon iznimno koristan upravo njima pa bi bilo kakva regulativa udarila prvo na njih.

Dapače, ovaj trend se bilježi iz godine u godinu, a sad je na vrhuncu. Primjerice, 1999. su "thid-party" trgovci činili svega tri posto na Amazonu, što samo po sebi najbolje govori koliko je situacija otišla prema naprijed u njihovu korist.

Naravno, zato zagovaraju aktualnu situaciju i sasvim sigurno će biti izniman partner kontra svih onih koji bi nametnuli određene regulative Amazonu.

Još iz kategorije

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

29.05.2020. komentiraj

Najnoviji Ericssonov ConsumerLab izvještaj otkriva nove uvide u stavove korisnika o izazovima održivosti te o potencijalu tehnologije kao podrške u povećavanju vlastitog pozitivnog učinka. Utemeljen na studiji provedenoj na 12.000 korisnika interneta iz cijelog svijeta, izvještaj otkriva trenutačne korisničke stavove o okolišno održivim stilovima života.

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

28.05.2020. komentiraj

Ministar Darko Horvat dodijelio je prvih 28 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za pozitivno evaluirane projekte u sklopu poziva „Inovacije u S3 područjima“. Cilj je ovog natječaja potaknuti nova ulaganja u provedbu rješenja – inovativnih proizvoda ili usluga malih i srednjih poduzetništva (MSP) u S3 područjima kroz dvije vrste inovacijskih aktivnosti: ulaganja u inovacije procesa i/ili organizaciju poslovanja.