BROJNE NOVOSTI

LG najavio organizacijsko restrukturiranje: Cilj je ostvariti snažniji rast do 2030.

LG najavio organizacijsko restrukturiranje: Cilj je ostvariti snažniji rast do 2030.

Kako bi došao na korak bliže do ostvarivanja "Vizije budućnosti 2030." najavljene tijekom srpnja, LG Electronics je objavio uvođenje novih organizacijskih promjena.

Usmjerene su prema jačanju organizacijskih sposobnosti i poslovne konkurentnosti, kojima LG nastoji ostvariti viziju i preoblikovati se u tvrtku pametnih rješenja za život, koja ujedno povezuju i proširuju različita iskustva i prostore izvan samog segmenta kućanskih aparata.

Ključan dio ove proaktivne strategije je novoosnovana tvrtka za prodaju i marketing u inozemstvu koja će direktno odgovarati LG-evom izvršnom direktoru Williamu Chou, a vodit će je Thomas Yoon, bivši predsjednik i izvršni direktor sjevernoameričkog LG-a.

Ta tvrtka će imati ključnu ulogu u ubrzanju promjena i rasta te jačanju globalne moći brenda. Nova organizacija upravljat će inozemnim prodajnim podružnicama u Sjevernoj i Latinskoj Americi, Europi, Bliskom Istoku i Aziji, kao i Globalnom marketinškom grupom te D2C Prodajnom poslovnom grupom.

Cilj tvrtke nije samo jačati izvršne sposobnosti inozemnih operacija ključnih poslova, poput B2B operacija, već i pružiti potrebnu podršku za unapređenje kvalitativnog rasta svih ostalih poslovnih jedinica. To će postići poticanjem razvoja stručnosti u inozemnoj prodaji te ubrzanjem napretka poslova temeljenih na platformi i inovativnih poslovnih modela izravne prodaje potrošačima, poznatih kao D2C.

Upravo će D2C grupa preuzeti ulogu proširenja kontaktnih točaka s kupcima putem jačanja aktivnosti u internetskoj prodaji (Online Brand Shop – OBS) i unaprjeđivanja sposobnosti data-based digitalnog marketinga.

Uz zadržavanje agilnog i prilagodljivog sustava donošenja odluka u svakoj od četiri poslovne jedinice, LG će se usredotočiti i na poticanje daljnjeg razvoja inovativnih tehnologija u svakoj pojedinoj jedinici kako bi u potpunosti podržali transformaciju tvrtke.

Poslovna jedinica Home Appliance & Air Solution (H&A) planira uspostaviti odjel za inženjersku prodaju unutar poslovanja rješenja za klimatizaciju kako bi unaprijedila inženjerske sposobnosti i maksimizirala poslovnu sinergiju na području grijanja, ventilacije i klimatizacije, koje je ključno poslovno područje u B2B segmentu.

Također, Home Beauty Business bit će preseljen iz Home Entertainment jedinice u H&A kako bi se ostvarila sinergija s već postojećim snažnim linijama proizvoda u "Home" prostorima.

Home Entertainment (HE) poslovna jedinica namjerava dodatno ubrzati svoj prijelaz kako bi postala medijski i zabavni div. Kako bi se ojačao webOS operativni sustav za pametne televizore bit će uspostavljen  Odjel za razvoj webOS softvera koji će izravno odgovarati predsjedniku HE poslovne jedinice, Park Hyoung-seiu.

Također, Poslovna jedinica za proširenu stvarnost (XR) bit će izravno uspostavljena pod vodstvom središnjeg ureda.

Vehicle Solutions (VS) poslovna jedinica osnovat će Odjel za globalnu strategiju kupaca izravno pod svojih središnjim uredom kako bi uspostavila integriranu strategiju za upravljanje narudžbama i prodajom i jačanje marketinških funkcija radi ubrzanja rasta poslovanja.

Business Solutions (BS) proširit će prodajne i poslovne operacije u ključnim regijama poput Sjeverne Amerike, Europe, Srednje Azije, Azije i Latinske Amerike. Trenutni odjel za poslovne odnose s tvrtkama (B2B) u Indiji bit će unaprijeđen u B2B diviziju kako bi se održao kontinuirani rast u zemlji.

Sva imenovanja stupaju na snagu 1. prosinca i postaju aktivna s 1.1.2024.