Uskoro nove usluge Aircasha i izlazak na tržište Europske unije

Uskoro nove usluge Aircasha i izlazak na tržište Europske unije

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Prošla godina promijenila je mnogo toga, a kako ističe za ICTbusiness.info Stjepan Lučić direktor korporativnih komunikacija Aircasha korisnici žele sigurnost, brzinu i jednostavnost prilikom svakodnevnih plaćanja te smo uvjereni da će se razvoj mobilnih novčanika i korištenja e-novca nastaviti razvijati i u vremenu koji slijedi te će s vremenom postati glavni način plaćanja roba i usluga.

Prema njegovim riječima Aircash osigurava sve to korisnicima, jer kao institucija za elektronički novac licencirana od strane HNB-a poslujemo u skladu sa svim zakonima RH i EU te uz to u planu je izlazak na tržište Europske unije što nam omogućava već ranije spomenuta licenca HNB-a važeća na području cijele EU.

Lučić najavljuje i nove usluge kao što su plaćanja u trgovinama i kafićima, kupovinu putnih karata, ulaznica za sve sportske i kulturno-umjetničke manifestacije, predstavit ćemo kartice vjernosti i još mnogo toga.

Aircash nastavlja brz rast. Kakva je za vas bila prošla godina i što očekujete od ove godine?

Prošla godina je bila iznimno izazovna, kako ostalima tako i nama. Pandemija Covida-19 je pred nas stavila iznimno težak zadatak održavanja neprekidnog poslovanja, ali s obzirom na moderan i dinamičan tim brzo smo se prilagodili novim uvjetima poslovanja i radu od kuće, prije svega vodeći računa o sigurnosti naših zaposlenika i njihovih obitelji, istovremeno poštivajući njihovo slobodno vrijeme. Ponosno ističemo da smo i u ovo, u najmanju ruku, neobično vrijeme zapošljavali nove djelatnike tako da naš tim svakodnevno raste.

S druge strane, Aircash se dokazao kao najbrže rastući hrvatski fintech s više od 150.000 aktivnih korisnika koji mjesečno rade promet veći od 150 milijuna kuna. Sve to je dovelo do toga da je Aircash mobilni novčanik konstantno među prve tri aplikacije u svom segmentu na Apple AppStore-u, Google Play Store-u i Huawei AppGallery-u.

Prošla godina nas je uvjerila da korisnici žele sigurnost, brzinu i jednostavnost prilikom svakodnevnih plaćanja te smo uvjereni da će se razvoj mobilnih novčanika i korištenja e-novca nastaviti razvijati i u vremenu koji slijedi te će s vremenom postati glavni način plaćanja roba i usluga. Sve to Aircash osigurava korisnicima, jer kao institucija za elektronički novac licencirana od strane HNB-a poslujemo u skladu sa svim zakonima RH i EU.

Osim praćenja noviteta na regulatornoj strani naravno da pratimo tržište i neprestano uvodimo nove usluge stoga ne očekujemo probleme s nastavkom poslovanja.Trudimo se održati dinamiku širenja broja novih usluga s ciljem da Aircash bude aplikacija koja može odgovoriti na potrebe svih dobnih skupina ljudi neovisno o njihovim preferencijama.

Tako ćemo vrlo skoro ponuditi i nove usluge kao što su plaćanja u trgovinama i kafićima, kupovinu putnih karata, ulaznica za sve sportske i kulturno-umjetničke manifestacije, predstavit ćemo kartice vjernosti i još mnogo toga.

Isto tako, u planu je izlazak na tržište Europske unije što nam omogućava već ranije spomenuta licenca HNB-a važeća na području cijele EU.

Među novim uslugama predstavili ste i plaćanje parkinga i to u pola cijene. Hoće li to ostati zauvijek ili je riječ samo o kampanji?

Ne bi rekli da je usluga plaćanja parkinga putem Aircash aplikacije bez naknade nova usluga budući da je dio Aircash-a već više od godinu dana, ali smo sada odlučili postati Kraljevi parkinga. Razmišljali smo kako se zahvaliti našim postojećim korisnicima i istovremeno pridobiti nove. Svjesni smo toga da je zadovoljan korisnik i iskrena preporuka najbolja reklama tako da smo odlučili baš to, nagraditi svakog korisnika i potaknuti ga da nas preporuči.Iz tog razloga nismo išli u standardne kanale oglašavanja poput TV-a, radio stanica i slično, već smo novac jednostavno dali korisnicima.

