HTC ne nalazi način za povećanje prihoda od prodaje

HTC ne nalazi način za povećanje prihoda od prodaje

Foto: Dražen Tomić

HTC je u financijskim problemima i to više nije neka tajna. Smartphone posao ne ide onako kako bi oni željeli, pa su stoga i prodajni rezultati slabi. U trećem tromjesečju 2016. smanjeni su gubici, a zanimljiva činjenica je kako se operativni gubitak kompanije u navedenom periodu - iznosio manje od 60 milijuna dolara - predstavlja kao uspjeh.

Naravno da se pokušava osmisliti neka učinkovita strategija koja bi poboljšala prodajne rezultate, no najnovija predviđanja ukazuju na to kako će HTC stagnirati u 2017. godini.  Kako prenosi DigiTimes, HTC ima problema s povećanjem proizvodnje HTC Vive, najveće HTC-ove nade za rast prihoda u 2017.

Točnije, najnovije procjene ukazuju na to kako će tvrtka isporučiti više od 400.000 HTC Vive jedinica do kraja godine. Taj broj će realno rasti za više od 50% iduće godine, a izvori navode da se HTC suočava s nedostatkom bitnih dijelova za proizvodnju navedenih VR slušalica.

Što se tiče HTC smartphone prodaje, DigiTimes piše kako je najveća opasnost pad vrijednosti HTC branda i da se neće ništa puno toga promijeniti na bolje. Iako je HTC sudjelovao u proizvodnji Google Pixel i Google Pixel XL, izvori tvrde kako HTC neće generirati puno dodatnih prihoda zbog te suradnje s Googleom.

Još iz kategorije

Grad Beč pomaže poduzećima pogođenima krizom

Grad Beč pomaže poduzećima pogođenima krizom

26.09.2020. komentiraj

Kako bi ublažio posljedice krize uzrokovane pandemijom koronavirusa i pomogao u oporavku gospodarstva, glavni grad Austrije okrenuo se novom rješenju. Tako su Bečki Holding i Bečka gospodarska komora osnovali novo društvo pod nazivom „Stolz auf Wien” (hrv. Ponosni na Beč) koje će tamošnjim poduzećima pogođenima krizom osigurati kapital uz sudjelovanje u poslovnom udjelu.

BASF je pokrenuo program financiranja razvojnih ideja iz Hrvatske i regije

BASF je pokrenuo program financiranja razvojnih ideja iz Hrvatske i regije

25.09.2020. komentiraj

Najveća njemačka kemijska kompanija BASF raspisuje regionalni natječaj za investiranje u domaću startup scenu, s posebnim naglaskom na one startupove čija rješenja pridonose održivu razvoju.

Digitalizacija poljoprivrede prioritet strateškog partnerstva Agrivija i Agrokluba

Digitalizacija poljoprivrede prioritet strateškog partnerstva Agrivija i Agrokluba

25.09.2020. komentiraj

Lideri digitalne poljoprivrede Adriatic regije, dogovorili su dugoročno strateško partnerstvo s ciljem ubrzavanja procesa digitalizacije ovog sektora u regiji. Agroklub tim činom svoju eGAP platformu predaje u portfelj Agrivija koji tako postaje bogatiji za još jedan iznimno koristan proizvod, uskoro dostupan i na globalnom tržištu. Nadalje će Agroklub, dominantni poljoprivredni medij u regiji, Agrivi proizvodima osiguravati značajnu podršku.