Kako napisati profesionalno prodajno pismo?

Kako napisati profesionalno prodajno pismo?

Foto: Fotolia

Pismo kojemu se obraćate potencijalnom kupcu ili klijentu treba imati jasan koncept i ne smije biti dugo. Nikada nemojte zaboraviti da ne postoji samo jedno pismo koje možete uzeti kao predložak i koristiti ga u raznim situacijama. Svaki klijent, svaka grana u poslovanju i svaka poslovna situacija zahtijeva drugačiji pristup. No, bitno je da se držite ovih pravila.

1. Dojmljiv uvod

Vaše pismo mora imati snažan uvod i ostaviti pozitivan dojam na čitatelja. Ne zaboravite – početak pisma će odrediti njegovu sudbinu. Ili će završiti u košu ili ste uspjeli zainteresirati potencijalnog kupca.

Naslov bi trebao biti jednostavan, tipa gdje odmah naglašavate klijentu kako će uštedjeti novac, imati uspješniji posao i slično. Nemojte okolišati nego odmah gađajte u sridu. U ovom slučaju, jasnoće je bitnija od kreativnosti.

2. Riješite problem i istaknite prednosti

Vi već znate s kojim se problemom vaš klijent suočio te mu ponudite rješenje, tj. vaš proizvod ili uslugu. Nemojte odlaziti u dubinu i pisati romane, nego budite konkretni.

Istaknite prednosti koje vaše rješenje nudi jer kupac želi znati na koji ćete način poboljšati njegov život ili situaciju koja mu se sada čini zamršena.

Navedite ponudu za vaše usluge i proizvode i uvijek istaknite kako upravo imate akciju ili popuste. To ljudi vole i koliko god otrcano zvučalo, velika većina nas pada na sva ta silna sniženja.

Nemojte zaboraviti na jamstvo, to obavezno naglasite u pismu. Navedite kako ćete vratiti novac ako im se usluga ili proizvod ne sviđa. Time dajete sigurnost kupcu i pokazujete svoju ozbiljnost.

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.