Najveći europski CleanTech akcelerator od sada djeluje i u Hrvatskoj

Najveći europski CleanTech akcelerator od sada djeluje i u Hrvatskoj

Foto: DepositPhotos

EIT Climate-KIC akcelerator najveći je europski program za akceleriranje startupa koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete. Na predstavljanju sudionika premijernog ciklusa EIT Climate-KIC akceleratora u zagrebačkom ZICER-u, predstavljeno je šest timova i startupa čiji su klimatski orijentirani projekti kroz dva selekcijska kruga izabrani kao najperspektivniji.

„Danas smo pokrenuli akceleracijski program koji će startupima omogućiti cjelovitu pripremu za unapređenje njihovog poslovanja. Svih šest koji su odabrani za ulazak u program će tako napraviti iskorak iz situacije u kojoj se trenutno nalaze u onu koja će zasigurno poboljšati njihovu održivost, prepoznatljivost i mogućnost da osvoje globalno tržište“, izjavio je na otvorenju direktor ZICER-a Frane Šesnić.

EIT Climate-KIC akcelerator program je Europskog instituta za inovacije i tehnologiju. Od travnja do rujna paralelno će se implementirati u 12 europskih država, a u Hrvatskoj ga provodi ZICER. Razvojem svojih proizvoda timovi će aktivno sudjelovati u rješavanju klimatskih izazova. Svih šest timova kroz program će primiti financijsku potporu od 10 ili 15 tisuća eura, ovisno o fazi razvoja proizvoda, mentorsku i edukativnu podršku te niz prilika za međunarodno umrežavanje.

Prva takva prilika timove očekuje već početkom svibnja kada putuju u Frankfurt na dvodnevni međunarodni bootcamp. Ondje će kroz niz tematskih radionica prikupiti i razmijeniti znanje koje će im pomoći u oblikovanju poslovanja. Povezat će se i sa startupima koji sudjeluju u EIT Climate-KIC akceleracijskim programima diljem Europe i razmijeniti kontakte s potencijalnim partnerima i investitorima.

Još iz kategorije

Kako zaustaviti zaposlenika da ne preuzima sve poslove ostalih

Kako zaustaviti zaposlenika da ne preuzima sve poslove ostalih

15.11.2019. komentiraj

Vrijedni zaposlenici uistinu su blago svake radne sredine, no oni koji pretjeruju u tome koliko rade znaju narušavati kompletnu atmosferu do te mjere da čak anuliraju u potpunosti sav posao koji obavljaju. Lideri se moraju znati nositi i s takvima jer prije ili kasnije će naići na njih.

Za poduzetnike, 45. godina je nova 25.

Za poduzetnike, 45. godina je nova 25.

12.11.2019. komentiraj

Rasprave o tome je li poduzetništvo “igra” za mlade još uvijek ne prestaju jer dovoljno je vidjeti primjere kao što su Mark Zuckerberg, Evan Spiegel, Elon Musk, Larry Page, Sergey Brin ili Steve Jobs. Naime, svi su postigli uspjeh prije 30. godine. Srećom, nije istina da je stvar u mladosti.

Jeff Bezos: Ovo je najpametnija stvar koju smo napravili u Amazonu

Jeff Bezos: Ovo je najpametnija stvar koju smo napravili u Amazonu

07.11.2019. komentiraj

Najbogatiji čovjek svijeta i osnivač Amazona Jeff Bezos konstantno gleda kako unaprijediti poslovanje, pod čime se misli i na sitnice kao jedna kojom je podigao sami način rada na jednu višu razinu te je iznimno ponosan na taj detalj.