Hitachi ABB Power Grids službeno započeo s radom

Hitachi ABB Power Grids službeno započeo s radom

U skladu sa sporazumom potpisanim dana 17. prosinca 2018. godine, društva Hitachi i ABB objavila su okončanje svih planiranih radnji u postupku zajedničkog ulaganja čime je formirana nova kompanija Hitachi ABB Power Grids. U novonastalom poslovnom subjektu Hitachi drži 80,1 % dionica (s poslovanjem od oko 10 milijardi američkih dolara), dok ABB sudjeluje u preostalom dijelu. Novim predsjednikom Uprave imenovan je Toshikazu Nishino, koji je ujedno i izvršni potpredsjednik Hitachija, dok je Claudio Facchin imenovan izvršnim direktorom. Primarni cilj novog upravljačkog tima Hitachi ABB Power Gridsa, čije je sjedište registrirano u švicarskom Zürichu, bit će osiguravanje kontinuiteta poslovanja.

„Kombinacija Hitachijevih vodećih digitalnih tehnologija i svjetskih rješenja za energetske mreže olakšat će aktivno sudjelovanje u globalnoj transformaciji i dekarbonizaciji energetskih sustava u cilju uspostavljanja održive energetske budućnosti. Inteligentnim rješenjima za dinamičniju mrežu doprinosimo ostvarenju Globalnih ciljeva održivog razvoja UN-a, a posebno cilja 7. koji se odnosi na osiguranje „pristupačne, pouzdane i čiste energije”, istaknuo je Toshikazu Nishino, predsjednik Uprave Hitachi ABB Power Grids.

Hitachi i ABB, djelujući kao dvije iznimno ugledne kompanije koje sudjeluju u zajedničkom ulaganju, imaju za cilj stvaranje novog globalnog predvodnika u sektoru energije, pri čemu partnerstvo s Hitachijem pruža novonastaloj kompaniji mogućnost razvoja na područjima kao što su mobilnost, pametni gradovi, industrija, skladištenje energije i podatkovni centri. Pored navedenog, pruža se i financijska podloga za financiranje ambicioznih projekata te omogućava pristup Japanu, trećem najvećem svjetskom gospodarstvu.

„Sinergija i pristup novim i rastućim tržištima koje osigurava Hitachi pomoći će  prenošenju gospodarske cjeline energetskih mreža u sljedeću fazu razvoja, dodatno jačajući vodeću poziciju na tržištu“, rekao je Timo Ihamuotila, izvršni direktor ABB-a i direktor upravnog odbora Hitachi ABB Power Grids, dodajući pritom da „Hitachi donosi dugoročnu predanost novom društvu i ujedno jača postojeće poslovno partnerstvo između ulagača“.

„Kombiniranjem naših tehnoloških snaga otvaraju nam se nove tržišne mogućnosti i povećava vrijednost za kupca”, istaknuo je Claudio Facchin, izvršni direktor društva Hitachi ABB Power Grids.

„I dalje smo potpuno posvećeni uspostavi održive energetske budućnosti, uz primjenu inovacijskih i digitalnih tehnologija, u svojstvu odabranoga partnera za snažniju, pametniju i zeleniju elektroenergetsku mrežu“, zaključio je Facchin.

Dosadašnja voditeljica poslovanja zaštite i upravljanja te financijski kontrolor Nina Dusper Sušić preuzela je funkciju generalnog direktora Balkan Clustera.  Ona je, završivši dva magisterija na Sorbonnei, započela svoju profesionalnu karijeru u korporativnim financijama u Francuskoj gdje je, između ostaloga, osnivala i investirala u fondove obnovljivih izvora energije. ABB-u Hrvatska se pridružila 2011. godine na poziciji financijskog kontrolora te je tijekom godina stekla iskustva i kao voditelj kvalitete i realizacije, voditelj poslovanja te prodaje.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.