3 sektora u kojima zahtjevi kupca ubrzavaju digitalnu transformaciju

3 sektora u kojima zahtjevi kupca ubrzavaju digitalnu transformaciju

Foto: DepositPhotos

Kompanije ubrzano provode digitalnu transformaciju jer potrebe potrošača idu u smjeru koji tako nešto iziskuje kao obavezno. Tko kaska, taj će zaostati i izgubiti bitku protiv konkurencije.

Novi digitalni brendovi rađaju se gotovo svakodnevno te s lakoćom nadvladavaju tradicionalne načine poslovanja. Automatizacija poslovnih procesa, wearables, telematika, internet stvari i aplikacije za pametne telefone, osim što smanjuju troškove poslovanja, stvaraju velike količine podataka koji omogućavaju personalizaciju proizvoda.

Stoga, potrebno je zadovoljiti takvu realnost, a to se prvenstveno i najočitije događa u tri sektora, gdje navike potrošača igraju iznimnu ulogu u smislu digitalne transformacije.

1. e-trgovina

Otkako traje pandemija koronavirusa, online kupovine postale su izraženije no ikad prije, samim time i online način plaćanja usluga i proizvoda. Oni koji nisu omogućili jednostavno, praktično i funkcionalno iskustvo korisnicima, ostaju iza konkurencije.

2. Interakcije u proizvodnom lancu

Nije dovoljno samo nuditi usluge i proizvode, bitno je izvesti načine kako oni dolaze do korisnika. Neki imaju problema s tim, drugi su bili inovativni, dosjetljivi i originalni pa su sklopili partnerstva s kompanijama specijaliziranima za dostave ili se sami bacili u takav posao. Kao Uber, Bolt...

3. Podrška za korisnike i pacijente

Uz više online aktivnosti je i više potrebe za korisničkom podrškom pa oni koji su povećali obujam posla i sukladno tome pojačali korisničku podršku, dobivaju više povjerenja i samim time zadovoljne korisnike. Posebno se to odnosi na telezdravstvo, koje se u ovom obliku nikad u ovakvoj mjeri nije nalazilo, što je bilo podosta izazovno.

Inače, da bi se uspješno provela digitalna transformacija, potrebno je imati podršku lidera za promjenama, brzinu prihvaćanja promjena, raznolikost u praksi i politici organizacije, mentalni sklop svih zaposlenih usmjeren na digitalnu transformaciju i uključenu tehnologiju za rad na daljinu.

Još iz kategorije

Prihodi od MaaS pretplata narast će za 900 posto do 2027.

Prihodi od MaaS pretplata narast će za 900 posto do 2027.

20.10.2021.

Pretplatnici na MaaS (Mobility-as-a-Service) generirat će 53 milijardi američkih dolara za poslužitelje platformi tog tipa do 2027., navodi Juniper Research. U ovoj godini generirat će se, prema prognozi, 5,3 milijarde dolara.

Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

19.10.2021.

Vlasnik M SAN Grupe i KING ICT-a Stipo Matić, dogovorio je preuzimanje tvrtke Omega software, kako sami tvrde prepoznali su je kao tvrtku koja ima znanje, kapacitete, iskustvo i tržišnu prepoznatljivost te se savršeno uklapa u strateške planove ekspanzije na internacionalna tržišta, upotpunjava naš široki  portfolio proizvoda, usluga i rješenja u domenama energetske učinkovitosti, industrije 4.0 i zelene ekonomije te digitalne transformacije najzahtjevnijih poslovnih subjekata.

PwC dosegao prihode 45 milijardi američkih dolara

PwC dosegao prihode 45 milijardi američkih dolara

19.10.2021.

Za 12 mjeseci, zaključno s 30. lipnja 2021., PwC-ova društva na svjetskoj razini imala su bruto prihod od 45 milijardi američkih dolara - 2,0 posto više u lokalnoj valuti i 4,9 posto u američkim dolarima. Nakon što je rast veći dio godine bio bez pomaka, značajno se ubrzao između travnja i lipnja, za 18,1 posto u odnosu na iste mjesece prošle godine.