Zaposlenici napuštaju šefove, a ne tvrtke u kojima rade

Zaposlenici napuštaju šefove, a ne tvrtke u kojima rade

Foto: DepositPhotos

Izjavu da zaposlenici napuštaju svoje šefove, a ne kompanije u kojima rade čuli ste sigurno mnogo puta, ali više je bila u sferi neke narodne mudrosti i manje u jasno dokazanoj činjenici. No, tome je došao kraj jer Gallup je kroz svoje istraživanje dokazao upravo to, da zaposlenici većinom napuštaju radna mjesta zbog šefova kojima nisu iz nekog od razloga zadovoljni.

Konkretnije, riječ je o nešto više od polovice ispitanika, što je osjetno niži postotak od onog iz 2016. kad se čak 75 posto zaposlenih izjasnilo da je napustilo, ili će napustiti, radno mjesto zbog šefova. Dakle, riječ je o nezadovoljnicima kojima smeta način na koji se šefovi odnose prema njima, bilo da se radi o osobnoj ili poslovnoj razini. Ili kombinaciji.

No, da ne bi ostalo nagađanje što točno motivira zaposlene da otiđu s radnih mjesta, Gallup je otkrio pet najčešćih razloga:

1. Ne žele raditi sa svojim šefom

2. Žele više prilika za napredovanje

3. Žele bolju ravnotežu između posla i privatnog vremena

4. Žele bolje zarađivati

5. Nezadovoljni su radnom okolinom

Kao što je vidljivo, četiri od pet razloga lako se može povezati s nadređenom osobom, što znači da je to uvjerljivo glavni razlog, samo se može drugačije upakirati od osobe do osobe. Jer, svo ovo nezadovoljstvo nadređene osobe mogu riješiti pa zadržati ljude uz sebe. Nažalost, rijetko će nadređene osobe prepoznati da griješe, a i kad im se to spočitava, neće rečeno doživjeti kao konstruktivnu kritiku već kao napad.

Što se pak tiče detaljnijih razloga nezadovoljstva, osobe koje su sudjelovale u istraživanju navode da su im šefovi bili nepristupačni i nisu primjećivali dobre rezultate; gušili su kreativnost i onemogućavali je na razne načine; podcjenjivali su mogućnosti zaposlenih; zapošljavali su i unapređivali krive osobe jer nisu im bili rezultati već za posao nebitne stvari; gušili su raznolikost i okruživali se istim tipom ljudi; nisu imali dugoročnu viziju i time su gušili ambicije i entuzijazam.

Još iz kategorije

8 osobina kvalitetnih lidera

8 osobina kvalitetnih lidera

25.11.2022.

Kod kreiranja uspješnog poslovanja, temelj svega su kvalitete osobe koja ga vodi. Prečesto, lideri su one osobe koje znaju kako održati motivacijski govor ili imaju značajne administrativne sposobnosti u odnosu na druge. Dok su te osobine dobre, nisu dovoljne...

Demografske promjene, klimatska i ekonomska kriza i nedostatak radne snage oblikuju svjetsku projektnu ekonomiju i budućnost rada

Demografske promjene, klimatska i ekonomska kriza i nedostatak radne snage oblikuju svjetsku projektnu ekonomiju i budućnost rada

11.11.2022.

Uz dodjelu priznanja i povelja uspješno je završen šesnaesti po redu PMI Forum ''Projekti koji stvaraju budućnost'', koji se 8. studenog 2022. održao u dvorani Aula Magna u Zagrebu u organizaciji PMI Udruge za upravljanje projektima Hrvatska, hrvatskog ogranka globalnog Project Management Instituta (PMI).

Tiho davanje otkaza nema veze s lijenim zaposlenicima, već s lošom radnom kulturom

Tiho davanje otkaza nema veze s lijenim zaposlenicima, već s lošom radnom kulturom

08.11.2022.

Novi TikTok trend izazvao je podosta pažnje i rasprava jer se tiče načina pristupa poslu, s kojim se velika većina slaže, no manjina kojoj je to apsurd poprilično je glasna u kritikama onoga što se zagovara.