Infobip očekuje nastavak sveopće digitalne transformacije

Infobip očekuje nastavak sveopće digitalne transformacije

Prošla godina za Infobip je značila zapošljavanje više od 700 ljudi, jačanje menadžerskog tima ističe za ICTbusiness.info jedan od osnivača kompanije Roberto Kutić. Prema njegovim riječima brojne nagrade dokazuju da su na pravom putu, a potvrda da su spremi za snažne iskorake u SAD-u stigla je prije nešto više od mjesec dana kada je sklopljen kupoprodajni ugovor s Amdocsom o preuzimanju OpenMarketa, što će im, nakon što zaprimimo uobičajeno regulatorno odobrenje, omogućiti značajno tržišno pozicioniranje.

Što je po vama obilježilo 2020. godinu, koji su vaši ključni projekti, ključniu događaji? Kakva je bila godina kada je riječ o poslovanju?

Iako je godinu po svim aspektima obilježila pandemija korona virusa, koja je uzokovala nepovoljnu situaciju po pitanju zdravstva i gospodarstva, u Infobipu je ipak zaključujemo s pogledom na pozitivne momente koje su za nama. Bila je to vrlo uspješna godina za kompaniju, s brojnim milestonovima na putu. Infobip je po četvrti put zaredom proglašen najboljim pružateljem ASP SMS usluga na svijetu, ove smo godine predstavili svoj model softvera kao usluge (SaaS) s ciljem stvaranja vrhunske interakcije poslovnih subjekata s krajnjim korisnicima i to kroz tri rješenja – Moments, Answers i Conversations. Nadalje, veliki projekt izgradnje našeg zagrebačkog kampusa Alpha Centauri, ujedno i Infobipovog najjačeg inženjerskog HUB-a, približava se završnoj fazi, te u 2021. godini očekujemo i otvaranje vrata svim našim zaposlenicima u Zagrebu i široj okolici. Tvrtka je narasla po svim parametrima, a značajno smo ojačali i menadžment strukturu novim jakim imenima.

Od početka 2020. godine zaposlili smo više od 700 ljudi, što nas osobito čini ponosnima. Vrlo bitan trenutak dogodio se sredinom godine kada smo sklopili partnerstvo s društvom One Equity Partners kako bi ostvarili jaču prisutnost na tržištu Sjeverne Amerike i ubrzali rast kroz strateške investicije. Potvrda da smo spremi za snažne iskorake u SAD-u stigla je prije nešto više od mjesec dana kada je sklopljen kupoprodajni ugovor s Amdocsom o preuzimanju OpenMarketa, što će nam, nakon što zaprimimo uobičajeno regulatorno odobrenje, omogućiti značajno tržišno pozicioniranje. U SAD-u imamo velik prostor ispred sebe i jedini je to dio svijeta gdje tek trebamo ostaviti jači trag, za što se ubrzano pripremamo.

Kakvom očekujete slijedeću godinu? Koje tehnologije i rješenja korisnici očekuju?

Očekujemo nastavak sveopće digitalne transformacije, ponajviše kod tradicionalnijih kompanija, te daljnje jačanje IT industrije. Tržište na kojemu mi poslujemo nastavit će s ubrzanim rastom, ne samo u narednoj godini, već i u periodu nakon toga. Nadamo se i vjerujemo da uskoro nastupa kraj pandemije, a zatim i postepeno vraćanje u život kakav je bio prije pojave korona virusa. Što se tiče poslovnog svijeta i načina poslovanja, očekujemo da će se prihvatiti jedan hibridni način, spoj onlinea i offlinea, što ćemo zadržati i u Infobipu. U narednoj godini vrhunsko korisničko iskustvo bit će još važniji faktor korisnicima pri njihovom odabiru pružatelja tražene usluge. Također, očekuju tehnološka rješenja koja će im olakšati svakodnevicu i unaprijediti komunikaciju i interakciju s ljudima ili brendovima. Umjetna inteligencija će tu biti ključan tool, a na što smo i mi u Infobipu jako fokusirani.

Još iz kategorije

Oporavak hrvatskog gospodarstva ovisit će o ulaganjima u privatni sektor

Oporavak hrvatskog gospodarstva ovisit će o ulaganjima u privatni sektor

02.03.2021.

Nigdje Europska komisija nije propisala da veliki dio sredstava mora otići u javni sektor, dok se privatni mora zadovoljiti mrvicama. Odbor za EU fondove UGP-a, stoga, poziva Vladu RH da dogovori s Europskom komisijom značajno veći udio namijenjen za poduzetnike.

Dejan Donev preuzima digitalno poslovanje Erste banke i članica grupe

Dejan Donev preuzima digitalno poslovanje Erste banke i članica grupe

01.03.2021.

Dosadašnji voditelj Tima za digitalnu transformaciju Dejan Donev, koji je razvio jedinstvenu aplikaciju na tržištu - KEKS Pay, od 1. ožujka preuzima novu ulogu u Erste banci. Pod njegovim vodstvom, Erste banka će u jednom sektoru objediniti cjelokupno digitalno poslovanje banke i članica grupe. Osim iznimno uspješne aplikacije KEKS Pay, koja je u posljednjih godinu dana udvostručila broj korisnika na gotovo 180 tisuća, riječ je i o novoj digitalnoj platformi George koja je prošle godine predstavljena na hrvatskom tržištu, a otada se kontinuirano nadograđuje. U prva četiri mjeseca od predstavljanja, George je aktiviralo više od 125.000 korisnika, a očekuje se da će do kraja 2024. godine imati oko pola milijuna korisnika u Hrvatskoj.

Čak 75 posto zaposlenika bi pristalo raditi za nižu plaću da mogu stalno raditi od doma

Čak 75 posto zaposlenika bi pristalo raditi za nižu plaću da mogu stalno raditi od doma

01.03.2021.

Citrix je kroz istraživanje provedeno nad tisuću zaposlenih Britanaca otkrio da bi 75 posto njih pristalo i na 20 posto nižu plaću ako bi mogli konstantno raditi na daljinu.