IFA 2023.

TCL potvrdio napore u poticanju održivih praksi

TCL potvrdio napore u poticanju održivih praksi
Goran Matošević / Tomich Productions

Globalna tvrtka za inteligentnu tehnologiju TLC u prvi je plan postavila svoje globalne kampanje #TCLGreen i #TCLforHer kroz interaktivne izložbe na IFA sajmu u Berlinu, ističući pritom stalne napore u poticanju održivih praksi i veličinu unutar zajednice.

"Vjerujemo u snagu tehnologije u pokretanju društvenih promjena i izgradnji održivije i ravnopravnije budućnosti. Godinama nadahnjujemo veličinu inovativnom tehnologijom, strateškim partnerstvima i dalekosežnim inicijativama zajednice. Ova godina označava veliku prekretnicu jer prvi put predstavljamo #TCLGreen i #TCLforHer na IFA-i, prikazujući kupcima i partnerima TCL-ove aktivnu ulogu u iskorištavanju tehnologije za dobro", rekao je Yuki Wei, potpredsjednik TCL Technology i predsjednik TCL Charity Foundationa.

Pod temom "Inspire the Future" (hrv. Nadahnuti budućnost), TCL koristi različite i kreativne elemente u dizajnu štanda kako bi odražavao svoju viziju i informirao posjetitelje o dvjema globalnim kampanjama kroz visoko audiovizualno iskustvo.

Izložba #TCLGreen kombinira video, zvuk i svjetlo kako bi stvorila potpuno impresivan prostor u koji posjetitelji mogu zakoračiti. Središnji dio ovoga je virtualni prikaz nagrađivane skulpture TCLGreen koju su zajednički izradili TCL i poznati umjetnik Kevin Chu. Napravljena od recikliranih i odbačenih elektroničkih ploča koje je isporučio TCL, revolucionarna instalacija na kreativan način ilustrira TCL-ovu ESG priču i ključni izazov recikliranja elektroničkih proizvoda. Izložba prikazuje i javno obećanje te akcijski plan tvrtke za postizanje vrhunca emisije ugljika do 2030. i njegove neutralnosti do 2050. godine.

Pokrenut 2022., #TCLGreen ima za cilj podržati održiviji planet za sve stavljajući održivost u središte poslovanja TCL-a. Ukupno, od prošle je godine TCL Technology uložio 1,04 milijarde američkih dolara u zaštitu okoliša.

Kontinuiranim naporima TCL Technology uštedjela je 229,53 milijuna tona vode, reciklirajući 54,64 milijuna tona vodenih resursa i 81.865 tona otpada samo u 2022. godini.

S druge strane, izložba #TCLforHer prikazuje videozapise i priloge iz prošlih inicijativa čiji je cilj potaknuti djevojke i žene da probijaju granice.

"Nadamo se da će ovo nadahnuti više žena da oslobode svoj potencijal", navode u TCL-u.

Kampanja je pokrenuta 2021. kako bi se potaknuo osobni razvoj žena diljem svijeta i pomoglo u stvaranju samoodrživog inspirativnog ekosustava. U srpnju, tijekom jednog od najvećih ženskih sportskih događaja godine, TCL je predstavio #OurBeautifulGame, integriranu kreativnu marketinšku inicijativu koja slavi žene koje postavljaju nove standarde i stvaraju nova pravila u nogometu. Slično tome, kao globalni partner Fibe, TCL je podržao "Njen svijet, njena pravila" u promicanju ženske košarke.

Osim sporta, TCL je posebno pomogao otprilike tisuću perspektivnih mladih žena iz siromašnih obitelji u njihovim srednjoškolskim i tercijarnim studijama.

Usklađen sa svojom vizijom Inspire Greatness, TCL također je na IFA sajmu pripremio opsežni portfelj proizvoda koji se kreće od potrošačke elektronike do napredne tehnologije zaslona.