IT-evci često smatraju svoje nadređene kao nedovoljno svjesne tehnologija kojima barataju

IT-evci često smatraju svoje nadređene kao nedovoljno svjesne tehnologija kojima barataju

Foto: DepositPhotos

Zaposleni u IT sektoru nerijetko će svoje nadređene gledati kao nedovoljno educirane, informirane ili sposobne voditi ih. To dolazi s povećom količinom znanja u tih radnika, koja zna zaslijepiti i sve druge faktore potrebne u vođenju kompanije, a oni često nisu povezani sa samim direktnim tehnološkim znanjem već sposobnostima u upravljačkom smislu.

Kako god, Gartner je napravio istraživanje u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama pa zaključio da su IT zaposlenici na Starom kontinentu skloniji vjerovati da njihovi direktori odjela za informatiku (CIO) nisu dovoljno svjesni što treba činiti s tehnologijama kojima zaposleni barataju. Konkretnije, njih 58 posto misli da su nedorasli svom poslu, dok isto to u SAD-u smatra njih 41 posto.

Najproblematičniji su u tom segmentu milenijalci, koji neće tražiti pomoć podrške ako naiđu na problem, već će se okrenuti traženju rješenja na internetu. Odnosno, 53 posto će prije vjerovati iskustvima i savjetima na internetu nego podršci unutar kompanije u kojoj rade. Nije ni tu kraj zanimljivostima...

Zaposleni koji nisu u IT sektoru, ali rade u kompanijama koje ga imaju, u 41 posto slučajeva će izjaviti da su zadovoljni tehnologijama i uređajima kojima moraju baratati na radnom mjestu. Isto to će izjaviti 59 posto IT zaposlenih, što potvrđuje nesrazmjer, koji je logičan s obzirom da su IT zaposlenici ipak upućeniji u rad s novijim tehnologijama i uređajima, a često su oni ti koji ih i implementiraju.

Vratimo se ponovno na milenijalce... Češće će sami birati metode koje žele za obavljanje posla i nastavit će po svom bez obzira što im stariji kolege savjetuju. Uz to, prije će se okrenuti novim aplikacijama i uređajima nego stariji kolege, što je nekako uobičajeno kad se radi o različitim generacijama u bilo kojem segmentu života. Ipak, malo je zabrinjavajuće da će 26 posto zaposlenih između 18 i 24 godine starosti za rad koristiti aplikacije i alate koji nisu odobreni od strane kompanije, dok će to učiniti samo deset posto onih između 55 i 74 godine starosti.

No, na kraju ove priče ipak su direktori odjela za informatiku ti koji se moraju brinuti jer ako zaposleni nemaju povjerenja u njih, gube autoritet, a tad posao itekako pati...

Još iz kategorije

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

22.03.2019. komentiraj

Google se ponovno našao u problemmima jer Europska komisija “odrezala” mu je kaznu od 1,68 milijardi američkih dolara zbog zlouporabe dominantnog položaja na području internetskog oglašavanja, što se i nagađalo, samo nije bilo poznato kolika će točno novca ponajveća tehnološka kompanija na svijetu trebati platiti.

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

22.03.2019. komentiraj

Prvi put u posljednjih 13 godina došlo je do promjene na vrhu godišnjeg popisa najinovativnijih tvrtki po anketi Boston Consulting Group  Google je skočio na prvo mjesto, a Amazon na drugo, svrgnuvši tako dodatno Apple, koji je na samom vrhu od 2005. godine. Microsoft i Samsung zauzeli su četvrto, odnosno peto mjesto, i tako zaokružili popis prvih pet najinovativnijih tvrtki na svijetu.

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.