Umjetna inteligencija pogonjena 5G mrežama potiče rast

Umjetna inteligencija pogonjena 5G mrežama potiče rast

Foto: DepositPhotos

Ukupan broj poziva kojima upravljaju platforme CCaaS (Contact Centres-as-a-Service) bit će gotovo 48 milijardi do 2027. godine i to uz rast od 7 milijardi u odnosu na ostvarenih 20 milijardi u 2022. godini, prema Juniper Researchu. Ovaj rast od 135 posto bit će potaknut korištenjem 5G mreža za implementaciju naprednih glasovnih tehnologija uključujući 5G-interaktivno pozivanje i AI-IVR (umjetna inteligencija-interaktivni glasovni odgovor).

Novo istraživanje predviđa da će integracija 5G tehnologija u glasovne kanale potaknuti pokretanje novih glasovnih usluga, kao što je interaktivno pozivanje. Ova tehnologija omogućit će tvrtkama koje implementiraju CCaaS uključivanje značajki kao što su interaktivni sadržaj i dijeljenje zaslona, izravno u nativnoj aplikaciji za pozivanje na pametnim telefonima bez potrebe za aplikacijom treće strane. 5G će također poboljšati postojeće CCaaS usluge kao što je IVR; korištenje umjetne inteligencije za smanjenje vremena čekanja kupaca i poslovnih troškova.

“Iskorištavanje 5G mreža omogućit će dobavljačima CCaaS-a da pruže poboljšano upravljanje uređajima, impresivna iskustva i povećani kapacitet za podršku inovativnim uslugama. Ponuda infrastrukture koja može podržati više kanala i tehnologija koristit će industrijama koje žele pružiti poboljšanu omnikanalnu korisničku podršku,” komentirala je autorica istraživanja Elisha Sudlow-Poole.

Azijsko-pacifička regija ključna je prilika za CCaaS dobavljače. Izvješće predviđa da će regija brojati 19 milijardi glasovnih poziva do 2027. godine; predstavlja 40 posto globalnog CCaaS glasovnog prometa. Unutar regije, studija je identificirala Indiju kao trenutnu priliku za unovčavanje za dobavljače, unatoč odgođenom komercijalnom pokretanju 5G mreža u zemlji. Predviđa da će postojeća snažna infrastruktura kontaktnog centra koja se može lako integrirati s CCaaS platformama trećih strana sama po sebi biti dovoljno privlačna ponuda za CCaaS dobavljače.

Još iz kategorije

Što je to „tiho dobivanje otkaza“?

Što je to „tiho dobivanje otkaza“?

29.01.2023.

Situacija 'tihog davanja otkaza' pojavila se u centru pažnje s generacijom Z, ali nedavno ga je zasjenio puno problematičnija pod nazivom 'tiho dobivanje otkaza'. Naravno, dok je kod prvotnog inicijator nezadovoljni zaposlenik, u ovoj drugoj je inicijator poslodavac, ali u oba slučaja ispada negativac.

Nokia bilježi rast poslovanja u 2022. godini

Nokia bilježi rast poslovanja u 2022. godini

28.01.2023.

U četvrtom kvartalu 2022. Nokia je izvijestila o porastu prodaje i dobiti. Cijela financijska godina 2022. također je završila pozitivno za finsku tvrtku i to s dobicima u svim segmentima.

Solidni rezultati IBM-a, tijekom financijske 2022. najveći rast u cijelom desetljeću

Solidni rezultati IBM-a, tijekom financijske 2022. najveći rast u cijelom desetljeću

27.01.2023.

U svom financijskom izvješću za posljednji kvartal 2022. i cijelu godinu IBM je izvijestio o solidnim rezultatima. Dok je prihod bio isti u tromjesečju, tijekom financijske godine 2022. prihod je imao najveći rast u desetljeću.