Combis nakon uspješnog projekta u Hrvatskoj iskoračio na rumunjsko tržište

Combis nakon uspješnog projekta u Hrvatskoj iskoračio na rumunjsko tržište

Regionalni sistem integrator Combis proširio je svoje poslovanje na istočnu Europu gdje za rumunjsku stambenu štedionicu Raiffeisen Banca pentru Locuinte implementira središnju ('core') aplikaciju za upravljanje poslovnim procesima. Combis u ovom projektu nastupa zajedno s Raiffeisen stambenom štedionicom Hrvatska kao tvrtkom partnerom u razvoju ove napredne aplikacije.

Combis je prvotno implementirao centralizirani i konsolidirani sustav za upravljanje poslovnim procesima stambene štedionice u Raiffesien stambenoj štedionici Hrvatska. Sada se sustav proširio i na rumunjsku članicu Raiffeisen grupe. „Riječ je zapravo o vrlo modernom 'core' sustavu na kojem se temelji poslovanje stambene štedionice, a osuvremenjivanje je izvedeno s naprednim IT alatima koji prate logiku poslovanja stambenih štedionica.“ – izjavio je Damir Horvat, International Business Manager iz Combisa.

„Ne skrivamo zadovoljstvo novim sustavom koji je vrlo automatiziran te donosi niz mjerljivih prednosti, prvenstveno za naše zaposlenike. Primjerice, slijedom povećanja brzine odnosno oslobađanja poslovnih resursa dolazi do unapređenja poslovnih procesa te, posljedično, do učinkovitije i bolje usluge prema našim krajnjim korisnicima.“ – izjavio je Franjo Franjić, član Uprave Raiffeisen stambene štedionice. „Ponosni smo što je naš napredak prepoznat i u regiji te odluku rumunjske članice Raiffeisen grupe o implementaciji, smatramo najboljim priznanjem našeg novog 'core' sustava.“ – zaključuje Franjić.

Combisov Sektor za razvoj i integraciju aplikativnih rješenja intenzivno radi na razvoju takozvanih 'core' sustava što podrazumijeva one poslovne sustave koji čine temelj poslovanja neke tvrtke ili organizacije. „Trenutno je fokus Sektora stavljen upravo na sustave za stambene štedionice koji otvaraju Combisu vrata i prema drugim regijama u Europi gdje su prisutne stambene štedionice Raiffeisen grupe.“ – izjavio je Marinko Žagar, direktor Combisovog Sektora za razvoj i integraciju aplikativnih rješenja.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.