HT dioničarima isplaćuje 8 kuna dividende

HT dioničarima isplaćuje 8 kuna dividende

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

U sjedištu Hrvatskog Telekoma, u Radničkoj cesti u Zagrebu, 20. srpnja 2020. godine održana je Glavna skupština dioničara Hrvatskog Telekoma, a glvna informacija za sve dioničare je da će biti, kako je i najavljeno, isplaćena dividenda od 8 kuna po dionici.

Skuštini je uz brojne dioničare i to 74.32 posto ukupnog broja glasova bila prisutna  i cjelokupna Uprva najjačeg domaćeg telekoma na čelu s predsjednikom Kostasom Nebisom.

Između ostalog odlučeno je da dio tekuće neto dobiti koja je iskazana u godišnjim financijskim izvješćima za 2019. godinu, a iznosila je 717.064.453,22 kuna, upotrijebit će se za isplatu dividende dioničarima u iznosu od 8,00 kuna po dionici ili ukupno  646.129.832,00 kuna.

Dividenda će biti isplatiti dioničarima 10. kolovoza 2020. godine. Na isplatu dividende mogu računati svi koji su na dan 28. srpnja upisani u depozitariju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD).

Uz to, zbog krize odlučeno je da Uprava Društva ovlaštena je donijeti odluku kojom bi se dioničarima omogućilo da elektroničkom komunikacijom ostvaruju sva ili samo neka prava, u cijelosti ili djelomično, i kada osobno ni putem punomoćnika ne sudjeluju u radu Glavne skupštine u mjestu gdje se održava, u skladu s odredbom članka 274. stavka 1. druge rečenice Zakona o trgovačkim društvima i uvažavajući sve dodatne okolnosti.

Odluči li Uprava Društva omogućiti dioničarima da svoja prava ostvaruju elektroničkom komunikacijom, u pozivu za Glavnu skupštinu će odrediti podrobne uvjete za njihovo ostvarenje, ističe se u odluci Skuštine i dodaje da Uprava Društva ovlaštena je donijeti odluku da se rad Glavne skupštine smije prenositi zvukom i slikom u skladu s odredbom članka 274. stavka 4. Zakona o trgovačkim društvima. Odluči li Uprava Društva da se rad Glavne skupštine prenosi zvukom i slikom, to će se navesti u pozivu na Glavnu skupštinu.

Još iz kategorije

Hitachi ABB Power Grids službeno započeo s radom

Hitachi ABB Power Grids službeno započeo s radom

12.08.2020. komentiraj

U skladu sa sporazumom potpisanim dana 17. prosinca 2018. godine, društva Hitachi i ABB objavila su okončanje svih planiranih radnji u postupku zajedničkog ulaganja čime je formirana nova kompanija Hitachi ABB Power Grids. U novonastalom poslovnom subjektu Hitachi drži 80,1 % dionica (s poslovanjem od oko 10 milijardi američkih dolara), dok ABB sudjeluje u preostalom dijelu. Novim predsjednikom Uprave imenovan je Toshikazu Nishino, koji je ujedno i izvršni potpredsjednik Hitachija, dok je Claudio Facchin imenovan izvršnim direktorom. Primarni cilj novog upravljačkog tima Hitachi ABB Power Gridsa, čije je sjedište registrirano u švicarskom Zürichu, bit će osiguravanje kontinuiteta poslovanja.

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.