POGLED U 2023., OČEKIVANJA OD 2024.

Rast svih aspekata poslovanja

Rast svih aspekata poslovanja
Marko Brkljačić, Operativni direktor, Rimac Technology

Rimac Grupa tijekom protekle godine doživjela je rast svih aspekata poslovanja. Povećanje broja zaposlenika, proširenje poslovnih operacija i ulazak na nova tržišta neki su od glavnih pokazatelja ovog uspjeha.

Ključni poslovni trenutci u 2023. godini vezani su za širenje poslovnih prostora Grupe. To uključuje otvaranje novog ureda u Bologni te proširenje kapaciteta u Buzinu. Međutim, najznačajniji projekt, koji je trenutno u tijeku, uključuje završetak prve faze Rimac Kampusa u koji za par mjeseci selimo proizvodni dio. Po svom završetku Rimac Kampus bit će jedan od najvećih razvojno-istraživačkih centara u Europi. Vrijednost ukupne investicije je veća od 200 milijuna eura, a kapaciteti će premašiti 2.500 ljudi.

Rimac Grupa, koja okuplja dvije kompanije: Bugatti Rimac, usmjerenu na dizajn, razvoj i proizvodnju hiperautomobila marki Bugatti i Rimac Automobili, te Rimac Technology, usmjerenu na razvoj i proizvodnju tehnologija i komponenti za vozila automobilskih proizvođača, istovremeno se priprema za nove projekte.

Rimac Technology planira intenzivirati svoje napore u razvoju visokih performansi baterijskih sustava i električnih pogonskih sklopova, nastavljajući suradnju s vodećim svjetskim proizvođačima automobila. Uskoro započinjemo realizaciju jednog velikog projekta koji će zauzeti većinu kapaciteta Rimac Kampusa u idućim godinama. U Rimac Energyju, podbrendu Rimac Technologyja, nastavljamo s razvojem proizvoda za koji postoji veliki interes kupaca.

Nedavno smo predstavili visoko integrirani sustav za pohranu energije i isporuku električne energije SineStack. Ovaj sustav postavlja nove standarde, maksimizira profitabilnost baterije sa mogućih 12.000 ciklusa, više od 92% efikasnosti baterije, dosad nezabilježenom razinom raspoloživosti i iznimno sigurnim modularnim dizajnom.

Ove godine, Bugatti Rimac tim predstavit će novi Bugatti model, a u planu je predstavljanje i noviteta vezanih uz Neveru. U 2024. godini očekujemo daljnji rast, inovacije i prilagodbu poslovanja kompanija unutar Grupe kako bismo odgovorili na globalne neizvjesnosti i pojavu novih trendova, održavajući svoju poziciju kao lider u području tehnologije visokih performansi i inovacija u automobilskoj industriji.