Google očekuje da će 20 posto njegovih zaposlenika ostati trajno raditi od doma

Google očekuje da će 20 posto njegovih zaposlenika ostati trajno raditi od doma

Foto: DepositPhotos

Google se polako priprema za kraj pandemije koronavirusa pa samim time uvodi novitete za zaposlenike. Koji bi u budućnosti trebali raditi na daljinu, bez obzira što bi se sve vratilo u “normalu”.

Konkretnije, planira se ostaviti u takvom načinu rada oko 20 posto zaposlenih, što je odluka proizašla iz svih saznanja koja su stigla tijekom ove krizne situacije. Zaposlenici su izrazili želju za fleksibilnijim radom, produktivniji su te općenito zadovoljniji.

Ne treba posebno napominjati da i Google na taj način štedi jer ne mora osiguravati radni prostor za tolik broj ljudi. Uz sve to, oko 60 posto od preostalih zaposlenika neće raditi svaki dan iz ureda već će se s liderom tima dogovoriti o načinu rada. Bit će to svojevrsni hibridni model u kojem bi se nekoliko dana radilo na daljinu, nekoliko iz ureda.

Preostalih 20 posto zaposlenih će raditi s različitih lokacija, za razliku od vremena prije pandemije, kad su svi imali jasno propisano mjesto gdje moraju dolaziti na posao i boraviti minimalno 40 sati tjedno. Nakon pandemije će biti moguće raditi s više lokacija. Barem za tih 20 posto zaposlenih...

Uz sve ovo, Google će moći testirati svoju platformu za kolaboraciju - Google Workspace. Naravno, svi zaposleni morat će je koristiti i ukoliko se pokaže uspješnom, moguće je da se rad na daljinu uvede kao glavno rješenje za većinu zaposlenika. Normalno, osim za one koji bi voljeli raditi iz ureda, u Googleu navode da će za njih uvijek imati razumijevanja.

Ukratko, u tehnološkom gigantu prepoznali su vrijednost koju donosi zadovoljni radnik. U konačnici je rezultat pozitivan u obostranom smislu. Možda to prepoznaju i ostali u srodnoj, ali i drugim industrijama, pa postanu fleksibilniji, barem u smislu osluškivanja onoga što njihovi zaposlenici žele. Sigurno bi im se vratilo na pozitivan način.

Još iz kategorije

Top 100 najvećih globalnih tvrtki bilježi nove rekordne vrijednosti

Top 100 najvećih globalnih tvrtki bilježi nove rekordne vrijednosti

21.06.2021.

Kapitalna globalna tržišta ne samo da su se oporavila od pada tijekom prvog dijela prošle godine nego su zabilježila rekordan rast, navodi PwC. Ekonomski oporavak podržan je od strane vlada i središnjih banaka, zbog odgovora na pandemiju koronavirusa, odnosno, krizu koju je pokrenula.

Najveći broj hrvatskih predsjednika uprava planira dugoročno povećati ulaganje u digitalnu transformaciju

Najveći broj hrvatskih predsjednika uprava planira dugoročno povećati ulaganje u digitalnu transformaciju

19.06.2021.

Godinu dana nakon što je COVID-19 proglašen pandemijom, predsjednici uprava diljem svijeta izražavaju rekordne razine optimizma u vezi globalnog gospodarskog oporavka, a 64  posto poslovnih lidera jugoistočne Europe (JIE) predviđa poboljšanje gospodarskog rasta u 2021. godini, pokazuje najnovije istraživanje PwC Hrvatska.

Ericssonu prijeti gubitak kineskog tržišta

Ericssonu prijeti gubitak kineskog tržišta

18.06.2021.

Švedski Ericsson upozorio je na povećani rizik ostvarenja manjeg udjela na tržištu u Kini od onoga koji ima trenutno zbog odluke vlasti u Švedskoj o isključenju kineskih kompanija Huawei i ZTE iz svih tamošnjih 5G projekata.