Kako razvijati digitalne proizvode

Kako razvijati digitalne proizvode

Foto: DepositPhotos

Konferencija SuperMinds ft. Sean Ellis: Don’t code what you don’t understand posvećena je data-driven razvoju digitalnih proizvoda te timovima koji iza njega stoje. U organizaciji Superologyja i Sporteninga, održat će se 27. rujna 2021. u zagrebačkoj Laubi.

Sean Ellis, keynote govornik, skovao je termin growth hacking još 2010. godine, a njegov pristup rastu proizvoda postao je planetarno popularan. Ellis je autor je bestselera Hacking Growth, predavač je na Harvard School of Business, a u posljednjem je desetljeću pomogao brojnim poznatim tvrtkama poput Dropboxa da privuku korisnike.

U Hrvatsku ga dovode tvrtke Sportening i Superology, s prvom u nizu vlastitih SuperMinds konferencija i edukacija. Osim predavanja na konferenciji, Sean će dan kasnije održati i četverosatni masterclass za 30 odabranih sudionika.

Projekt SuperMinds pokrenut je kako bi doprinijeli razvoju domaće IT zajednice i specifičnih stručnjaka, rekao je Ivan Klarić, osnivač obiju kompanija i dodao da u Hrvatskoj, prilikom razvoja kompleksnijih softverskih proizvoda, često se susrećemo s dva problema – manjkom kapitala i manjkom specifičnih znanja.

„Odnosi se to na investitore, ali i na tržiste rada. Imamo sjajne inženjere, ali ih koristimo na krivi način i u krivom trenutku, na kraju samog procesa, dok bi oni trebali biti oni koji planiraju i stvaraju proizvod. Nerijetko im waterfall princip rada ograničava autonomiju, kreativnost i mogućnost stvarnog doprinosa projektu. A to su samo neki od osnovnih preduvjeta za inoviranje na scaleu. U Superologyju i Sporteningu smo imali priliku vidjeti snagu timova i ljudi kada im se omogući potpuna kreativna sloboda, ali i visoka razina odgovornosti koju takva sloboda implicira. I to sada želimo prenijeti na cijelu zajednicu kroz SuperMinds evente, dovodeći vrhunske svjetske stručnjake u Hrvatsku“, tvrdi Klarić.

Uz Seana Ellisa, na pozornici će se naći product talenti iz Superologyja i Sporteninga. Mario Lovreković (Superology), Ivan Lulić (Superology) i Ivo Krka (Sportening) podijelit će iskustva o tome kako unutar kompanije stvoriti kulturu i timove koji podržavaju data-driven rast i inovacije.

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.