INVESTITORI TRLJAJU RUKE

LG srušio povijesni rekord s novim poslovnim rezultatima

LG srušio povijesni rekord s novim poslovnim rezultatima
Depositphotos

Južnokorejski LG objavio je preliminarne financijske rezultate za prvo tromjesečje ove godine, prijavljujući konsolidirani prihod od 15,6 milijardi američkih dolara i operativnu dobit od 981,4 milijun dolara.

U kompaniji su izrazito zadovoljni jer LG je zabilježio rekordne prihode u prvom tromjesečju, nadmašivši sve dosadašnje rezultate u ovom razdoblju. Uspjeh se pripisuje implementaciji inovativnih strateških modela, poput pretplatnog sustava te proširenju B2B segmenta.

Ove su strategije bile ključne u prevladavanju poteškoća izazvanih polarizacijom tržišta i sporim oporavkom potražnje. Uz sve to, LG je uspio značajno poboljšati rezultate zahvaljujući širem rasponu proizvoda i pokrivenosti cijena u masovnim linijama.

Također, naglašavajući inovacije bazirane na umjetnoj inteligenciji, LG je uspio zadržati jaku poziciju na tržištu premium proizvoda.

Time se potvrdilo da je odluka iz 2021. o prekidu proizvodnje pametnih telefona ipak bila dobra za kompaniju u cijelosti. Troškovi i gubici su se smanjili, a i LG se uspio konkretnije okrenuti drugim proizvodima u svom bogatom asortimanu. Uostalom, prema ovim rekordnim rezultatima poslovanja se to i najbolje vidi.

A još se bolje vidi po tome da je petu godinu zaredom, od 2020., operativna dobit bila iznad milijardu korejskih wona ili oko 740 milijuna dolara. Proizvodi koji su najzaslužniji za ovako nešto su LG Styler, LG WashCombo All-in-One i LG WashTower, ali i neki tradicionalni za LG, kao hladnjaci i posebno televizori.

No, "zvijezda u usponu" jest odjel za proizvodnju komponentni namijenjenih vozilima. Primjerice, LG Magna e-Powertrain je učvrstio poziciju na europskom i azijskom tržištu te bilježi rast profita.

Sve to samo potvrđuje da LG ima ideje, inovacije, proizvode i usluge koje se mogu nametnuti na raznim tržištima. Možda to budi nadu da će se i LG pametni telefoni jednog dana vratiti u novom ruhu...