HTC ne nalazi način za povećanje prihoda od prodaje

HTC ne nalazi način za povećanje prihoda od prodaje

Foto: Dražen Tomić

HTC je u financijskim problemima i to više nije neka tajna. Smartphone posao ne ide onako kako bi oni željeli, pa su stoga i prodajni rezultati slabi. U trećem tromjesečju 2016. smanjeni su gubici, a zanimljiva činjenica je kako se operativni gubitak kompanije u navedenom periodu - iznosio manje od 60 milijuna dolara - predstavlja kao uspjeh.

Naravno da se pokušava osmisliti neka učinkovita strategija koja bi poboljšala prodajne rezultate, no najnovija predviđanja ukazuju na to kako će HTC stagnirati u 2017. godini.  Kako prenosi DigiTimes, HTC ima problema s povećanjem proizvodnje HTC Vive, najveće HTC-ove nade za rast prihoda u 2017.

Točnije, najnovije procjene ukazuju na to kako će tvrtka isporučiti više od 400.000 HTC Vive jedinica do kraja godine. Taj broj će realno rasti za više od 50% iduće godine, a izvori navode da se HTC suočava s nedostatkom bitnih dijelova za proizvodnju navedenih VR slušalica.

Što se tiče HTC smartphone prodaje, DigiTimes piše kako je najveća opasnost pad vrijednosti HTC branda i da se neće ništa puno toga promijeniti na bolje. Iako je HTC sudjelovao u proizvodnji Google Pixel i Google Pixel XL, izvori tvrde kako HTC neće generirati puno dodatnih prihoda zbog te suradnje s Googleom.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.