Prilika za studentske stipendije

Prilika za studentske stipendije

Ove godine Spin pokreće novi projekt stipendiranja studenata kroz koji će najbolji studenti i studentice biti nagrađeni novčanom stipendijom u iznosu do 30.000 kuna. Dvoje studenata bit će izabrano kroz program Spin Code Academy gdje će studenti na predavanjima u trajanju od tri tjedna imati priliku naučiti osnove izrade desktop, web ili mobilnih aplikacija.

„Zbog kontinuiranog razvoja IT industrije, ali i uspješnog rasta našeg poslovanja, odlučili smo otvoriti program stipendiranja putem kojeg studentima želimo pružiti mogućnost da iz prve ruke saznaju sve o načinu poslovanja u IT-u, a najvažnije je što će to polako učiti, dok su još na faksu pa će im i prilagodba prilikom zapošljavanja biti puno lakša i brža“, rekla je Tena Mutnjaković, voditeljica projekta.

Na stipendiju se mogu prijaviti svi redovni studenti 3. godine preddiplomskog i 1. ili 2. godine diplomskog studija koji žele svoju poslovnu karijeru razvijati u IT-u.

Prvi korak je prijava na prijemni ispit koji će se održati u srpnju putem kojeg će biti odabrano 10 najboljih kandidata koji će imati priliku sudjelovati na trotjednoj akademiji u kolovozu.

Drugi korak je pohađanje trotjedne akademije  (Spin Code Academy) koju će voditi spinovi developeri, a kroz predavanja studenti će naučiti cijeli proces izrade aplikacije te kao završni projekt svaki će student, uz mentorstvo voditelja akademije, samostalno razviti vlastitu aplikaciju.

Nakon završnih projekata dvoje najboljih studenata bit će nagrađeno godišnjom novčanom stipendijom u iznosu od 20.000 kuna za studente 3. godine preddiplomskog i 30.000 kuna za studente 1. ili 2. godine diplomskog studija.

„Studenti će stipendiju primati u 12 mjesečnih obroka tijekom cijele akademske godine, a jednom kada osiguraju stipendiju primat će je do kraja svog fakultetskog obrazovanja. Nakon završetka faksa, u Spinu ih čeka osigurano radno mjesto, a dok traje stipendiranje sudjelovat će na našim internim edukacijama i raditi na projektima kroz minimalno 12 sati mjesečno“, ističe Tena Mutnjaković.

Još iz kategorije

Japanska filozofija za generaciju „tihog davanja otkaza“

Japanska filozofija za generaciju „tihog davanja otkaza“

01.02.2023.

Svijet upravljanja poslovanjem trenutno se bavi idejom „tihog davanja otkaza“, nametnutom od strane generacije Z, čiji pripadnici ne žele davati više od minimuma u organizacijama za koje smatraju da ih izrabljuju i istovremeno ništa ne uzvraćaju.

5 tipova šefa za koje nikad ne želite raditi niti takvi postati

5 tipova šefa za koje nikad ne želite raditi niti takvi postati

01.02.2023.

Lideri mogu biti dobri i loši, što nije nikakvo čudo, no problematično je ako ostanu na vrhu hijerarhije unatoč lošim osobinama, koje guraju nizbrdo organizaciju ili tim kojima su na čelu. Posebno je problematično ako se ne trude ispraviti mane i postati bolji.

Višak slobodnog vremena neće vas učiniti sretnijom osobom

Višak slobodnog vremena neće vas učiniti sretnijom osobom

31.01.2023.

Ljudi imaju tendenciju vjerovati da će nakon školskih dana imati više slobodnog vremena za sebe, odnosno, da će moći njime raspolagati bolje nego dok su bili zatrpani obavezama. Ali, tad stiže zaposlenje i nova jurnjava za raznim ciljevima pa ponovno ostaje dojam da je slobodnog vremena premalo. Što da imamo slobodnog vremena koliko želimo?