RAZLIČITE VRIJEDNOSTI

Generacija Z na luksuz gleda potpuno drugačije i brendovi se moraju prilagoditi

Generacija Z na luksuz gleda potpuno drugačije i brendovi se moraju prilagoditi

Generacija Z ne mijenja samo način na koji se posluje, uči ili komunicira, ona sve više mijenja i načine na koji funkcionira tržište. Posebno ono koje se tiče luksuza.

Prošlo je nekoliko godina otkako su se trgovci dijamantima, draguljima i općenito nakitom te najviše klase žalili da novije generacije nemaju naviku trošiti novac na taj vid luksuza. To je vrijedilo za milenijalce, a generacija Z otišla je korak dalje pa na luksuz gleda poprilično drugačije.

Donedavno to nije bilo ni najmanje bitno, ali sad je postalo jer najstariji pripadnici ove generacije imaju 26 godina, što znači da već zarađuju dovoljno novca da mogu pokretati trendove. Ili zaustavljati postojeće. I, na red je stigao - luksuz.

Već do 2025. će milenijalci i generacija Z činiti 70 posto potrošnje na luksuzne brendove, navodi u istraživanju Bain & Company. Upravo zato lideri tih brendova moraju mijenjati način poslovanja i pristupa tim mladim ljudima, ako misle opstati. Naravno, to već i čine.

Ukratko, generacija Z na luksus više ne gledao kao što se svih ovih desetljeća ili stoljeća, a to je da se pod luksuz smatraju status, ostavština, prestiž i tradicija. Ne, njima luksuz znače inkluzivnost, održivost, transparentnost, tehnologija i kružna inovacija.

Stoga, neki brend koji je našim roditeljima, djedovima, bakama, starijoj braći i sestrama... predstavljao nešto posebno, mlađima ne predstavlja apsolutno ništa, ako ne donosi ono što ih "trigerira". Održivost je nekako najveća motivacija kod kupovine, ali i transparentnost.

Dijamanti i dragulji kod mlađih pate jer su svjesni što sve nesretni radnici moraju proći da bi bogati imali luksuz na sebi. Isto vrijedi za apsolutno sve i zapravo je moderno doba donijelo jednu pozitivnu stvar, a to je da se kod potrošnje novca nagrađuju oni koji ne čine štetu ljudima, životinjama ili okolišu da bi plasirali proizvod ili uslugu na tržište. To je progres i to treba pozdraviti...