S&T kupio Iskratel

S&T kupio Iskratel

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Slovenski Iskratel Group, jedan od vodećih europskih ICT poslužitelja za digitalnu transformaciju u telekomunikacijama, prijevozu, javnoj sigurnosti i energetskoj industriji, postao je dio austrijske kompanije S&T AG. Riječ je o vodećem dobavljaču IT sustava, njihovih usluga i rješenja, u središnjoj i istočnoj Europi. Ta grupacija zapošljava oko 4900 ljudi i djeluje na području 32 zemlje diljem svijeta.

Zajedno će slovenska i austrijska kompanija raditi na razvoju IIOT softvera i 5G aplikacija, čime će se dodatno ojačati, poboljšati i proširiti ponuda koju S&T već nudi otprije. Naime, rješenja koja će se sad kreirati mogu se kombinirati s istaknutim S&T proizvodima u "pametnom" sektoru. Primjerice, jedan od takvih proizvoda je SusieTec.

Isto tako, puštanje na tržište 5G opreme za brze vlakove također može biti poboljšano paralelno s jačanjem prijevoznog poslovanja u cijelosti Upravo to je područje koje je S&T Group već implementirala u suradnji s Iskratelom u Sloveniji. Daljnja sinergija otvorit će nova područja i otvoriti slovenskoj kompaniji pristup tržištu zapada Europe. Zauzvrat, S&T može "povlačiti" Iskratelove zaposlenike u "svoje redove".

"Iskratel je načinio jasan i ambiciozan strateški plan koji će biti efikasnije realiziran kroz sinergiju sa S&T AG. Brži razvoj portfelja i penetracija na tržište, posebno u IIOT i 5G rješenjima, sigurnije i pametnije zajednice, virtualizacija i pristup jezgri komunikacijskih mreža bit će omogućeni kroz jaču i kombiniranu inovaciju, znanje, resurse i prodajnu mrežu. Ujedno, povećavamo ljudski kapital, koji i dalje prepoznajemo kao krucijalni element daljnjeg uspjeha", naglasio je Željko Puljić, izvršni direktor (CEO) Iskratela.

"Pratimo 5G razvoj duže vrijeme i identificirali smo aplikacije spremne za tu tehnologiju. Očekujemo da ćemo steći prednost jačanjem 5G proizvodnog portfelja i zahvaljujući ovoj sinergiji, poboljšat ćemo Iskratelove rezultate za više od deset posto (EBITDA, op.a.) kroz sljedeće dvije godine", kazao je Hannes Niederhauser, CEO S&T AG.

U 2019. Iskratel je imao 900 zaposlenih, generirao je 115 milijuna eura kroz prodaju, a S&T AG ga je preuzeo za 37,5 milijuna eura, ali dodatni bonusi su mogući s rastom profita u područjima zajedničkog poslovanja. Posao će službeno biti finaliziran ove jeseni, kad se dobiju sve potrebne dozvole nadležnih institucija.

Još iz kategorije

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.

Veritas Technologies proglašen liderom u području rješenja za backup i povrat podataka 15. put zaredom

Veritas Technologies proglašen liderom u području rješenja za backup i povrat podataka 15. put zaredom

07.08.2020. komentiraj

Veritas Technologies ponovno je pozicionirana kao lider u Gartnerovom Magičnom kvadrantu za backup i povrat podataka u podatkovnim centrima za 2020. godinu – čime se može pohvaliti da je ovaj uspjeh ostvarila već 15. put zaredom.

Huawei pretekao Samsung i postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu

Huawei pretekao Samsung i postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu

06.08.2020. komentiraj

Huawei je prvi put u povijesti postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, kad se gledaju rezultati jednog kvartalnog razdoblja. Dakle, nakon što je u travnju i svibnju bio ispred svih, potvrdilo se to i u periodu od 90 dana.