Kako zadržati IT djelatnike

Kako zadržati IT djelatnike

Foto: DepositPhotos

Zaposleni u IT sektoru su posljednje dvije godine, koliko traje pandemija koronavirusa, prenatrpani poslom i pod stresom kakav nisu osjetili u takvoj mjeri nikad. Zbog toga su otkazi sve češća pojava i kompanije su morale početi pronalaziti načine kako to zaustaviti.

Naravno, rješenja postoje i ljudi će ih prihvatiti ako osjete da im pomažu. Gartner je kroz istraživanje u kojem je sudjelovalo 1755 zaposlenih u IT sektoru kroz 40 zemalja otkrio točno kakva to rješenja mogu nekoga odvratiti od davanja otkaza.

Istraživanje se provelo kroz posljednji kvartal prošle godine, a povod je globalna analiza u kojoj se otkrilo da dvije trećine od 18.000 zaposlenih aktivno traži novi posao. To je, naravno, bio alarmantan podatak u trenucima dok ionako vlada nestašica kvalitetne radne snage u tehnološkom sektoru.

Od svih ispitanika, samo 29 posto je Gartneru potvrdilo da sasvim sigurno ostaje na trenutnom poslu. Tako nešto potrebno je podhitno promijeniti, a prvi korak utom smjeru jest ponuditi više fleksibilnosti u samom poslovanju. Posebno kad se radi o IT sektoru, koji bi trebao biti izuzet od ostatka organizacije u tom smislu.

Rad na daljinu je pomogao u kratkoročnom smislu, ali prekovremeni sati su se povećali, zajedno s produktivnosti, kao i uplitanje poslovno u privatni život. Kako je vrijeme odmicalo, stres se vratio i rad na daljinu, odnosno, određena fleksibilnost u samom načinu rada, više nije bila dovoljna.

Rješenja su, bez iznenađenja, jednostavna. Zapravo, takva su svugdje i oduvijek pa je uopće apsurdno što se moraju raditi istraživanja da bi se stiglo do njih. Zaposleni žele da im se teret posla smanji, da imaju svoje slobodno vrijeme, da nastave u što većoj, ili potpunoj, mjeri raditi na daljinu, da dobivaju bonuse za ispunjenje ciljeva i da dobivaju povišice sukladno rastu prihoda...

Još iz kategorije

AMD-ovi prihodi od Ryzen PC-a u 2022. će pasti za 26 posto pod pritiskom oporavka Intela

AMD-ovi prihodi od Ryzen PC-a u 2022. će pasti za 26 posto pod pritiskom oporavka Intela

12.08.2022.

Intelov oporavak potaknut Alder Lake procesorima 12. generacije utjecat će na pad prihoda za AMD u ovoj godini. Konkretno, Morgan Stanley u analizi navodi da će Ryzen Desktop segment poslovanja pasti za čak 26 posto.

Razlika između testiranja opterećenja i stres testiranja

Razlika između testiranja opterećenja i stres testiranja

12.08.2022.

Softver developeri pri razvoju se koriste dvama metodama testiranja - opterećenja (eng. load) i stresa. Samo, oko obje traju poveće rasprave i činjenica je da mnogi u industriji još uvijek ne razaznaju razlike između ovih metoda.

Lenovo deveti kvartal zaredom ostvaruje rekordne rezultate uz rast prihoda i profitabilnosti

Lenovo deveti kvartal zaredom ostvaruje rekordne rezultate uz rast prihoda i profitabilnosti

11.08.2022.

Lenovo Group je objavila rekordne rezultate Grupe u prvom kvartalu koji pokazuju rast prihoda i profitabilnosti i to već deveti uzastopni kvartal. Neto dobit u prvom tromjesečju porasla je 11 posto na godišnjoj razini na 516 milijuna američkih dolara i 35 posto na godišnjoj razini na 556 milijuna američkih dolara na temelju hongkonških standarda financijskog izvještavanja. Prihod je porastao na 17 milijardi američkih dolara što je 5 posto više u odnosu na prethodnu godinu u stalnoj valuti.