Najveći europski CleanTech akcelerator od sada djeluje i u Hrvatskoj

Najveći europski CleanTech akcelerator od sada djeluje i u Hrvatskoj

Foto: DepositPhotos

EIT Climate-KIC akcelerator najveći je europski program za akceleriranje startupa koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete. Na predstavljanju sudionika premijernog ciklusa EIT Climate-KIC akceleratora u zagrebačkom ZICER-u, predstavljeno je šest timova i startupa čiji su klimatski orijentirani projekti kroz dva selekcijska kruga izabrani kao najperspektivniji.

„Danas smo pokrenuli akceleracijski program koji će startupima omogućiti cjelovitu pripremu za unapređenje njihovog poslovanja. Svih šest koji su odabrani za ulazak u program će tako napraviti iskorak iz situacije u kojoj se trenutno nalaze u onu koja će zasigurno poboljšati njihovu održivost, prepoznatljivost i mogućnost da osvoje globalno tržište“, izjavio je na otvorenju direktor ZICER-a Frane Šesnić.

EIT Climate-KIC akcelerator program je Europskog instituta za inovacije i tehnologiju. Od travnja do rujna paralelno će se implementirati u 12 europskih država, a u Hrvatskoj ga provodi ZICER. Razvojem svojih proizvoda timovi će aktivno sudjelovati u rješavanju klimatskih izazova. Svih šest timova kroz program će primiti financijsku potporu od 10 ili 15 tisuća eura, ovisno o fazi razvoja proizvoda, mentorsku i edukativnu podršku te niz prilika za međunarodno umrežavanje.

Prva takva prilika timove očekuje već početkom svibnja kada putuju u Frankfurt na dvodnevni međunarodni bootcamp. Ondje će kroz niz tematskih radionica prikupiti i razmijeniti znanje koje će im pomoći u oblikovanju poslovanja. Povezat će se i sa startupima koji sudjeluju u EIT Climate-KIC akceleracijskim programima diljem Europe i razmijeniti kontakte s potencijalnim partnerima i investitorima.

Još iz kategorije

Kupci na prvom mjestu

Kupci na prvom mjestu

16.06.2019. komentiraj

U studenom ove godine održat će se 10. konferencija SUPERPRODAVAČ te se dodijeliti nagrade najboljima, B2B Superprodavač godine, o čemu smo razgovarali sa Sandrom Mihelčić koja je i pokrenula ovu nagradu i konferenciju.

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

12.06.2019. komentiraj

Dolaskom ljetnih vrućina bliži se i kratka stanka po pitanju raznih događaja iz ICT svijeta. Nakon godišnjih odmora, u rujnu slijedi novi val zanimljivih konferencija i srodnih događanja, a među njima se ističe Weekend Media Festival. Ovogodišnje izdanje WMF-a održat će od 19. do 22. rujna u Rovinju.

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

11.06.2019. komentiraj

Nedostatak koncentracije na poslu česta je pojava i pojavljuje se iz vrlo jednostavnih razloga, koji se mogu riješiti bez previše stresa te na taj način zapravo poboljšati produktivnost. Stoga, nastavku ovog teksta donijet ćemo pet najčešćih razloga za dekoncentraciju i kako ih se riješiti.