Asseco SEE najavljuje nove akvizicije u 2021.

Asseco SEE najavljuje nove akvizicije u 2021.

Za ICTbusiness.info Igor Gržalja, predsjednik Uprave Asseco SEE Hrvatska otkriva kako su iznimno zadovoljni poslovanjem u 2020. godini, a za ovu godinu koja je tek počela očekuje nastavak rasta poslovanja ali i nove akvizicije koje bi trebale pomoći osnaživanju njihova postojećeg portfelja.

Što je po vama obilježilo 2020. godinu, koji su vaši ključni projekti i događaji?

2020. godinu obilježilo je puno izazova, no usudili bismo se reći da smo ih sve uspješno savladali. Imamo dosta projekata i događaja na koje smo ponosni.

Kao prvi primjer naveo bih pomoć HZZ-u, kojem smo tijekom lock-downa uskočili i u iznimno teškoj situaciji uspostavili kontakt centar za prihvat poziva i poruka vezano za objavljene potpore za poslodavce i zaposlenike bez naknade.

Od ostalih bi naveli kolaborativno omnichannel rješenje Live s brojnim naprednim funkcionalnostima za kontakt centre uspješno je implementirano u jednoj od najvećih banaka u Uzbekistanu. Implementacija je odrađena usred globalne pandemije, 100% na daljinu i to u samo 4 mjeseca.

Naš tim za 3D-Secure unaprijedio je autorizaciju mobilnih platnih transakcija za Credem banku, jednu od najvećih bankarskih grupacija u Italiji. Pomogli smo Addiko banci pokrenuti prvu potpuno digitalnu, virtualnu poslovnicu u Hrvatskoj s komponentama Live produkta.  Na ovaj način Addiko klijenti i ne-klijenti mogu napraviti u potpunosti digitalni onboarding i aplicirati za kredit.

ASEE Hrvatska prepoznata je kao AI early adopter od strane Hrvatske AI udruge. Naš internacionalni tim unaprijedio je sigurnost i digitalno korisničko iskustvo u tri nigerijske banke pomoću SxS i Mobile Token produkata. Također, zajedničkim smo snagama s Assecom PST ostvarili, za sada, naš najudaljeniji projekt za SxS - u Istočnom Timoru.

Zajedno s poslovnim timom UniCredit-a, ASEE Hrvatska uspješno je objavio sedmu, završnu implementaciju Adaptive Elements platforme za UniCredit Grupu u okviru projekta Mobile First 2.0. Ova implementacija klijentima banaka donosi vrhunsko korisničko iskustvo i najvišu razinu sigurnosti. Payten Hrvatska, dio Asseco Grupe kupio je tvrtke  Remaris IPS i Gastrobit Grc Grupu te obogatio svoj portfelj integriranih rješenja i usluga u svim segmentima plaćanja.

Kakva je bila 2020. godina kada je riječ o poslovanju?

Što se tiče poslovanja, iznimno smo zadovoljni što predviđamo rast i usred ove teške godine. Točnije, očekujemo dvoznamenkasti rast prihoda od prodaje, operativne dobiti te neto profitabilnosti.

Kakvom očekujete slijedeću godinu? Koje tehnologije i rješenja korisnici očekuju?

Naredno razdoblje obilježiti će eksplozija broja digitalnih usluga, otvorenost organizacija digitalnim integracijama, razmjene digitalnih identiteta, prikupljanja ogromne količine individualnih podataka i značajnije korištenje umjetne inteligencije.

U ovoj godini očekujemo nastavak stabilne suradnje s postojećim klijentima, nastavak rasta našeg poslovanja, prije svega na internacionalnim tržištima, gradeći odnose s novim klijentima.

Uz to očekujemo nove akvizicije koje će pomoći u upotpunjavanju našeg solutions portfelja. Želja nam je kapitalizirati na aktivnostima koje smo poduzeli ove godine u domeni organizacije unutar tvrtke - svakako ćemo nastaviti s kreiranjem pozitivnog okruženja za naše djelatnike, kojima dodatno razrađujemo fleksibilan Work from Home način rada koji će ostati na snazi i nakon COVID-a.

Kod strateških klijenata u financijskom sektoru pozorno ćemo slušati njihove potrebe i postajati integralni dio njihovog poslovanja u domeni omnichannel bankarstva, a posebno mobilnog bankarstva koji postaje primat u digitalnim kanalima banaka.

Također, bit ćemo otvoreni za suradnje s Fintech/Startup sektorom i inovativnim članovima Asseco grupacije, kako bi naši klijenti mogli postići bolje rezultate koristeći različite tehnologije (primjerice Artificial Intelligence). Na taj ćemo način omogućiti bolju sigurnost, pouzdanost i inovativnost svojih produkata.

Također, naši zaposlenici i dalje će raditi u internacionalnom okruženju i na internacionalnim projektima koji im omogućuju razvoj vještina i znanja koja nije moguće razviti u tvrtki koja posluje isključivo lokalno.

Još iz kategorije

Povlačenje novca iz NPOO-a ovisi o projektima

Povlačenje novca iz NPOO-a ovisi o projektima

04.05.2021.

Vrlo je vjerojatno da Hrvatska neće bespovratno povući 9,6 milijardi eura iz Europske unije, nedostaje ozbiljnih projekata i institucionalne baze te nam pod hitno trebaju reforme u svim dijelovima sustava, zaključeno je na panel diskusiji „Poduzetništvo za vrijeme korona krize“ organiziranoj od strane udruge Nova perspektiva te pod pokroviteljstvom europske konzervativne političke zaklade New Direction.

A1 Hrvatska osvojila svjetsko priznanje za programe razvoja zaposlenika

A1 Hrvatska osvojila svjetsko priznanje za programe razvoja zaposlenika

04.05.2021.

A1 Hrvatska prva je hrvatska kompanija koja je osvojila ATD Best Award nagradu koju joj je u kategoriji Talent Development dodijelila najveća svjetska udruga za razvoj talenata The Association for Talent Development sa sjedištem u SAD-u. Iako su dobitnici većinom iz SAD-a, nagrada je globalnog karaktera i nagrađuje najbolje prakse u razvoju radne snage iz cijelog svijeta.

Odlični poslovni rezultati Microsofta, Cloud oštro raste

Odlični poslovni rezultati Microsofta, Cloud oštro raste

03.05.2021.

Microsoft je objavio poslovne rezultate za treći kvartal u fiskalnoj godini i oni su nadmašili očekivanja analitičara, a to je uvijek razlog za slavlje. Pritom, treba naglasiti da se radi o komercijalnom cloud poslovanju.