LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

LeverUP Consulting: Dva dana tjedno u uredu, ostalo od kuće

Od samih početaka poslovanja u tvrtki LeverUP Consulting prakticiramo hibridni model rada. Organizacija radnog vremena ostaje u rukama samih zaposlenika.

Hibridni model rada od dolaska pandemije pustio je korijenje u poslovnim organizacijama, a rad od kuće tri dana u tjednu kod naših zaposlenika pokazao se idealnim rješenjem za balans između privatnog i poslovnog života.

Dolazak pandemije uzrokovane koronavirusom promijenilo je mnoge stvari, a prvenstveno načine obavljanja svakodnevnih zadataka i poslovne politike. Do tada nezamislivi rad od kuće za većinu kompanija postao je svakodnevica, a tako će čini se i ostati u vremenima pred nama. LeverUP Consulting nastavio je s praksom rada od kuće uz povremeni dolazak u ured kako bi svojim zaposlenicima pružio mogućnost što bolje organizacije i balansa između poslovnog i privatnog života.

Prema najnovijim istraživanjima, do nedavno je rad prema hibridnom modelu uključivao rad u uredu tri dana u tjednu, a dva od kuće te se smatrao idealnim za funkcioniranje i uspješno poslovanje kompanija. No sada su ipak, čini se, za postizanje poslovnih uspjeha  i održavanje zajedništva kolektiva dovoljna dva dolaska u tjednu u urede tvrtke, dok ostale dane zaposlenici mogu na temelju vlastite odgovornosti organizirati svoje radno vrijeme.

U LeverUP Consultingu takav se model pokazao idealnim. Rad od kuće uz dolazak u ured dva dana u tjednu naše zaposlenike čini sretnijima i slobodnijima u planiranju radnog vremena, ali i organizaciji slobodnog vremena, a pozitivni poslovni rezultati kao i visoka produktivnost ne izostaju. Pritom treba naglasiti kako su djelatnice i djelatnici potpuno slobodni u rasporedu svog radnog tjedna. Oni mogu raditi sve dane u uredu ili sve dane od kuće, ovisno o njihovim potrebama i o potrebama klijenata.

S obzirom na „suvremenu“ politiku rada, LeverUP Consulting može konkurirati na tržištu rada i ponuditi neke od izuzetnih uvjeta baš poput hibridnog modela rada uz naglasak na pružanje slobode svojim zaposlenicima.

Ukoliko ste inače jako aktivna osoba i ne možete dugo sjediti za stolom ili općenito biti na istom mjestu, e baš to sam ja, u LeverUPu možete otići na Jarun na rolanje, otrčati krug ili sjesti na kavu jer trebaš samo gledati u daljinu, a nakon toga se normalno spojiti na internet i dovršiti svoj posao kada god to bilo. Naravno, pod pretpostavkom da nemaš zakazan call s klijentom. Ja ponekad trebam pauzu oko 14 h i tada volim odmoriti glavu i spojiti se poslijepodne kada opet imam mir i tišinu doma.

U tjednu najčešće radimo tri dana od doma i dva iz ureda što nam svima jako odgovara jer se taman podružimo, a opet, ponekad ti treba tišina da odradiš sve zadatke koji su se nakupili.

Nika Belamarić, Salesforce konzultantica, LeverUP

Istoga se pravila drže i u tvrtki Salesforce koja predvodi svjetsko tržište CRM softvera. Danas je rad od kuće i kod njih nešto sasvim normalno, mada je prije 2020. godine od kuće radio tek manji dio njihovih djelatnica i djelatnika, njih oko 20 posto.

Čini se da rad od kuće ne pada teško Salesforceu mada je tvrtka 2018. godine dobršila vlastiti neboder u San Franciscu koji je visok čaki 61 kat! Samo u 2020. godini Salesforce je zabilježio oko 216 milijuna američkih dolara gubitaka na račun neiskorištenih uredskih prostora. Generalni direktor Salesforcea Marc Benioff predviđa kako će i nakon pandemije nekih 50 do 60 posto zaposlenih nastaviti raditi od kuće.

Iako su neke kompanije ostale vjerne klasičnom obavljanju poslova i dolascima na radna mjesta, većina se ipak prilagođava novonastalim uvjetima uz pružanje slobodnije organizacije radnog vremena, koja na koncu privlači i novu radnu snagu.

Video: Generalni direktor tvrtke Salesforce Marc Benioff o radu od kuće

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.