Kako zaustaviti zaposlenika da ne preuzima sve poslove ostalih

Kako zaustaviti zaposlenika da ne preuzima sve poslove ostalih

Foto: DepositPhotos

Vrijedni zaposlenici uistinu su blago svake radne sredine, no oni koji pretjeruju u tome koliko rade znaju narušavati kompletnu atmosferu do te mjere da čak anuliraju u potpunosti sav posao koji obavljaju. Lideri se moraju znati nositi i s takvima jer prije ili kasnije će naići na njih.

Konkretnije, riječ je o osobama koje se upliću u tuđi posao, nepozvano i bez potrebe. Sigurno ste se svi susreli s takvim kolegama, koji doslovno guraju nos gdje im nije mjesto, sugeriraju, prozivaju na glas i konstantno čine nelagodu takvim ponašanjem. Primjerice, radite na nekom projektu, a kolega kojeg se on ne tiče, dođe "pomagati".

Naravno, zapravo će samo smetati i činiti kolege nervoznima, prvenstveno jer to nije posao koji treba raditi, a uz to je jasno da pokušava ili uspijeva ostaviti dojam kao da oni kojima "pomaže" ne rade dovoljno ili ne rade dovoljno dobro. Ili jednostavno nisu dovoljno brzi.

Kao lider, morate tako nešto srezati u korijenu. Obavezno sagledajte situaciju pa prepoznajte pomaže li to u poslovanju ili odmaže. Naime, moguće je da nametljiva osoba ima dovoljno stručnosti miješati se u više poslova tijekom radnog vremena, no čini li pritom dovoljno veliku korist da bi se takvo ponašanje dopustilo? Jer, ukoliko se narušava radna atmosfera i ukoliko postoji osoba koja nepozvano radi tuđi posao, vi kao lider gubite autoritet i kontrolu, što nikako ne smijete dozvoliti. Ruku na srce, nametljive osobe ne čine tuđi posao da bi pomogli organizaciji već sebi i ako prepoznaju slabosti kod nadređenog, iskoristit će ih.

Upravo zato potrebno je vrlo smireno riješiti situaciju, pozvati spornu osobu na razgovor i zahvaliti joj se na uloženom trudu i volji te zamoliti da to više ne radi, već da se koncentrira prvenstveno na svoj posao. Kako ne bi sve baš prošlo u negativnom tonu, obećajte toj osobi izraženiju uključenost u druge projekte, ali isključivo kad vi kao lider to zatražite. To će održati nivo motiviranosti kod zaposlenika, ali mu i jasno dati do znanja tko je šef, a tko zaposlenik...

Još iz kategorije

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

09.12.2019. komentiraj

Postati poduzetnik zvuči lako, ali svi koji su se okušali u toj avanturi znaju koliko je teško. Ponekad se pitaju što im je to uopće trebalo, ali kad to pitanje stigne - stiglo je prekasno! Da bismo vam donekle pomogli, u nastavku donosimo sedam pitanja koja si trebate postaviti prije no što odlučiti postati poduzetnik.

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

09.12.2019. komentiraj

U svom je poslovanju Mate Rimac uvijek bio korak ispred konkurencije, a više o svom uspjehu i poslovanju otkrit će na predavanju najvećeg regionalnog inovacijskog i transformacijskog summita i expoa.

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

04.12.2019. komentiraj

Glazba uistinu može biti pokretač na raznim razinama, od podizanja raspoloženja, borbe s teškim trenucima u životu, tijekom rekreacije, tijekom opuštanja, ali i tijekom posla. Iako mnoge organizacije, posebno u Hrvatskoj, još uvijek zaziru od glazbe, ona itekako pomaže za produktivnost.