A1 Hrvatska osvojila svjetsko priznanje za programe razvoja zaposlenika

A1 Hrvatska osvojila svjetsko priznanje za programe razvoja zaposlenika

Foto: DepositPhotos

A1 Hrvatska prva je hrvatska kompanija koja je osvojila ATD Best Award nagradu koju joj je u kategoriji Talent Development dodijelila najveća svjetska udruga za razvoj talenata The Association for Talent Development sa sjedištem u SAD-u. Iako su dobitnici većinom iz SAD-a, nagrada je globalnog karaktera i nagrađuje najbolje prakse u razvoju radne snage iz cijelog svijeta.

A1 Hrvatska je prva domaća kompanija koja se upisala na listu dobitnika ove nagrade, dokazujući da njeni programi edukacije i usmjeravanja zaposlenika pokazuju izvrsnost ne samo na domaćoj, već i na svjetskoj sceni. Među ovogodišnjim pobjednicima nalaze se  Novartis, Sony Electronics i Visa, dok su u prošlosti nagradu osvajale mnoge kompanije ključne za razvoj ICT sektora i društva u cijelosti poput IBM-a, Samsunga i Verizona.

„S obzirom na brze promjene i nove tehnologije u našoj industriji, presudno je da imamo konstantnu želju za učenjem, da ne pristajemo na status quo i ostajanje u zoni komfora. Vjerujem da je takav način razmišljanja i pristup učenju ključan za poslove budućnosti, za stvaranje inovacija i rast biznisa. A1 Hrvatska zbog toga intenzivno kreira razvojne programe, nudi brojne edukacije zaposlenicima i potiče ih na učenje.“ rekao je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije u A1 Hrvatska.

Pojačani fokus na programe edukacije zaposlenika započeo je digitalnom transformacijom kompanije tijekom 2017. godine, a od tada su programi dodatno unaprjeđivani kako bi se osiguralo da svi zaposlenici drže korak s najnovijim tehnologijama, zbog čega mogu i korisnicima pružati najvišu razinu kvalitete usluga. Tako su redovite edukacije o 5G-u, automatizaciji poslovanja, robotici, AI-u i srodnim temama postale nezaobilazne za gotovo svakog zaposlenika A1 s ciljem da ih se kroz učenje o novim tehnologijama motivira i osnažuje da prepoznaju prilike za vlastitim i rastom kompanije u cjelini.

Kako bi se stečena znanja koristila i u praksi, A1 već godinama posluje po agilnim metodama koje potiču članove raznih odjela da zajedno surađuju u multidisciplinarnim timovima posvećenim konkretnim projektima, nadopunjujući međusobna specifična znanja i vještine kako bi zajednički cilj postigli brže i kvalitetnije. Radom u ovakvim timovima njeguje se kultura neprestanog istraživanja, učenja i razmjene znanja, što rezultira rastom inovativnosti u osmišljavanju proizvoda i poslovanju čitave kompanije.

„Razvoj vještina i kontinuirano učenje važne su strateške odrednice naše kompanije. Ove godine pokrenuli smo i novi krovni razvojni program A1 Future HUB za zaposlenike na svim razinama, a koji obuhvaća sve nužne digitalne vještine za budućnost. Posebno mi je drago što znanja i vještine budućnosti koje usvajamo ulažemo natrag u zajednicu – kroz razvoj naprednih tehnologija, ali i kao stručnjaci koji svoja znanja dijelimo s drugima. Ova nagrada potvrđuje ispravan smjer naših napora i dodatno nas motivira da nastavimo razvijati postojeće, ali i osmišljavati nove programe razvoja za zaposlenike“, zaključuje Skender.

Još iz kategorije

Do kolovoza ukupno ulaganje u Infobip veće od 860 milijuna dolara

Do kolovoza ukupno ulaganje u Infobip veće od 860 milijuna dolara

11.05.2021.

Prema pisanju Bloomberga Infobip bi do kraja kolovoza mogao realizirati novu rundu investicije i to 500 milijuna dolara čime s prijašnje dvije investicije, u kojima je prikupljeno više od 360 milijuna dolara,  dosegnuti ukupno investicija u iznosu većem od 860 milijuna dolara.

Travanj donio gotovo 28 posto pada ugovorenih poslova u IT javnim nabavama

Travanj donio gotovo 28 posto pada ugovorenih poslova u IT javnim nabavama

11.05.2021.

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama u travnju ove godine govore kako je ugovorenih poslova 226,4 milijuna kuna što je za 27,96 posto manje u odnosu na 2020. godinu. Možda će nekom to biti pomalo iznenađujuće no treba uzeti u obzir da iako je travanj 2020. godine bio vrijeme lockdowna nabave su se ubrzavale radi ubrzanja digitalne transformacije te velikih nabavki Ministarstva zdravstva.

Robotiq.ai osigurao više od 1 milijun eura investicije za širenje poslovanja

Robotiq.ai osigurao više od 1 milijun eura investicije za širenje poslovanja

10.05.2021.

Hrvatski start-up Robotiq.ai osigurao je više od 1 milijuna eura investicije za potrebe širenja svog poslovanja u segmentu RPA (Robotic Process Automation) i razvoju softverskih robota za potrebe velikih sustava. Prva investicija ostvarena je od strane EU Eurostars projekta za potrebe istraživanja i razvoja softvera, dok je posljednja osigurana od strane J&T Ventures češkog fonda, koji je dio J&T grupacije, u iznosu od ukupno 900 tisuća eura.