VRIJEME PROMJENA

Zadovoljstvo zaposlenika raste s diverzifikacijom stilova rada

Zadovoljstvo zaposlenika raste s diverzifikacijom stilova rada
Depositphotos

Kako se stilovi rada i dalje diverzificiraju, 57% voditelja ljudskih resursa i IT-a navodi da se zadovoljstvo zaposlenika na poslu poboljšalo, prema Omdiji. Njihova studija budućnosti rada također pokazuje da su zaposlenici manje zadovoljni na poslu kada je obavezan povratak u ured.

Istraživanje nadalje otkriva da će gotovo 50% zaposlenika ubuduće stalno raditi na hibridni ili potpuno mobilni način. Poduzeća također traže bolju podršku od svojih dobavljača digitalne tehnologije i partnera pružatelja usluga, pri čemu 76% poduzeća preispituje svoje postojeće odnose s dobavljačima digitalne tehnologije.

Većina poduzeća slaže se da hibridni rad predstavlja prednosti raznolikosti, jednakosti i uključenosti (DEI). Konkretno, 69% se slaže da hibridni rad omogućuje zaposlenicima s različitim potrebama pristupačnosti da traže više mogućnosti; 67% se slaže da zaposlenicima omogućuje uklanjanje lokacijskih barijera; 63% se slaže da zaposlenici osjećaju povezanost unutar kohezivnog tima; 61% se slaže da omogućuje zaposlenicima da se osjećaju manje marginalizirano; a 59% se slaže da pomaže u uklanjanju rodnih razlika pri zapošljavanju.

Sposobnosti koje organizacije traže pri odabiru partnera za podršku svojim ciljevima transformacije radnog mjesta usmjerene su na poboljšanje praksi ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja (ESG) (28%); partneri koji eksternaliziraju usluge koje planiraju koristiti kao što su IT servis, HR i korisnička služba (27%); i digitalnu platformu koja poboljšava način na koji traže podršku od partnera (26%).

„Različitiji stilovi rada utjecali su na produktivnost zaposlenika, zadovoljstvo i korisničko iskustvo. A tvrtke trebaju pomoć digitalnih partnera, procesa i tehnologija u upravljanju uspješnim budućim radnim inicijativama," rekao je Adam Holtby, glavni analitičar Omdije za Mobile Workspace i autor izvješća Future of Work. "Naše istraživanje pomaže pružateljima rješenja i tehnološkim stručnjacima kako bi bolje razumjeli kako mogu podržati izazove digitalnog radnog mjesta klijenata i prioritete transformacije.”