IPTV DISTRIBUCIJA

Gdje sve možete gledati naš TV kanal

Gdje sve možete gledati naš TV kanal

Sredinom 2022. godine došli smo na ideju da naše dvije televizijske emisije ICTbusiness TV i ICT na Ti pretvorimo u vlastiti televizijski kanal i odmah smo krenuli s programskom idejom, ali i tehničkom realizacijom. Iako se danas čini to vrlo jednostavnim zapravo nije bilo nimalo. 

IPTV kanal krenuo je s probnim emitiranjem krajem 2022. godine točnije u jesen te godine, a već krajem 2022. godine naš je TV kanal uvršten na prvu domaću IPTV platformu. 

Što se tiče programskog dijela TV program se emitira 24 sata na dan i to od 9 do 23 sata na svaku puni sat idu TV emisije, a između njih se nalaze najnovije vijesti i reklame. Najnovije vijesti nastaju od sadržaja našeg portala ICTbusiness.info i to na automatiziran način i pretvaraju u video sadržaj. Tako u jednom danu emitiramo naših 15 televizijskih emisija ICTbusiness i ICT na Ti i to naizmjence.

Od 23 sata do 9 sati ujutro emitiramo naše vijesti, a uskoro se nadamo da će biti i novog zanimljivog sadržaja. 

Što se tiče tehničkog dijela IPTV platforma se bazira na serverskom računalu i softveru za kreiranje i za distribuciju signala. Od hardvera tu se nalazi i videomatrica koja radi multiplikaciju signala odnosno TV kanala koji se tada prebacuje na posebne encodere koji nakon toga signal "dostavljaju" davateljima IPTV i streaming usluga.

Trenutno je IPTV davateljima usluga dostupno pet odvojenih encodera na H.264 i HEVC odnosno H.265 protokolima. Uz to tu je i hardverska komponenta za "pretvaranje" portala u video signal za IPTV serversku platformu. 

Osim samog signala IPTV davateljima usluga dostavljamo i EPG (electronic program guide) tako da naši gledatelji mogu vidjeti što ih sve čeka na TV programu. 

Na većini IPTV i streaming platformi moguće je pogledati program i do 7 dana unatrag. 

 

Lokacije ICTbusiness TV kanal na IPTV i streaming platformama:

  • ICTbusiness TV channel - EON TV Hrvatska - channel 605
  • ICTbusiness TV channel - A1 TV - channel 611
  • ICTbusiness TV channel - MAX TV - channel 711
  • ICTbusiness TV channel - Iskon TV  - channel 208
  • ICTbusiness TV channel – 4Tel IPTV – channel
  • ICTbusiness TV channel - EON TV (Slovenija) - channel 558
  • ICTbusiness TV channel - neo.io (Telekom Slovenija) - channel 752
  • ICTbusiness TV channel - Televio.hr - streaming platforma
  • ICTbusiness TV channel - Gonet.tv - streaming platforma
  • ICTbusiness TV channel – NetTVPlus – streaming platforma