Kako zaustaviti zaposlenika da ne preuzima sve poslove ostalih

Kako zaustaviti zaposlenika da ne preuzima sve poslove ostalih

Foto: DepositPhotos

Vrijedni zaposlenici uistinu su blago svake radne sredine, no oni koji pretjeruju u tome koliko rade znaju narušavati kompletnu atmosferu do te mjere da čak anuliraju u potpunosti sav posao koji obavljaju. Lideri se moraju znati nositi i s takvima jer prije ili kasnije će naići na njih.

Konkretnije, riječ je o osobama koje se upliću u tuđi posao, nepozvano i bez potrebe. Sigurno ste se svi susreli s takvim kolegama, koji doslovno guraju nos gdje im nije mjesto, sugeriraju, prozivaju na glas i konstantno čine nelagodu takvim ponašanjem. Primjerice, radite na nekom projektu, a kolega kojeg se on ne tiče, dođe "pomagati".

Naravno, zapravo će samo smetati i činiti kolege nervoznima, prvenstveno jer to nije posao koji treba raditi, a uz to je jasno da pokušava ili uspijeva ostaviti dojam kao da oni kojima "pomaže" ne rade dovoljno ili ne rade dovoljno dobro. Ili jednostavno nisu dovoljno brzi.

Kao lider, morate tako nešto srezati u korijenu. Obavezno sagledajte situaciju pa prepoznajte pomaže li to u poslovanju ili odmaže. Naime, moguće je da nametljiva osoba ima dovoljno stručnosti miješati se u više poslova tijekom radnog vremena, no čini li pritom dovoljno veliku korist da bi se takvo ponašanje dopustilo? Jer, ukoliko se narušava radna atmosfera i ukoliko postoji osoba koja nepozvano radi tuđi posao, vi kao lider gubite autoritet i kontrolu, što nikako ne smijete dozvoliti. Ruku na srce, nametljive osobe ne čine tuđi posao da bi pomogli organizaciji već sebi i ako prepoznaju slabosti kod nadređenog, iskoristit će ih.

Upravo zato potrebno je vrlo smireno riješiti situaciju, pozvati spornu osobu na razgovor i zahvaliti joj se na uloženom trudu i volji te zamoliti da to više ne radi, već da se koncentrira prvenstveno na svoj posao. Kako ne bi sve baš prošlo u negativnom tonu, obećajte toj osobi izraženiju uključenost u druge projekte, ali isključivo kad vi kao lider to zatražite. To će održati nivo motiviranosti kod zaposlenika, ali mu i jasno dati do znanja tko je šef, a tko zaposlenik...

Još iz kategorije

30 najtraženijih digitalnih vještina i znanja kroz idućih 5 godina

30 najtraženijih digitalnih vještina i znanja kroz idućih 5 godina

17.10.2021.

Coursera je objavila izvješće o vještinama koje se traže u digitalnim zanimanjima kroz ovu godinu, a trebalo bi pružiti konkretniji uvid u to gdje krenuti ukoliko ste zainteresirani za zaokret ili napredak u karijeri.

5 faktora potrebnih za uspjeh u poduzetništvu

5 faktora potrebnih za uspjeh u poduzetništvu

14.10.2021.

Postati poduzetnik nije nimalo lako, a još je teže uspjeti kao jedan, što ne samo da znaju postojeći poduzetnici ili oni koji to tek žele biti, već to jako dobro znaju i investitori. Jer, vrlo često se ono što rade može slobodno nazivati kockanjem ili preuzimanjem rizika, što im se nikako ne sviđa.

Zašto biste željeli pokrenuti vlastiti posao?

Zašto biste željeli pokrenuti vlastiti posao?

11.10.2021.

Nije tajna, većina poduzetnika nikad neće stvoriti uspješan posao kroz startup, bez obzira koliko riskirali kako bi se nametnuli na tržištu te bili u prednosti nad konkurencijom. Svega će njih par na tisuću uz nešto rizika postići ogroman uspjeh, a tri su bitna razloga zašto je to tako.