Rizik se ne isplati svaki put

Rizik se ne isplati svaki put

Foto: DepositPhotos

Poduzetnici koji su ostvarili veliki uspjeh u onome čime se bave morali su tijekom karijere barem jednom riskirati u onom poznatom smislu “biti ili ne biti”, što ih je u konačnici i odredilo. Ali, takvih je malo i činjenica jest da preuzimanje rizika nije uvijek popraćeno nagradom. Dapače.

Često se rizik kažnjava neuspjehom jer svijet poduzetništva zna biti iznimno okrutan. Najgore je ako nakon neuspjelog rizika poduzetnik ide u novi, da spasi prethodni neuspjeh. Tad završava kao kockar koji ulaže novac da bi vratio onaj izgubljeni iz oklade prije. Dakle, rizik mora ipak bit proračunat, odnosno, mora postojati rezervni plan.

Stoga, oni najiskusniji reći će da se prije svega moraju postaviti temelji i da se rizik ne smije preuzimati na način da se sve dovodi u pitanje. Novca za plaće mora biti, kao i za sve račune, obveze, poslovanje u globalu. Također, treba postojati jasna strategija poslovanja, kao i komunikacija kako rizik ne bi postao jednostrani potez.

Bitno je u cijeloj priči oko poduzetništva jasno prikazati svima oko sebe što želite, tako da rizik na kraju bude isplativ, čak ako i nije. Odnosno, da rizik na kraju ne bude koban pa da vas košta svega što imate. Zbog toga donosimo četiri savjeta kako poslovanje održati "iznad vode" čak i u trenucima kad povlačite rizične poteze.

1. Ne mijenjajte standarde bez komunikacije

Zaposlenici, partneri i klijenti moraju znati kako stoje stvari. Ne smijete činiti poteze koji se tiču navedenih skupina bez da im se to predoči. Tako nešto stvara nepovjerenje i lošu energiju. Dakle, ako se upuštate u nešto, nemojte to činiti na svoju ruku i bez znanja ostalih oko sebe.

2. Ne primjenjujte različita pravila na različite kolege

Česta je to pojava, ponašati se prema ljudima drugačije. Naime, ako ste takvi, prilikom prvih trzavica, oni nezadovoljni će otići, a to je situacija koju treba izbjeći lako je se može izbjeći.

3. Ne dopustite da jedan incident naruši odnose

Ponovno, komunicirajte, nemojte dozvoliti doći u situaciju da jedan incident uništi sve što ste gradili. A do toga može doći ukoliko ne komunicirate, uđete u rizičan posao i on vam se na kraju ne isplati.

4. Ne uspoređujte i ne potičite natjecanje

Radna atmosfera mora biti prijateljska i bez trzavica jer na taj način stvara se i odaniji kolektiv, spreman s vama ići u projekte u koje s nekim drugim nikad ne bi išli.

Još iz kategorije

Poduzetnici koji spavaju više su bolji u primjećivanju dobrih ideja

Poduzetnici koji spavaju više su bolji u primjećivanju dobrih ideja

11.10.2019. komentiraj

Vrijeme je ono što u jednakoj mjeri imaju Bill Gates i svaka osoba koja ovo čita. Jer, dan nam svima im 24 sata, što znači da će neki žrtvovati pokoji sat sna da bi ispunili što ih zanima. Samo, to nije dobro jer se odražava na naše psihofizičko stanje.

8 koraka za lakši ponedjeljak

8 koraka za lakši ponedjeljak

09.10.2019. komentiraj

Vikend je bio dobar u globalu, vrijeme savršeno, bilo je druženja s obitelji i prijateljima, ali svemu dođe kraj pa već poslijepodne u nedjelju krene razmišljanje o ponedjeljku... Poznat vam je ovakav scenarij? Mnogima koji rade od ponedjeljka do petka jest i to nije specifično samo za Hrvate već zaposlenike diljem svijeta.

Ravnopravnost u tehnološkom sektoru treba poticati

Ravnopravnost u tehnološkom sektoru treba poticati

04.10.2019. komentiraj

Booking.com, jedna od najvećih online tvrtki za putovanja, pokreće prijave za nagrade Technology Playmaker Awards za 2020. godinu, s ciljem promoviranja istaknutih žena u tehnološkom sektoru diljem svijeta. Booking.com je ove nagrade prvi put dodijelio 2017. godine, a njima se nagrađuju žene koje nadilaze granice izvrsnosti i inovacija te pokazuju odlike lidera u tehnološkom sektoru, čime služe kao inspiracija budućim generacijama lidera u sektoru. Ove su nagrade dio predanosti Booking.com-a da promovira raznolikost u tehnološkom sektoru tako da uklanja prepreke koje onemogućavaju prihvaćanje, slavi talentirane žene u tehnološkom sektoru i nadahnjuje sljedeću generaciju.