Kako napisati profesionalno prodajno pismo?

Kako napisati profesionalno prodajno pismo?

Foto: Fotolia

Pismo kojemu se obraćate potencijalnom kupcu ili klijentu treba imati jasan koncept i ne smije biti dugo. Nikada nemojte zaboraviti da ne postoji samo jedno pismo koje možete uzeti kao predložak i koristiti ga u raznim situacijama. Svaki klijent, svaka grana u poslovanju i svaka poslovna situacija zahtijeva drugačiji pristup. No, bitno je da se držite ovih pravila.

1. Dojmljiv uvod

Vaše pismo mora imati snažan uvod i ostaviti pozitivan dojam na čitatelja. Ne zaboravite – početak pisma će odrediti njegovu sudbinu. Ili će završiti u košu ili ste uspjeli zainteresirati potencijalnog kupca.

Naslov bi trebao biti jednostavan, tipa gdje odmah naglašavate klijentu kako će uštedjeti novac, imati uspješniji posao i slično. Nemojte okolišati nego odmah gađajte u sridu. U ovom slučaju, jasnoće je bitnija od kreativnosti.

2. Riješite problem i istaknite prednosti

Vi već znate s kojim se problemom vaš klijent suočio te mu ponudite rješenje, tj. vaš proizvod ili uslugu. Nemojte odlaziti u dubinu i pisati romane, nego budite konkretni.

Istaknite prednosti koje vaše rješenje nudi jer kupac želi znati na koji ćete način poboljšati njegov život ili situaciju koja mu se sada čini zamršena.

Navedite ponudu za vaše usluge i proizvode i uvijek istaknite kako upravo imate akciju ili popuste. To ljudi vole i koliko god otrcano zvučalo, velika većina nas pada na sva ta silna sniženja.

Nemojte zaboraviti na jamstvo, to obavezno naglasite u pismu. Navedite kako ćete vratiti novac ako im se usluga ili proizvod ne sviđa. Time dajete sigurnost kupcu i pokazujete svoju ozbiljnost.

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.