Tri četvrtine građana očekuje božićnicu, nadamo se iznosu od 2 tisuće kuna

Tri četvrtine građana očekuje božićnicu, nadamo se iznosu od 2 tisuće kuna

Foto: Fotolia ilustracija

S obzirom na to da su nam blagdani pred vratima, portal MojPosao je odlučio istražiti u kojoj mjeri se naši sugrađani u ovo 'vrijeme darivanja' nadaju isplati tradicionalne godišnje nagrade – božićnice. U istraživanju je sudjelovalo više od 400 ispitanika, ali i 11 poslodavaca.

Ove godine božićnicu očekuje 73% ispitanika, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada je istu očekivalo 69% građana. Ispitanici koji ne vjeruju da će dobiti 'blagdansku' nagradu, kao razlog njenog izostanka navode politiku tvrtke (67%) i loše poslovne rezultate (14%).

Među onima koji 'računaju' na božićnicu, velika većina (91%), kao i dosadašnjih godina, očekuje novac i to u prosječnom iznosu od 1.938 kuna, što je za 33% više od iznosa kojeg su u prosjeku dobili prošle godine (1.459 kuna). Bon za kupovinu ove godine očekuje 26% ispitanih, dok se 10% osoba nada poklon paketu.

Božićnicu u najvećoj mjeri očekuju zaposlenici hrvatskih institucija, gdje je očekuju aposlutno svi djelatnici, a u najmanjoj mjeri zaposlenici privatnih tvrtki u domaćem vlasništvu (69%).

Božićnici se najviše nadaju zaposlenici velikih (83%) i srednjih (75%) tvrtki, a u najmanjoj mjeri, kao i prošle godine, djelatnici malih tvrtki (63%).

Poslodavci koji su se odazvali našem istraživanju ističu kako je božićnica svojevrsni bonus zbog dobrog poslovanja tvrtke. U prosjeku, tri od četiri poslodavca naglašava kako je ona alat za zadržavanje postojećih zaposlenika, za polovicu je božićnica stvar tradicije, a za trećinu je to jedan od načina privlačenja novih zaposlenika (employer branding).

Prošle godine božićnicu je dobilo 69% ispitanika, što je gotovo jednako kao i godinu ranije, kada je božićnicom bilo nagrađeno 68% ispitanika.   U 2018. godini božićnica je u najvećoj mjeri isplaćena u novcu (82%) i to u prosjeku 1.459 kuna, što je nešto više nego godinu ranije, kada je bilo isplaćeno 1.348 kuna. Bon za kupovinu primilo je 27% zaposlenih, a svaki deseti radnik je od poslodavca dobio poklon paket.

Otprilike polovica ispitanika (53%) smatra da je isplata božićnice stvar dobre volje poslodavca, s čime se ne slaže 47% ispitanika koji vjeruju kako svaki radnik ima pravo na božićnicu i koji zamjeraju poslodavcu ukoliko je ne isplati.

S druge strane, tri četvrtine poslodavaca dijeli stav prema kojem je isplata božićnica pitanje njihove dobre volje, dok 28% poslodavca misli kako je božićnica pravo svakog radnika.

Kada bismo sami mogli birati našu božićnu nagradu, velika većina nas (90%) bi bez previše razmišljanja odabrala novčanu nagradu. Za 4% ispitanika dovoljna je i zahvala te poštovanje od strane nadređenih, dok bi 3% ispitanika rado dobilo poklon paket. Bon za kupovinu proizvoda odabralo je 3% ispitanika.

Ispitanici smatraju da bi, u prosjeku, zadovoljavajuća božićnica trebala iznositi 2.182 kune, što je 13% više od prosječne božićnice koju očekujemo ove godine (1.938 kuna) i čak 50% više od iznosa koji su ispitanici dobili prošle godine.

Gotovo polovica ispitanika (47%) božićnicu bi iskoristila za podmirenje osnovnih životnih troškova, dok bi njih 24% obavilo kupnju božićnih darova. Svaka deseta osoba (9%) bi božićnicom zatvorila dugovanja, a 15% ispitanika bi sebi nešto priuštili.

Još iz kategorije

Sto najvećih svjetskih tvrtki oporavlja se od pada u ožujku 2020., ali volatilnost ostaje povećana

Sto najvećih svjetskih tvrtki oporavlja se od pada u ožujku 2020., ali volatilnost ostaje povećana

04.08.2020. komentiraj

Prema novom tromjesečnom ažuriranju 100 najvećih svjetski kompanija rangiranih po tržišnoj kapitalizaciji, koje je nedavno objavio PwC, globalna tržišta kapitala vidjela su snažan oporavak od najnižih bodova iz ožujka 2020., ali volatilnost i dalje ostaje povećana.

Poslovna inteligencija dobila priznanje za Izvrsnost u izazovima

Poslovna inteligencija dobila priznanje za Izvrsnost u izazovima

03.08.2020. komentiraj

Tvrtka je prošla kroz nezavisnu evaluaciju svojih HR praksi. Područja koja su se u procesu procjenjivala su agilnost i prilagodljivost, način organizacije rada i komunikacije sa zaposlenicima tijekom krize, kao i inicijative pokrenute s ciljem osiguranja fizičkog zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenika te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.

IDC pad tržišta pametnih telefona procijenio na 16 posto, Huawei tik ispred Samsunga dok Apple krizu nije niti osjetio

IDC pad tržišta pametnih telefona procijenio na 16 posto, Huawei tik ispred Samsunga dok Apple krizu nije niti osjetio

03.08.2020. komentiraj

Prema International Data Corporationu (IDC), isporuke pametnih telefona u drugom kvartalu ove godine su na svjetskoj razini pale za 16 posto u odnosu na prošlu godinu. Ukupno, riječ je o 278,4 milijuna isporuka i bez obzira što je riječ o velikom padu, on je bio očekivan pa se sama šteta u tom smislu lakše sanirala.