Ovako pravi vođe stvaraju povjerenje s remote timovima

Ovako pravi vođe stvaraju povjerenje s remote timovima

Foto: DepositPhotos

Rad na daljinu jedna je od velikih prednosti modernog doba, ali zna biti i kamen spoticanja liderima koji nisu spremni na sve izazove koji dolaze s time. Jer, zna se da zaposlenici mogu to zlopuprabiti što nema prisutnosti nadređene im osobe, kao ni kolega. Problem je ako to počne djelovati na način da posao pati ili ako vidite da će patiti.

Treba se znati postaviti jer nekad možda pušete na hladno, nekad shvaćate da vaš zaposlenik samo treba smjernicu i da vrijedi truda oko njega. A nekad jednostavno morate oštro i riješiti se problema. Neki od najuspješnijih američkih poduzetnika zato su odlučili podijeliti savjete kako izbjeći neželjene situacije te raditi kvalitetno s timom na daljinu. Sve smo ih objedinili u ovaj jedan tekst.

Dakle, ponekad je dovoljno koristiti e-mail ili neku vrstu chata. Osoba koja je iole ozbiljna shvatit će taj pokušaj interakcije i uključiti se mnogo više u posao. Jer, znat će da ukoliko se nadređeni javlja nešto nije u redu, ili je shvatio da ste malo zapostavili posao, ili ima nove zadatke koji će okrenuti posao u drugom smjeru ili ima nešto treće, ali važno. Morat će vam se zaposlenik javiti sam, a ukoliko se ne javi, tad ćete morati malo oštrije. Naravno, dajte mu vremena, možda jede ili radi nešto drugo privatno. Kad se javi dajte mu do znanja da mora obavijestiti unaprijed ako će izbivati duže od nekog perioda koji vam se čini dugačak.

Ako pak želite biti još ozbiljniji, nazovite zaposlenika. Lakše je lagati i smisliti izgovore pisanim putem pa ako je nešto važno iskrsnulo ili nešto sumnjate, odnosno ako želite nešto brzo obaviti, nazovite. Sve ćete nejasnoće riješiti brže nego što biste pisanim putem. Zapravo, telefonska komunikacija je najbolja za ovaj vid posla - na daljinu. Naravno, moguć je i konferencijski poziv, kojim možete dobiti sve zaposlene istovremeno, bez nepotrebnog biranja brojeva.

Taj posljednji dio je bitan za grupni rad, rješavanje problema i suočavanje onoga koji ne radi sa svima. Grupni e-mail također može dobro doći kad nekoga suočavate s grupom ili dajete zadatke svima odjednom, ali je to sporiji način.

Rezime svega jest, ako želite biti brzi i ozbiljni, telefonom ćete postići najviše, a i naviknuti svoje zaposlene na ozbiljnost pa vam s vremenom neće trebati ništa osim pisanog dijela. Ako pak nemate većih problema s radom na daljinu, ili vaši zaposleni rijetko "zabušavaju", odnosno ne shvate što tražite od njih, tad je e-mail potpuno dovoljan za sve. Ili chat.

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.