Postupak je vrlo jednostavan: korisnik preuzme Aircash aplikaciju i uplati novac na svoj novčanik gotovinom ili karticom. Registraciju vozila unosi samo prvi put, a grad i zonu aplikacija prepoznaje automatski i prilikom svakog plaćanja polusatne, satne ili dnevne karte vraćamo mu pola uplaćenog iznosa na Aircash novčanik.

Aircash ParKING usluga je za sada dostupna u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Vukovaru, Dubrovniku, Rabu, Virovitici, Makarskoj, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Puli, Novom Vinodolskom, Vinkovcima, Poreču i Zadru.

Neprestano radimo na uvođenju usluge plaćanje parkinga i u svim ostalim gradovima Hrvatske kako bismo istu pogodnost ponudili što većem broju građana i gostiju. Iz tog razloga pozivamo sve građane da kontaktiraju i svoja komunalna poduzeća i nas ako usluga nije dostupna u njihovom gradu kako bi im omogućili plaćanje parkinga u pola cijene.

Što se tiče trajanja same kampanje, planiramo da ta usluga potraje jako dugo pri čemu korisnika ne limitiramo brojem plaćenih parkinga ili vremenskim ograničenjem niti ga uvjetujemo na bilo koji drugi način.

Na koji način inače privlačite nove korisnike?

Jednostavno, nove korisnike privlačimo tako što razvijamo aplikaciju u smjeru njihovih potreba. Konstantno radimo istraživanja tržišta i u ovo doba velikih preokreta surađujemo s regulatorima i donosimo inovacije koje su osmislili vrhunski profesionalci iz područja financija i trgovine. Ponosimo se konstantno rastućim brojem naših partnera.

Kao jedan od primjera je činjenica da smo u doba pandemije Covid-19 osigurali beskontaktno plaćanje raznih usluga kao što su slanje novca, plaćanje računa, parkinga, telekom bonova, nadoplatu ENC uređaja, nadoplatu online računa… I sve to na najbrži i najjednostavniji način na tržištu. Isto tako uveli smo novitet na tržištu i omogućili korisnicima podizanje novca na PBZ bankomatima bez kartica i bez bankovnog računa.

Digitalni novčanici u svijetu nastavljaju rast i o tome govore sve relevantne studije. Gdje vidite mjesto Aircash-a u budućnosti?

Aircash predstavlja revolucionaran način slanja i primanja novca koji zaobilazi sve nedostatke banaka (od stajanja u redu, upisivanja predugačkih podataka do čekanja da novac „stigne“ do primatelja).

Smatramo da je Aircash budućnost modernog bankarstva jer je apsolutno siguran i brz. S obzirom na licencu koju imamo vidimo se u sve više zemalja EU. Konačni cilj je povećati raspon usluga koje možemo ponuditi svakom građaninu RH, ali isto tako i svakom građaninu EU. Vrlo skoro će to biti moguće u Njemačkoj, Austriji i Sloveniji kao i u drugim zemljama EU.

Aircash aplikaciju već sad mogu instalirati korisnici diljem svijeta, a cilj je stvoriti mrežu partnera te tako olakšati svakodnevni život svim korisnicima.

Naravno, i ovim putem pozivamo sve vaše čitatelje da preuzmu Aircash i sami se uvjere u prednosti prvog hrvatskog digitalnog novčanika.

Još iz kategorije

Suradnja Bullitt Group MediaTek na slanju poruka putem satelita

Suradnja Bullitt Group MediaTek na slanju poruka putem satelita

30.11.2022.

Uređaj, koji će biti predstavljen u prvom tromjesečju 2023., na rubu je tehničkih inovacija, nadmašujući planove drugih satelitskih komunikacijskih igrača koji su navedeni u mobilnoj svemirskoj utrci.

Samsung: Industriju čipova čeka težak kraj 2022.

Samsung: Industriju čipova čeka težak kraj 2022.

29.11.2022.

Pozitivne vijesti o skorašnjem kraju nestašice poluvodiča narušio je Samsung upozorenjem da industriju čeka potencijalno težak kraj ove godine.

Umjetna inteligencija pogonjena 5G mrežama potiče rast

Umjetna inteligencija pogonjena 5G mrežama potiče rast

29.11.2022.

Ukupan broj poziva kojima upravljaju platforme CCaaS (Contact Centres-as-a-Service) bit će gotovo 48 milijardi do 2027. godine i to uz rast od 7 milijardi u odnosu na ostvarenih 20 milijardi u 2022. godini, prema Juniper Researchu. Ovaj rast od 135 posto bit će potaknut korištenjem 5G mreža za implementaciju naprednih glasovnih tehnologija uključujući 5G-interaktivno pozivanje i AI-IVR (umjetna inteligencija-interaktivni glasovni odgovor).