Microsoft ostvaruje iznimne rezultate pod vodstvom Satye Nadelle

Microsoft ostvaruje iznimne rezultate pod vodstvom Satye Nadelle

Foto: DepositPhotos

Microsoft je objavio odlične rezultate poslovanja u posljednjem kvartalu fiskalne 2019. i oni su na 44 milijarde američkih dolara, što je izniman uspjeh jer označava rast od 12 posto u odnosu na kvartal prije.

Dapače, neto dobit je porasla za 49 posto i iznosi 13,2 milijardi dolara, a tako nešto posebno budi razlog za slavlje. Ali, prava priča u ovom financijskom uspjehu jest cloud poslovanje, koje je donijelo 11 milijardi dolara Microsoftu i pokretač je svih pozitivnih trendova koji se događaju u toj kompaniji.

Kad se pak priča o cloudu, a pod time se misli na onaj komercijalni, riječ je o uslugama i alatima kao Office 365, Azure, Dynamics 365 i drugi koji nisu toliko zvučni, ali svakako donose iznimnu zaradu kompaniji kojom rukovodi Satya Nadella.

Na kraju, sve ove brojke pokazuju da cloud Microsoftu donosi trećinu ukupnih prihoda, što nije nimalo loše s obzirom da prije nekoliko godina taj dio poslovanja u Microsoftu uopće nije ni postojao.

Još iz kategorije

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

05.06.2020. komentiraj

 

Uber širi svoju ponudu u Hrvatskoj, od danas je njihovim korisnicima u Splitu i Zagrebu na raspolaganju nova usluga - Uber Connect. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki isti dan, težine do 20 kg koja se od sada može naručiti kroz Uber aplikaciju. Mogu se slati paketi vrijednosti do 750 kuna koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila.

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.