Telekom Austria i Vipnet prekinuli s Appleom

Telekom Austria i Vipnet prekinuli s Appleom

Foto: Apple

Iako službene potvrde nema, prema dostupnim informacijama s telekomunikacijskog tržišta Telekom Austria prekinuo je postojeći ugovor s Appleom, kako se tvrdi među izvorima ICTbusiness.info s kojima smo razgovarali, zbog nepovoljnih uvjeta. Kako je Telekom Austria prekinuo ugovor to znači, tvrde naši izvori, da je isto po automatizmu učinjeno i kada je riječ o drugom po veličini domaćem telekom operateru Vipnetu.

Iz ovog telekom operatera na izravan upit ICTbusiness.info nisu niti potvrdili niti opovrgnuli takvu informaciju, nego su poslali odgovor u kojem stoji kako su ugovori sa svim partnerima i dobavljačima poslovna tajna i ne komuniciraju ih javno, pa tako i u ovom konkretnom slučaju.

U svim Vip centrima korisnici mogu pronaći veliki izbor iPhone uređaja te napraviti servis iPhone uređaja po jamstvenim uvjetima proizvođača sukladno Zakonu, tvrde u Vipnetu. Naše informacije govore kako će se prodaja nastaviti, no postavlja se pitanje, tvrde naši izvori kako će potrošači biti zaštićeni, te kako će teći nabava novih iPhone uređaja, ali i servis.

U ovome trenutku, ono što je sigurno jest da prema svim prikupljenim informacijama HT ostaje jedini domaći telekomunikacijski operater koji ima potpisan ugovor s Appleom, naravno kroz krovni ugovor koji s ovim američkim proizvođače ima potpisan HT-ov vlasnik Deutsche Telekom.

Već se dulje vrijeme govori i na svjetskom tržištu da su telekom operateri nezadovoljni uvjetima koje Apple nameće kada se radi o ugovorima za mobilne telekome jer su oni u mnogim segmentima vrlo striktni i omogućuju Appleu kontrolu nad prodajom, oglašavanje, upravljanjem, ali i načinom naplate takve suradnje.

Još iz kategorije

Zoom i Slack od početka pandemije vrijede 50 milijardi dolara više

Zoom i Slack od početka pandemije vrijede 50 milijardi dolara više

06.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa zaustavila je i usporila brojne industrije, ali kao u svakoj krizi, neki su se itekako okoristili. Među njima su svakako platforme za videokonferencijske pozive, a u tom društvu najbolje su prošli - Zoom i Slack.

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

05.06.2020. komentiraj

 

Uber širi svoju ponudu u Hrvatskoj, od danas je njihovim korisnicima u Splitu i Zagrebu na raspolaganju nova usluga - Uber Connect. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki isti dan, težine do 20 kg koja se od sada može naručiti kroz Uber aplikaciju. Mogu se slati paketi vrijednosti do 750 kuna koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila.

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.