Microsoft ostvaruje iznimne rezultate pod vodstvom Satye Nadelle

Microsoft ostvaruje iznimne rezultate pod vodstvom Satye Nadelle

Foto: DepositPhotos

Microsoft je objavio odlične rezultate poslovanja u posljednjem kvartalu fiskalne 2019. i oni su na 44 milijarde američkih dolara, što je izniman uspjeh jer označava rast od 12 posto u odnosu na kvartal prije.

Dapače, neto dobit je porasla za 49 posto i iznosi 13,2 milijardi dolara, a tako nešto posebno budi razlog za slavlje. Ali, prava priča u ovom financijskom uspjehu jest cloud poslovanje, koje je donijelo 11 milijardi dolara Microsoftu i pokretač je svih pozitivnih trendova koji se događaju u toj kompaniji.

Kad se pak priča o cloudu, a pod time se misli na onaj komercijalni, riječ je o uslugama i alatima kao Office 365, Azure, Dynamics 365 i drugi koji nisu toliko zvučni, ali svakako donose iznimnu zaradu kompaniji kojom rukovodi Satya Nadella.

Na kraju, sve ove brojke pokazuju da cloud Microsoftu donosi trećinu ukupnih prihoda, što nije nimalo loše s obzirom da prije nekoliko godina taj dio poslovanja u Microsoftu uopće nije ni postojao.

Još iz kategorije

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji

21.11.2019. komentiraj

Najveći operator mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj Hrvatski Telekom i GEN-I, slovenska energetska kompanija, koja je predvodnik na području zelene transformacije u regiji, danas su sklopili ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Nasljednici žele upravljati tvrtkama

Nasljednici žele upravljati tvrtkama

21.11.2019. komentiraj

Generacija nasljednika vlasnika obiteljskih poduzeća u srednjoj i istočnoj Europi (SIE) želi se u većoj mjeri uključiti u poslovanje svojih tvrtki, zaključak je ovogodišnjeg izdanja PwC-ovog istraživanja stavova generacije nasljednika vlasnika obiteljskih poduzeća pod nazivom NextGen Survey. Trenutačno ih je 53 % aktivno uključeno u aktivnosti svojih tvrtki, što je manje od globalnog prosjeka (70 %), ali razina uključenosti raste i doseći će 76 % u budućnosti. 47 % ispitanih očekuje do 2025. godine imati ulogu izvršnog direktora, a 33 % očekuje biti većinski dioničari.

Svečano otvorena nova zgrada OIV-a u Osijeku

Svečano otvorena nova zgrada OIV-a u Osijeku

20.11.2019. komentiraj

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković uz ministra državne imovine Marija Banožića te člana Uprave i direktora Odašiljača i veza Mate Botice svečano otvorio novu zgradu OIV-a u Osijeku.