Prilika za studentske stipendije

Prilika za studentske stipendije

Ove godine Spin pokreće novi projekt stipendiranja studenata kroz koji će najbolji studenti i studentice biti nagrađeni novčanom stipendijom u iznosu do 30.000 kuna. Dvoje studenata bit će izabrano kroz program Spin Code Academy gdje će studenti na predavanjima u trajanju od tri tjedna imati priliku naučiti osnove izrade desktop, web ili mobilnih aplikacija.

„Zbog kontinuiranog razvoja IT industrije, ali i uspješnog rasta našeg poslovanja, odlučili smo otvoriti program stipendiranja putem kojeg studentima želimo pružiti mogućnost da iz prve ruke saznaju sve o načinu poslovanja u IT-u, a najvažnije je što će to polako učiti, dok su još na faksu pa će im i prilagodba prilikom zapošljavanja biti puno lakša i brža“, rekla je Tena Mutnjaković, voditeljica projekta.

Na stipendiju se mogu prijaviti svi redovni studenti 3. godine preddiplomskog i 1. ili 2. godine diplomskog studija koji žele svoju poslovnu karijeru razvijati u IT-u.

Prvi korak je prijava na prijemni ispit koji će se održati u srpnju putem kojeg će biti odabrano 10 najboljih kandidata koji će imati priliku sudjelovati na trotjednoj akademiji u kolovozu.

Drugi korak je pohađanje trotjedne akademije  (Spin Code Academy) koju će voditi spinovi developeri, a kroz predavanja studenti će naučiti cijeli proces izrade aplikacije te kao završni projekt svaki će student, uz mentorstvo voditelja akademije, samostalno razviti vlastitu aplikaciju.

Nakon završnih projekata dvoje najboljih studenata bit će nagrađeno godišnjom novčanom stipendijom u iznosu od 20.000 kuna za studente 3. godine preddiplomskog i 30.000 kuna za studente 1. ili 2. godine diplomskog studija.

„Studenti će stipendiju primati u 12 mjesečnih obroka tijekom cijele akademske godine, a jednom kada osiguraju stipendiju primat će je do kraja svog fakultetskog obrazovanja. Nakon završetka faksa, u Spinu ih čeka osigurano radno mjesto, a dok traje stipendiranje sudjelovat će na našim internim edukacijama i raditi na projektima kroz minimalno 12 sati mjesečno“, ističe Tena Mutnjaković.