CROZ: Inovativnim i agilnim metodama razvoja softvera do uspjeha

CROZ: Inovativnim i agilnim metodama razvoja softvera do uspjeha

U svom svakodnevnom poslovanju, zagrebačka IT tvrtka CROZ rješava specifične i kompleksne tehničke probleme svojih korisnika u Hrvatskoj i Europi. Za velike tvrtke sa složenim sustavima  - banke, telekome, osiguranja, javni sektor - CROZovci proizvode softver po mjeri, savjetuju ih kako poslovanje preseliti u cloud ili organizirati prema suvremenim DevOps i agilnim praksama te kako učinkovito prikupljati i obrađivati velike količine podataka. Ukratko, pomažu korisnicima iskoristiti tehnologiju da posluju bolje i rade pametnije, a ne više.

Koristiti tehnologiju danas, znamo, znači stalno se usavršavati, učiti i inovirati pa su tako i u CROZU, kako bi svojim korisnicima mogli pružiti uvijek najbolju uslugu i isporučivati vrijednost u najkraćem roku, ozbiljno krenuli u inoviranje procesa razvoja softvera uz korištenje suvremenih pristupa, principa i metoda.

Za razliku od tradicionalnih metoda razvoja softvera, kod kojih se podrazumjeva da tim na početku razvoja dobije definirane zahtjeve i na njima kontinuirano, uz nadzor voditelja projekta ili tima, radi sve dok ne isporuči sve zadano, agilni pristupi razvoja softvera temelje se na manjim, multifunkcionalnim i samoorganizirajućim timovima koji, uz minimalno usmjeravanje, zahtjeve rješavaju podijeljene na manje cjeline, uz stalno isporučivanje vrijednosti, dobivanje povratne informacije od klijenta te prilagodbu cijelog procesa razvoja putem.

Cilj je redovito produciranje visoko kvalitetnih rješenja unutar postavljenog budžeta i vremenskih okvira kroz životni ciklus koji promovira rano otkrivanje problema, otklanjanje rizika i isporuku poslovne vrijednosti korisniku. Vođenje procesa razvoja prema odgovarajućem agilnom framework-u osigurava optimalnu razinu kvalitete rješenja, uz pravodobne isporuke i obostrano zadovoljstvo svih sudionika u realizaciji projekta.

CROZ-ovi inženjeri, voditelji projekata i savjetnici za poslovna rješenja usvojili su i usavršili taj znatno poboljšan, suvremen proces razvoja softvera te ga primjenjuju ne samo pri razvoju softverskih rješenja za svoje klijente i za razvoj vlastitih proizvoda, već su i na tržištu ponudili novu, savjetodavnu uslugu edukacije drugih tvrtki o tim metodama. Time su na domaće i inozemno tržište povećali plasman proizvoda i usluga s visokom dodanom vrijednošću i povećali vlastitu konkurentnost na tim tržištima.

Rezultat je povećanje broja zaposlenih te povećanje prihoda od prodaje i izvoza.
S ovim poslovnim inovacijama, CROZ je postao pravi poduzetnički primjer kako kontinuirano učenje i inovacija poslovnih procesa i rješenja mogu doprinijeti kvalitetnijem modelu poslovanja. O kvaliteti projekta govori i činjenica da je za njegovu provedbu odobrena bespovratna potpora u visini 3.948.098,83 kuna, u sklopu poziva „Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu“ financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.582.130,44 kuna. Tvrtka CROZ kroz svoju provedbu projekta Inovacijom do uspjeha ne samo da je postala pozitivan primjer hrvatskog poduzetništva, nego je i pokazala da je najveća stručnost upravo kontinuirano učenje, usavršavanje i inovacija.

Još iz kategorije

Najveći broj hrvatskih predsjednika uprava planira dugoročno povećati ulaganje u digitalnu transformaciju

Najveći broj hrvatskih predsjednika uprava planira dugoročno povećati ulaganje u digitalnu transformaciju

19.06.2021.

Godinu dana nakon što je COVID-19 proglašen pandemijom, predsjednici uprava diljem svijeta izražavaju rekordne razine optimizma u vezi globalnog gospodarskog oporavka, a 64  posto poslovnih lidera jugoistočne Europe (JIE) predviđa poboljšanje gospodarskog rasta u 2021. godini, pokazuje najnovije istraživanje PwC Hrvatska.

Ericssonu prijeti gubitak kineskog tržišta

Ericssonu prijeti gubitak kineskog tržišta

18.06.2021.

Švedski Ericsson upozorio je na povećani rizik ostvarenja manjeg udjela na tržištu u Kini od onoga koji ima trenutno zbog odluke vlasti u Švedskoj o isključenju kineskih kompanija Huawei i ZTE iz svih tamošnjih 5G projekata.

Veliki broj poduzetnika, njih više od 50 posto nije previše osjetilo krizu u poslovanju

Veliki broj poduzetnika, njih više od 50 posto nije previše osjetilo krizu u poslovanju

17.06.2021.

Novo normalno, fraza koja se ponavlja od samog početka pandemije koronavirusom, donijela je niz promjena koje su utjecale na naš posao, društveni i obiteljski život. Sve te promjene odrazile su se i na prihode potrošača i kupovne navike, pokazalo je redovno istraživanje MasterIndex koje je za Mastercard u svibnju 2021. provela agencija za istraživanje tržišta Improve.