5 savjeta kako održati zadovoljstvo kod zapslenika koji rade od doma

5 savjeta kako održati zadovoljstvo kod zapslenika koji rade od doma

Foto: DepositPhotos

Rad na daljinu postao je potreba tijekom pandemije koronavirusa i nije se bilo nimalo lako snaći na to. Dapače, neki nisu uspjeli, što može rezultirati nezadovoljstvom i to automatski utječe na obavljanje posla, zbog čega je bitno takvu situaciju izbjeći na najbolji mogući način.

A u nastavku teksta donosimo njih pet koji će biti sjajan temelj za imati uz sebe zadovoljne, pa i sretne, zaposlenike. Nakon tih pet koraka, svaki sljedeći je lakši.

1. Koristite tehnologiju kako biste potaknuli komunikaciju

Treba koristiti sve moguće alate i platforme. Od WhatsAppa, Facebooka i sličnog, pa sve do Zooma, Teamsa ili Slacka. Ne treba stati na njima, bitno je koristiti i alate kao Google Calendar, Trello ili TeamUp, tako da zaposlenici budu angažirani, da se ne osjete odsječeno i samim time nesretno jer im nedostaje socijalizacije.

2. "Nađite" se kao tim

Tehnologija je omogućila da se ljudi povezuju na razne načine, a posao ne treba biti iznimka. Povezivanjem i poticanjem neobaveznih razgovora stvara se zajedništvo kakvo je postojalo prije krize i rada na daljinu. Takvo zajedništvo dovodi do zadoovljstva, a samim time i sretnijih zaposlenika.

3. Kreirajte ciljeve za individualce

Razgovarajte sa svakim članom tima i analizirajte zajedno što su napravili, ali i što je pred njima. Neka osjete izazov, neka osjete da se prati što rade, ali u pozitivnom smislu. Potom svakom od članova dajte određene zadatke koje trebaju napraviti u nekom roku, tako da se osjete relevantnima.

4. Ne zadržavajte informacije

Tijekom rada na daljinu teško je znati što "oni iznad" planiraju, misle i znaju. S radnih mjesta to je bilo lakše, komunikacija je išla bezbrižnije i samim time su zaposlenici bili informirani pravovremeno i na adekvatan način. Radom na daljinu to je teže, ali lideri moraju paziti na te detalje i informirati svoje ljude o svemu što se tiče posla, a ne ih dovoditi pred gotov čin.

5. Vjerujte zaposlenicima

Najbitnija stvar, koja nije tajna, jest povjerenje u one s kojima radite. Iako nisu pred vama, iako ih ne držite na oku, vjerujte da su dovoljno odgovorni da obave posao kako bi i u normalnim uvjetima.

Još iz kategorije

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

28.07.2020. komentiraj

Oprah, Napoleon, Beethoven i Reagan nemaju zajedničko samo to što su prepoznatljivi kad se spomene jedna riječ njihovog punog imena, kao ni to što je njihov utjecaj bezvremenski i globalni, već im je zajedničko to što su pili enormne količine kave. U redu, Oprah i dalje pije jer je u ovom društvu jedina još uvijek živa.