Kako razvijati digitalne proizvode

Kako razvijati digitalne proizvode

Foto: DepositPhotos

Konferencija SuperMinds ft. Sean Ellis: Don’t code what you don’t understand posvećena je data-driven razvoju digitalnih proizvoda te timovima koji iza njega stoje. U organizaciji Superologyja i Sporteninga, održat će se 27. rujna 2021. u zagrebačkoj Laubi.

Sean Ellis, keynote govornik, skovao je termin growth hacking još 2010. godine, a njegov pristup rastu proizvoda postao je planetarno popularan. Ellis je autor je bestselera Hacking Growth, predavač je na Harvard School of Business, a u posljednjem je desetljeću pomogao brojnim poznatim tvrtkama poput Dropboxa da privuku korisnike.

U Hrvatsku ga dovode tvrtke Sportening i Superology, s prvom u nizu vlastitih SuperMinds konferencija i edukacija. Osim predavanja na konferenciji, Sean će dan kasnije održati i četverosatni masterclass za 30 odabranih sudionika.

Projekt SuperMinds pokrenut je kako bi doprinijeli razvoju domaće IT zajednice i specifičnih stručnjaka, rekao je Ivan Klarić, osnivač obiju kompanija i dodao da u Hrvatskoj, prilikom razvoja kompleksnijih softverskih proizvoda, često se susrećemo s dva problema – manjkom kapitala i manjkom specifičnih znanja.

„Odnosi se to na investitore, ali i na tržiste rada. Imamo sjajne inženjere, ali ih koristimo na krivi način i u krivom trenutku, na kraju samog procesa, dok bi oni trebali biti oni koji planiraju i stvaraju proizvod. Nerijetko im waterfall princip rada ograničava autonomiju, kreativnost i mogućnost stvarnog doprinosa projektu. A to su samo neki od osnovnih preduvjeta za inoviranje na scaleu. U Superologyju i Sporteningu smo imali priliku vidjeti snagu timova i ljudi kada im se omogući potpuna kreativna sloboda, ali i visoka razina odgovornosti koju takva sloboda implicira. I to sada želimo prenijeti na cijelu zajednicu kroz SuperMinds evente, dovodeći vrhunske svjetske stručnjake u Hrvatsku“, tvrdi Klarić.

Uz Seana Ellisa, na pozornici će se naći product talenti iz Superologyja i Sporteninga. Mario Lovreković (Superology), Ivan Lulić (Superology) i Ivo Krka (Sportening) podijelit će iskustva o tome kako unutar kompanije stvoriti kulturu i timove koji podržavaju data-driven rast i inovacije.

Još iz kategorije

Algebrin Mini MBA – znanja za junake 4. industrijske revolucije

Algebrin Mini MBA – znanja za junake 4. industrijske revolucije

07.12.2021.

Novi, dorađeni Algebrin Mini MBA 4IR program kreće uskoro i fokusira se na tehnologije digitalne transformacije poslovanja.

Budućnost je servisno orijentirana arhitektura

Budućnost je servisno orijentirana arhitektura

30.11.2021.

Dolazak u dSpace za Venessu Županović je prije svega bio izazov, zbog kojeg je na kraju i ostala raditi kao razvojna softverska inženjerka, a kako sam ističe sve je počelo diplomom sada već davne 2014. godine na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva - smjer računarska znanost.

Razvoj softvera za detaljne simulacije složenih elektromotornih pogona koji su prisutni u električnim automobilima

Razvoj softvera za detaljne simulacije složenih elektromotornih pogona koji su prisutni u električnim automobilima

29.11.2021.

Imali smo prilike razgovarati dr.sc. Tin Bariša koji u tvrtki dSpace radi kao razvojni inženjer softvera unutar Electric Drives (ED) odjela i koji ističe kako korištenjem razvijenih modela te platformi od strane tvrtke dSpace, korisnik ima mogućnost detaljne simulacije složenih elektromotornih pogona koji su prisutni u električnim automobilima, kao i sigurnog testiranja pojedinih komponenata pogona te vlastitih algoritama upravljanja (npr. upravljanje momentom ili brzinom vrtnje motora).