S&T kupio Iskratel

S&T kupio Iskratel

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Slovenski Iskratel Group, jedan od vodećih europskih ICT poslužitelja za digitalnu transformaciju u telekomunikacijama, prijevozu, javnoj sigurnosti i energetskoj industriji, postao je dio austrijske kompanije S&T AG. Riječ je o vodećem dobavljaču IT sustava, njihovih usluga i rješenja, u središnjoj i istočnoj Europi. Ta grupacija zapošljava oko 4900 ljudi i djeluje na području 32 zemlje diljem svijeta.

Zajedno će slovenska i austrijska kompanija raditi na razvoju IIOT softvera i 5G aplikacija, čime će se dodatno ojačati, poboljšati i proširiti ponuda koju S&T već nudi otprije. Naime, rješenja koja će se sad kreirati mogu se kombinirati s istaknutim S&T proizvodima u "pametnom" sektoru. Primjerice, jedan od takvih proizvoda je SusieTec.

Isto tako, puštanje na tržište 5G opreme za brze vlakove također može biti poboljšano paralelno s jačanjem prijevoznog poslovanja u cijelosti Upravo to je područje koje je S&T Group već implementirala u suradnji s Iskratelom u Sloveniji. Daljnja sinergija otvorit će nova područja i otvoriti slovenskoj kompaniji pristup tržištu zapada Europe. Zauzvrat, S&T može "povlačiti" Iskratelove zaposlenike u "svoje redove".

"Iskratel je načinio jasan i ambiciozan strateški plan koji će biti efikasnije realiziran kroz sinergiju sa S&T AG. Brži razvoj portfelja i penetracija na tržište, posebno u IIOT i 5G rješenjima, sigurnije i pametnije zajednice, virtualizacija i pristup jezgri komunikacijskih mreža bit će omogućeni kroz jaču i kombiniranu inovaciju, znanje, resurse i prodajnu mrežu. Ujedno, povećavamo ljudski kapital, koji i dalje prepoznajemo kao krucijalni element daljnjeg uspjeha", naglasio je Željko Puljić, izvršni direktor (CEO) Iskratela.

"Pratimo 5G razvoj duže vrijeme i identificirali smo aplikacije spremne za tu tehnologiju. Očekujemo da ćemo steći prednost jačanjem 5G proizvodnog portfelja i zahvaljujući ovoj sinergiji, poboljšat ćemo Iskratelove rezultate za više od deset posto (EBITDA, op.a.) kroz sljedeće dvije godine", kazao je Hannes Niederhauser, CEO S&T AG.

U 2019. Iskratel je imao 900 zaposlenih, generirao je 115 milijuna eura kroz prodaju, a S&T AG ga je preuzeo za 37,5 milijuna eura, ali dodatni bonusi su mogući s rastom profita u područjima zajedničkog poslovanja. Posao će službeno biti finaliziran ove jeseni, kad se dobiju sve potrebne dozvole nadležnih institucija.

Još iz kategorije

Najveći rast indeksa u proteklih 17 godina uz povratak povjerenja

Najveći rast indeksa u proteklih 17 godina uz povratak povjerenja

21.01.2021. komentiraj

Tržišta rizičnog kapitala u Srednjoj Europi osjetila su posljedice pandemije bolesti COVID-19, no drastičan pad povjerenja zabilježen na ljeto zamijenio je najveći porast povjerenja u proteklih 17 godina provođenja ispitivanja, koji se skoro udvostručio sa 62 posto na 123 posto u najnovijem Deloitteovom ispitivanju „Očekivanja i povjerenje private equity fondova“.

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

21.01.2021. komentiraj

Nesigurnost i financijske brige prouzročene pandemijom bolesti COVID-19 i dalje utječu na mobilnost potrošača i globalni automobilski sektor. Deloitte već dulje od desetljeća ispituje ponašanje kupaca automobila i trendove koji se na njih odnose, a koji utječu na globalni ekosustav automobilske industrije. Ovogodišnje je izvješće naslovljeno „Globalno ispitivanje stavova kupaca automobila u 2021. godini” obuhvatilo niz problema koji su se odrazili na globalni automobilski sektor, uključujući utjecaj pandemije na mišljenja potrošača, razvoj naprednih tehnologija i digitalne platforme za maloprodaju automobila.

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

20.01.2021. komentiraj

Tržište pametnih telefona raste iz godine u godinu, ali nekih znatnijih napredaka na području samih uređaja nema. Istina jest, ljepši su, možda kvalitetniji i donekle brži, uz pokoji zgodni dodatak, ali većih razlika uistinu nema.