IMA LI UOPĆE RJEŠENJA?!

11 savjeta za pisanje pobjedničke ponude

11 savjeta za pisanje pobjedničke ponude
Depositphotos

Dobiti sjajan posao i potpisati ugovor kojim se obvezujete ispuniti ga velika je stvar za svakog poslodavca, bilo da je riječ o početniku ili nekome s iskustvom. Ali, ono što je potom bitno jest objaviti na svim bitnijim mjestima da ste ga dobili, od medija do društvenih medija. A kako ste ga dobili? Pisanjem najboljeg mogućeg prijedloga da dobijete zacrtani posao.

Ponekad do njega nećete uspjeti doći, ali ne treba odustati. Kako biste si povećali šanse pri sljedećem pokušaju, dobro pratite sljedećih 11 koraka za pisanje pobjedničkog prijedloga zašto ste baš vi taj kojeg treba angažirati za projekt.

 1. Istaknite prednosti

Nemojte čekati da vam se druga strana javi i kaže što traži, bacite se na posao unaprijed i recite što vi možete ponuditi sami od sebe, bez ikakvog suzdržavanja. Budite hrabri i samopouzdani. Naravno, pritom morate paziti na unaprijed određene kriterije.

 1. Što žele?

Neke kriterije ipak treba ispunjavati i sigurno pišu u samom nacrtu samog mogućeg ugovora. Pogledajte to i bacite se na posao.

 1. Procjena

Pogledajte koliko što vam se nudi i prilagodite se tome. Ponekad sami napravite iznad očekivanja, ako procijenite da je korisno, ponekad ostanite u granicama onoga što se traži.

 1. Stanite iza svoje procjene

Ne dajte se navući, sami najbolje znate što možete i želite.

 1. Organizacija

Uvijek morate ostaviti dojam da znate što radite, u svakom trenutku. Držite se toga.

 1. Kratki sadržaj

Na početnoj stranici sve objasnite u kratkim i jasnim crtama.

 1. Pregled

Provjerite sve i stotinu puta ako treba.

 1. Prve impresije

Kakav dojam ostavite u startu, tako će vas se tretirati. Pazite na to.

 1. Vrijeme

Ne žurite, uzmite si vremena da napravite kvalitetan prijedlog projekta.

 1. Budite u toku

Na taj način ćete na vrijeme znati gdje se i kome javiti s ponudom.

 1. Kvaliteta

Uredite prijedlog, stavite fine korice, lijep papir, neka sve bude pregledno. To ostavlja sjajan dojam i nudi sliku o vama kao ozbiljnom pružatelju usluge.