Broj korisnika Erste mBankinga porastao 42 posto

Broj korisnika Erste mBankinga porastao 42 posto

Foto: Fotolia

U prvih godinu dana otkako je klijentima ponuđena Erste mBanking aplikacija za iPhone i Android mobilne uređaje, s pripadajućim uslugom plaćanja računa „Slikaj i plati“, zabilježeno je više od 9.100 novih korisnika mBanking usluge Erste banke, što u usporedbi s brojem korisnika krajem 2011. predstavlja porast od gotovo 42 posto.

Ukupan broj korisnika sada iznosi 25.557. Tijekom prošle godine, putem mBanking usluge obavljeno je više od 76.600 transakcija, što je 35 puta više u odnosu na 2011. godinu, kada je Erste banka nudila mBanking uslugu, ali ne i aplikaciju za smartphone uređaje.

Ukupna vrijednost transakcija obavljenih tijekom 2012. godine iznosi preko 64,9 milijuna kuna.

Izlaskom smartphone verzije aplikacije početkom 2012. godine, tržišni udio mobilnog bankarstva Erste banke, prema broju transakcija, značajno se povećao, s 0,45 posto, koliko je iznosio krajem 2011. na gotovo 11 posto na kraju 2012. godine.

„Svijest da su klijentima potrebne usluge bankarstva neovisno o lokaciji, bez obzira na vrijeme ili doba dana, potaknuli su nas da prvi na tržištu, još 2005. godine, ponudimo uslugu mobilnog bankarstva, a prije godinu dana i novu aplikaciju mobilnog bankarstva za smartphone uređaje. Aplikacija uz uobičajene funkcionalnosti nudi i opciju „Slikaj i plati“ kojom se mogu platiti računi bez ručnog popunjavanja naloga za plaćanje, ali i neke druge funkcionalnosti koje našu aplikaciju izdvajaju u odnosu na druge aplikacije za mobilno bankarenje“, istaknuo je Danijel Baruškin, voditelj službe elektroničkog bankarstva u Erste banci.

Još iz kategorije

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

02.07.2020. komentiraj

Bolt je lansirao uslugu dijeljenja električnih bicikala u Parizu, a u planu je proširenje usluge i na ostale europske gradove tijekom ove godine. Bolt je prva platforma prijevoza na zahtjev u Europi koja u jednoj aplikaciji ima u ponudi električne bicikle, električne romobile i prijevoz na zahtjev.

S&T kupio Iskratel

S&T kupio Iskratel

01.07.2020. komentiraj

Slovenski Iskratel Group, jedan od vodećih europskih ICT poslužitelja za digitalnu transformaciju u telekomunikacijama, prijevozu, javnoj sigurnosti i energetskoj industriji, postao je dio austrijske kompanije S&T AG. Riječ je o vodećem dobavljaču IT sustava, njihovih usluga i rješenja, u središnjoj i istočnoj Europi. Ta grupacija zapošljava oko 4900 ljudi i djeluje na području 32 zemlje diljem svijeta.

Svaki drugi radnik često razmišlja o promjeni posla

Svaki drugi radnik često razmišlja o promjeni posla

01.07.2020. komentiraj

S obzirom na to da su najpoželjniji poslodavci njemački trgovački lanci dm-drogerie markt d.o.o., MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o. te LIDL d.o.o. ne čudi podatak da najviše ispitanika (34 posto) želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu.