Combis nakon uspješnog projekta u Hrvatskoj iskoračio na rumunjsko tržište

Combis nakon uspješnog projekta u Hrvatskoj iskoračio na rumunjsko tržište

Regionalni sistem integrator Combis proširio je svoje poslovanje na istočnu Europu gdje za rumunjsku stambenu štedionicu Raiffeisen Banca pentru Locuinte implementira središnju ('core') aplikaciju za upravljanje poslovnim procesima. Combis u ovom projektu nastupa zajedno s Raiffeisen stambenom štedionicom Hrvatska kao tvrtkom partnerom u razvoju ove napredne aplikacije.

Combis je prvotno implementirao centralizirani i konsolidirani sustav za upravljanje poslovnim procesima stambene štedionice u Raiffesien stambenoj štedionici Hrvatska. Sada se sustav proširio i na rumunjsku članicu Raiffeisen grupe. „Riječ je zapravo o vrlo modernom 'core' sustavu na kojem se temelji poslovanje stambene štedionice, a osuvremenjivanje je izvedeno s naprednim IT alatima koji prate logiku poslovanja stambenih štedionica.“ – izjavio je Damir Horvat, International Business Manager iz Combisa.

„Ne skrivamo zadovoljstvo novim sustavom koji je vrlo automatiziran te donosi niz mjerljivih prednosti, prvenstveno za naše zaposlenike. Primjerice, slijedom povećanja brzine odnosno oslobađanja poslovnih resursa dolazi do unapređenja poslovnih procesa te, posljedično, do učinkovitije i bolje usluge prema našim krajnjim korisnicima.“ – izjavio je Franjo Franjić, član Uprave Raiffeisen stambene štedionice. „Ponosni smo što je naš napredak prepoznat i u regiji te odluku rumunjske članice Raiffeisen grupe o implementaciji, smatramo najboljim priznanjem našeg novog 'core' sustava.“ – zaključuje Franjić.

Combisov Sektor za razvoj i integraciju aplikativnih rješenja intenzivno radi na razvoju takozvanih 'core' sustava što podrazumijeva one poslovne sustave koji čine temelj poslovanja neke tvrtke ili organizacije. „Trenutno je fokus Sektora stavljen upravo na sustave za stambene štedionice koji otvaraju Combisu vrata i prema drugim regijama u Europi gdje su prisutne stambene štedionice Raiffeisen grupe.“ – izjavio je Marinko Žagar, direktor Combisovog Sektora za razvoj i integraciju aplikativnih rješenja.

Još iz kategorije

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

21.08.2019. komentiraj

Izvoz softverske industrije u 2018. godini porastao je 28,1 posto i dosegao 4,243 milijarde kuna pokazuju podaci iz godišnjih financijskih izvješća ako se gleda samo segment softvera prema NKD-u. Na prvom mjestu s rastom od 6,17 posto smjestio se Span kojem je izvoz dosegao 172,22 milijuna kuna. Na drugom mjestu je vodnjanski Infobip, ali samo njegov hrvatski dio poslovanja, koji je u izvozu rastao 23,67 posto na 166,76 milijuna kuna.

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema EBITDA

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema EBITDA

20.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s analizom softverskog segmenta domaće ICT industrije i to prema najuspješnijima kada je riječ o dobiti prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) koji je na razini ovog segmenta dosegao u prošloj poslovnoj godini više od 1,79 milijardi kuna uz rast od 2,04 posto na godišnjoj razini.

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

19.08.2019. komentiraj

I došlo smo do najzanimljivijeg dijela naše velike analize domaće ICT industrije i to do softvera. Upravo je ovaj dio industrije oduvijek bilježio vrlo visoke stope rasta pa je tako bilo i prošle godine jer je softverska industrija porasla 17,61 posto kada je riječ o prihodima odnosno dosegla je 12,8 milijardi kuna prihoda. Ukupno je u ovoj analizi promatrano gotovo 2300 tvrtki što samo govori o važnosti ovog sektora koja će se dodatno vidjeti kada u analizi dođemo do broja zaposlenih i prosječnim plaćama.