Dosta vam je e-mailova i Zooma?

Dosta vam je e-mailova i Zooma?

Foto: DepositPhotos

Rad na daljinu posljednjih šest mjeseci normalna je pojava u mnogim kompanijama i organizacijama diljem svijeta, što znači da su neki od zaposlenih otišli domovima u druge zemlje ili na druge kontinente. I ne samo njih, “novom normalnom” prilagodili su se i lideri, kao i poslodavci.

Tako nešto dovodi do situacije kad netko radi iz Australije, a netko iz Sjedinjenih Američkih Država, dok netko treći radi iz neke od europskih zemalja. Ili azijskih... Samim time, vremenske zone nisu kompatibilne, sastanci se teže održavaju i nedostaje interakcija koja bi bila potrebna.

Naravno, nemaju svi takve privilegije, većinom kompanije i organizacije traže od zaposlenih da se prilagođavaju radnom vremenu, bez obzira koliko je sati u njihovoj zemlji. Jer, nemoguće je imati "ovce i novce". Ali, ako se dogodi da lider otiđe u potpuno drugu vremensku zonu, onda je priča nešto drugačija. Kao što je drugačija ako kompanija ili organizacija ne ovise o radnom vremenu nego o roku za određeni projekt pa samim time nije bitno konkretno radno vrijeme već zacrtani rok.

Kako god, stručnjaci tvrde da je bez obzira na sve, barem pet posto interakcije "oči u oči" neki minumum. A tako nešto nije moguće kad je u jednoj zemlji četiri ujutro, a u drugoj dva popodne. Stoga, pojavilo se jedno zgodno rješenje pod imenom "asinkron rad". Dakle, umjesto sastanka "oči u oči", snimi se video u kojem lider tima, direktor ili poslodavac kaže što ima za reći, čak i kad su njegovi zaposleni offline.

Na taj način stvori se dojam prisnije interakcije. Također, pritom treba znati da se šalju notifikacije zaposlenima i označava se izvršeni "zadatak" u smislu da tek nakon pogledanog videa stiže obavijest da je pogledan. Naravno, moguće je u toj situaciji pustiti video neka ide i raditi razne druge stvari, ali to bi bilo kontraproduktivno.

Kako god, pandemija koronavirusa stvorila je još jedan problem, ali i njegovo rješenje, što znači da se uistinu ovih mjeseci počela kreirati jedna potpuno drugačija radna atmosfera, jedne potpuno drugačije radne navike... a pritom posao ne pati. Dapače!

Još iz kategorije

Rad na daljinu ne ide nikuda, a s time i problem s karijerama

Rad na daljinu ne ide nikuda, a s time i problem s karijerama

19.10.2020. komentiraj

Rad na daljinu pokazao se kroz ovu godinu vrlo efektivnim, posebno u tehnološkom sektoru i zbog toga organizacije ne stvaraju pritisak zaposlenima oko povratka na radna mjesta. Jer, troškovi su se smanjili, produktivnost povećala i u tom smislu nema potrebe išta mijenjati. Ali, zaposleni su zbog toga polako u problemima...

3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

12.10.2020. komentiraj

Mušterija je uvijek u pravu. Tako glasi ona stara izreka, koju zna baš svaki poslodavac, ali i zaposlenik u nekoj od djelatnosti koje ovise direktno o interakciji s mušterijama. U današnje vrijeme, ljudi su pametniji nego ikad, oprezniji i lakše se informiraju o onome na što misle trošiti novac.

Doba digitalnog obrazovanja za EU iznimno važno

Doba digitalnog obrazovanja za EU iznimno važno

07.10.2020. komentiraj

U viziji europskog prostora obrazovanja koju treba ostvariti do 2025. Europska komisija predlaže nove inicijative, veća ulaganja i više suradnje država članica kako bi se svim Europljanima, svih dobnih skupina, pomoglo da iskoriste bogatu ponudu obrazovanja i osposobljavanja u EU-u.