IT-evci često smatraju svoje nadređene kao nedovoljno svjesne tehnologija kojima barataju

IT-evci često smatraju svoje nadređene kao nedovoljno svjesne tehnologija kojima barataju

Foto: DepositPhotos

Zaposleni u IT sektoru nerijetko će svoje nadređene gledati kao nedovoljno educirane, informirane ili sposobne voditi ih. To dolazi s povećom količinom znanja u tih radnika, koja zna zaslijepiti i sve druge faktore potrebne u vođenju kompanije, a oni često nisu povezani sa samim direktnim tehnološkim znanjem već sposobnostima u upravljačkom smislu.

Kako god, Gartner je napravio istraživanje u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama pa zaključio da su IT zaposlenici na Starom kontinentu skloniji vjerovati da njihovi direktori odjela za informatiku (CIO) nisu dovoljno svjesni što treba činiti s tehnologijama kojima zaposleni barataju. Konkretnije, njih 58 posto misli da su nedorasli svom poslu, dok isto to u SAD-u smatra njih 41 posto.

Najproblematičniji su u tom segmentu milenijalci, koji neće tražiti pomoć podrške ako naiđu na problem, već će se okrenuti traženju rješenja na internetu. Odnosno, 53 posto će prije vjerovati iskustvima i savjetima na internetu nego podršci unutar kompanije u kojoj rade. Nije ni tu kraj zanimljivostima...

Zaposleni koji nisu u IT sektoru, ali rade u kompanijama koje ga imaju, u 41 posto slučajeva će izjaviti da su zadovoljni tehnologijama i uređajima kojima moraju baratati na radnom mjestu. Isto to će izjaviti 59 posto IT zaposlenih, što potvrđuje nesrazmjer, koji je logičan s obzirom da su IT zaposlenici ipak upućeniji u rad s novijim tehnologijama i uređajima, a često su oni ti koji ih i implementiraju.

Vratimo se ponovno na milenijalce... Češće će sami birati metode koje žele za obavljanje posla i nastavit će po svom bez obzira što im stariji kolege savjetuju. Uz to, prije će se okrenuti novim aplikacijama i uređajima nego stariji kolege, što je nekako uobičajeno kad se radi o različitim generacijama u bilo kojem segmentu života. Ipak, malo je zabrinjavajuće da će 26 posto zaposlenih između 18 i 24 godine starosti za rad koristiti aplikacije i alate koji nisu odobreni od strane kompanije, dok će to učiniti samo deset posto onih između 55 i 74 godine starosti.

No, na kraju ove priče ipak su direktori odjela za informatiku ti koji se moraju brinuti jer ako zaposleni nemaju povjerenja u njih, gube autoritet, a tad posao itekako pati...

Još iz kategorije

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

17.01.2019. komentiraj

Sredinom prošlog mjeseca otvorena je mogućnost novog povlačenja novca iz EU fondova za novootvorene male, mikro i srednje tvrtke gdje se ukupno iznos penje na 150 milijuna kuna za sve tvrtke, dok je maksimalni iznos potpore 1,4 milijuna kuna po tvrtki. Radi se o trajno otvorenom natječaju, odnosno o natječaju doks e novac ne potroši.

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

17.01.2019. komentiraj

Baš kad je PC tržište pronašlo put prema oporavku, zbio se trgovinski rat između Kine i Sjedinjenih Američkih Država te se situacija ponovno okrenula u negativnom smjeru, što potvrđuju istraživanja provedena od strane IDC-a i Gartnera.

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

16.01.2019. komentiraj

Njemačka banka N26, mobilna banka kako ju mnogi nazivaju, ostvarila je novu rundu financiranja u D seriji investicijskog ciklusa s novih 300 milijuna dolara i time dostigla tržišnu kapitalizaciju veću od 2,7 milijardi dolara. N26 kao banka koja ima samo mobilnu aplikaciju dosad je imala 500 milijuna dolara investicija. Ovu posljednju investiciju predvodili su Venture Partners i GIC, kao i postojeći investitoru. Među njima su Tencent, Allianz X, Valar Ventures, Peter Thiel, Li Ka-Shing's Horizons Ventures, Earlybird Venture Capital, Redalpine Ventures i Greyhound Capital.